Kater nov telefon kupiti z GPS in Garmin kartami?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pozdravljeni.

Kupujem nov telefon z GPS in iščem takega, ki mi bo omogočal, da imam na njem naložene Garminove karte in mi bo to potem tudi normalno delalo.
Obvezno mora imeti še Wlan,
fotoaparat vsaj 5mega in samodejno ostrenje,
pa recimo še števec korakov;)

Gledam recimo telefone:
SE Xperia x10,
SE Satio,
SE Vivaz,
HTC diamond2,...
Samsung i7500, galaxy i5700, blue earth 7550
Lahko tudi karkoli drugega.

Hvala za nasvete.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zakaj bi se fokusiral na gps program pri nakupu telefona?
bonk.gif
Jaz bi raje gledal za telefonom, ki omogoča čimveč gps navigacij..

Pa garmin sploh nima neke prednosti več. Od ostalih konkurentov so karte isto dobre.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
genau. časi ko je garmin bil edina alternativa v naših koncih so že mimo. pa mimogrede je eden bolj brezveznih in slabši od konkurentov.
gps itak imajo že vsi, vse ostalo je stvar okusa, ali ti bolj diši symbian, wm ali android

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ni samo GPS ampak me zanima tudi čimbolj enostavna uporaba Wlan-torej čimvečji zaslon, pa fotoaparat mora biti tak, da mi ni treba nositi še fotoaparata s seboj-torej minimum 5mega in samodejno ostrenje ter dobra luč.

Vsi razen Garmina imajo žal obupne karte za Slovenijo z zanič kartami je pa vseeno, če GPSa sploh nimam.

A na telefone z Androidom se pa tega ne da naložiti?
Obstoja kak pameten iskalnik kamor bi vpisal kaj bi rad in bi mi ven vrglo možne telefone-noben iskalnik očitno nima, da bi lahko vpisal željen OS.

Torej moram gledati vse telefone z Windows mobile 6.5.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Katere ostale si pa gledal, če praviš, da ima samo Garmin dobre karte? Kaj manjka zadnjim mapam za Igo?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jst osebno imam veliko rajši iGo, že zaradi samega interfejsa in preglednosti kart... veliko enostavnejše updejtanje kart in nalaganje samega programa v primerjavi z Garminom...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
neki podobnega mam tudi jst pogoje za novti telefon in sem se odločil, da počakam da pride HTC Desire k Tušu, pa gor dam iGO pa gasa.
Drgač sem tudi študiral, da bi mogoče vzel Nokio 6710 Navigator, predvsem zaradi navigacije, sam sem po parih testih rajši opustil to varianto.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
17.4. 2008 Ti se norca delaš.

edit: Pa veš, da so v garmin karto vrisane izohipse?
evil.gif

1004w.png

Igo, aktualna karta

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
oprosti, ampak ti znaš brat? vsaj v 4 postih so ti napisali da so karte v sedanjosti (2010 smo btw) praktično enake. keri del ne razumeš?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Ah, brezveze izgubljat živce in se prerekat. Jaz nikogar ne silim v iGo... Če ti je pač Garmin toliko boljši in zaradi 'boljših' kart, potem pač enostavno izloči konkurenco (da niti ne iščemo primerljivih ali boljših alternativ). Torej, pogoj je, da gre gor Garmin in basta!

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
So precej podobne Garminovi karti city navigator Europe proti Adriatopo karti se pa lahko skrije.

Odločil sem se, da kupim nek mobitel z WM kamor lahko naložim Garmin xt, TIS in podobne zadeve ali pa bom celo raje kupil kar miniprenosnik;)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za slikco.

Me je prav zanimalo, če so se Igotove karte kaj izboljšale od takrat, ko sem jih testiral.

Vidim, da so malenkost boljše(nekje na ravni CNE) kot so bile ampak proti Garminovi Adriatopo se pa lahko skrijejo in niti slučajno nisem pripravljen dati 350€, da bi potem gledal tako karto brez hiš,...

Sedaj se moram le odločiti kater telefon z Windows mobile bi bil najboljši.

Mi katerega priporočate?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
kaj tebi je jasna razlika med topo karto in karto za cestno navigacijo?
očitno ti ni

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj tebi je jasna razlika med topo karto in karto za cestno navigacijo?
očitno ti ni
Tip hoče imeti na zemljevidu slike stavb, ne silhuete naselij. Kaj TEBI ni jasno?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
A more bit nujno nujno ampak res nujno Garmin?

Kaj pa Nokia in OVI maps?
Dobre mape zelo primerljive z garminom, če ne še boljše.
Cena 0€ za zemljevide telefon boš pa tako ali tako kupil.
Kaj pa vem najnovejša nokia ki ustreza tvojim pogojem je X6

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A more bit nujno nujno ampak res nujno Garmin?

Kaj pa Nokia in OVI maps?
Dobre mape zelo primerljive z garminom, če ne še boljše.
Cena 0€ za zemljevide telefon boš pa tako ali tako kupil.
Kaj pa vem najnovejša nokia ki ustreza tvojim pogojem je X6

Pri Nokia Ovi maps morate paziti, imajo še kar vrsto napak.
Primer:
Postavite se v Brezovici pred Merkator trgovino pri semaforju na Podpeško cesto. Zahtevajte cilj gostilno Kavčič. Kamen se da skoraj vreči do tja.
Dobili boste sporočilo, da cilj ni dostopen, razen če dovolite uporabo poljskih poti!!
Če jih boste dovolili, vas bo peljal 24 km do gostilne Kavčič.
Problem: ni vrisan prehod Podpeške ceste preko AC. Manjka tudi prehod (nadvoz) Ceste dveh cesarjev pri Centralni pošti in še vsi nadvozi ali podvozi med Vrhniko in Ljubljano (to je preverjeno na Ovi maps). Za ta del Slovenije je Ovi maps neuporaben!

Na moji Nokii E52 imam tudi Garmin XT z AdriaRoute in ni problemov.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Adriaroute ima za Slovenijo zemljevide od Monolita... iGO ima v zadnjih verzijah za Slovenijo zemljevide od Monolita.... če logično povežemo tole dvoje, ugotovimo, da za navigacijo (po cestah) po Sloveniji Garmin nima več nobene prednosti v primerjavi z iGO-tom. Če pa človek potrebuje topografsko karto (pa ne zaradi lepšega izgleda), je pa Garmin še vedno v prednosti (Adriatopo).

Sicer je pa Garmin zaradi razvoja svojega telefona ustavil razvoj navigacije za ostale operacijske sisteme... kar pomeni, da za nove sisteme (iPhoneOS, Android, Maemo, ...) ne obstaja, za stare sisteme (WM, Symbian) je pa že dve leti star (in posledično slabo prilagojen za nove telefone).