Kater Mail server za siolov mejl?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Če se povezuje preko Tuša (Tušmobil) potem mu zgornja zadeva (siolov SMTP u in p) naj ne bi delovala. Če se povezije preko wirelessa (WLAN) in posledično drugega ponudnika potem pa bo delovala, ČE tisti ponudnik ne blokira porta 25
wink-1.gif

lost je napisal tole:
Citat:
Kater odhodni strežnik dat, da bo poslalo email, mail je siolov, operater je tusmobil .
Posiljam pa prek WiFi.

Torej nima veze, ali uporablja WiFi ali wired povezavo... operater je se vedno tusmobil
smile-1.gif
...

Se spomnim casov, ko je SiOL naredil nekaj podobnega (pred mnogimi leti) in so zelo hitro menjali nazaj na prvotno stanje
smile-1.gif
... Ce se prav spomnim je bilo ravno nekaj v zvezi s SMTP avtentikacijo ... samo malo drugace... SiOL se mi zdi, da takrat ni pustil posiljati preko svojega streznika, ce nisi bil prikljucen preko SiOL omrezja... (ni imel implemetirane avtentikacije na nivoju SMTP)...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
To pa je res neumno, da bi ISP blokiral druge SMTP serverje. Razen na kakšnih spam serverjih itak povsod rabiš username pa geslo, če se povezuješ iz drugega omrežja. Spamerjev s tem ne bodo zaustavili, tako da so naredili več škode kot koristi.

Jaz imam recimo na telefonu nastavljen siolov SMTP za pošiljanje pošte (seveda z upor. imenom in geslom) in mi preko mobitel GPRS/UMTS deluje. Torej če pridem na wlan, ki ima v ozadju tušmobil/T-2 dinamiko... bom moral lepo spreminjati SMTP, če bom hotel kaj pošiljati
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ukrep je pomoje zaradi tega, ker ima folk doma na racunalnikih leglo raznih exploitov, virusov, spama, spywarea ... in nekateri od teh zlonamernih programov se namestijo kot SMTP server in preko porta 25 sirijo SPAM... Vendar se to drugace resit, da pac le avtomatika blokira tistega, ki to pocne in ga opozori, da mora spucat in bo potem spet odprto... Ce pa niti ne ve za to, ba je tako vseeno, ce je zanj port 25 navzven zaprt
smile-1.gif
...

Glede tvojega drugega dela posta... pa izgleda bo treba tocno to narest, edino, ce ima tisti, ki ima WiFi dostopno tocko pri Tusmobilu ali T-2ju staticni IP...takrat pa naj bi te omejitve ne veljale... kolikor sem razumel...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Jaz imam recimo na telefonu nastavljen siolov SMTP za pošiljanje pošte (seveda z upor. imenom in geslom) in mi preko mobitel GPRS/UMTS deluje. Torej če pridem na wlan, ki ima v ozadju tušmobil/T-2 dinamiko... bom moral lepo spreminjati SMTP, če bom hotel kaj pošiljati
bonk.gif
točno tako!

Boljši poštni ponudniki imajo SMTP serverje odprte tudi na višjih porti, seveda z obvezno prijavo in urejeno zaščito.

Nagradno vprašanja:
Katere večje slovenjske ISP-je lahko štejemo tukaj zraven?
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.418
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Se spomnim casov, ko je SiOL naredil nekaj podobnega (pred mnogimi leti) in so zelo hitro menjali nazaj na prvotno stanje
smile-1.gif
... Ce se prav spomnim je bilo ravno nekaj v zvezi s SMTP avtentikacijo ... samo malo drugace... SiOL se mi zdi, da takrat ni pustil posiljati preko svojega streznika, ce nisi bil prikljucen preko SiOL omrezja... (ni imel implemetirane avtentikacije na nivoju SMTP)...
Takole je bilo: če si poslal sporočilo čez mail.siol.net z naslovom pošiljatelja, ki ni bil na SiOLu (npr. nekdo@yahoo.com), je sporočilo izginilo (nikoli ni bilo dostavljeno).
13.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
T2 sux, ni druge. Na sihtu je T2 provider in imam "rentan" net. In valda nic ne dela. Prijazen stajerc v CPN-ju pa mi je vztrajno tupi, da mi lahko zastonj zrihta T2 postni predal in da pri njih vse normalno deluje ter da T2 nicesar ne blokira temvec to pocne Siol, ko sem mu omenil se Amis je utihnil in zopet ponudil zastonjski T2 predal. Smo presnifal porte ampak ni slo nic skozi. Baje so nekoc obstajali neki net switcherji, ki so samodejno prilagajali nastavitve. Obstaja kaj podobnega se danes?

Kaj naj jaz s se enim predalom, ce uporabljam primarno drugega? Bebci, ni kaj...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Siolov mail dela BP na T2 ...sam uporabljam 3 siolove mejle, na netu sem pa doma preko T2.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Men pa ne!
smile-1.gif
Ne siol, ne amis. Dohodno ok, odhodno no go. Moram vpisat T2 smtp brez avtentikacije, da gre posta ven.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
port 25 proti ven je blokiran.
port 4xx je odprt

To je znano že lep čas.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Da doma imam pa siol. V firmi T2. In je malce tecno rocno menjat smtp server. Karkoli imas vpisano nekje ne bo delalo!
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kot je bilo nekje omenjeno, imajo tisti, ki imajo staticni IP vse porte odprte oz. ne blokirajo prometa na portu 25...

Torej zahtevaj staticni IP...
tongue-1.gif

Mani v sluzbi dela BP... imamo pa optiko in staticni IP ... ter lasten SMTP streznik, ki ni v T-2 omrezju ...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nisem jaz narocnik in se mi nekako ne da ukvarjat namesto drugih. Potem bo treba se router kupit in porihtat zadeve, deklica za vse pa spet ne mislim bit. Enkrat bo ze bols!
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Da ne bom off-topic.

Siol ima delujoč SMTPS strežnik na mail.siol.net in standardnih vratih 465.

Nagradno vprašanje:

Kakšen certifikat pa uporablja Siolov SMTPS strežnik?
grin1.gif