Kater kotel na drva izbrati???

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Pri Mitraki je kolega dobil predračun za Froling 25kw (znesek malo višji od tvojega), čeprav dela zdaj več z ETO.
Firma oz. šef je odličen praktik in teoretik. Malo je takšnih. Popolnoma zadovoljni, peč (fröling na sekance 320kw) nam laufa zimo in leto že 7 let bp.

Če želiš lahko pošljem na ZS štev. od šefa.

zmaga.gif
Takih manjka!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Evo, v Komendi na sejmu je bilo dost peči za videt. Zdaj smo pa tam... Froling S4 turbo bi prišel le okrog 800eur dražje od KWB in ETA, s tem, da ima Froling še samodejni vžig. Ma kdo kaj izkušenj s tem? Peč bo sama zakurila, ko temperatura v sistemu pade na določeno temperaturo. Kaj pa Froling S3? Gospod na štantu je rekel, da ima lambdo, le komora je drugačna kot pri S4, na prospektih pa nič ne piše o kakšni lambdi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Bom tudi tukaj napisal.
kupim staro centralno pec na drva po moznosti kpl s pumpami, cevmi, radiatorji,ekspanzijami itd.
Moc od 20-50 kw.
Naj bo zadeva se v delovnem stanju oziroma se naj ve za tocno okvaro.
hanzi77@gmail.com ali zs

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Samodejen vžig za drva je brezveze. Sam sem pred par leti vzel WV terem. Zaenkrat funkcionira. Ali bi kaka druga dala kaj več tople vode od sebe pa ?? Teorije. Dokler se kurijo klaftre gre zadeva super. Ko je notri šara pač nekoliko manj. Pa ne zaradi peči ampak ker je pač šara z malo energije. Polomljenih aalet se mi recimo vsako leto nabere nekaj 100 in nekaj jih gre v peč. To je bolj klaverno početje v primerjavi s klaftro.
Razlik med temi pečmi je pomoje dokaj malo. Edino kar je naj bo globina kurišča 56 cm. Domača klaftra pač ni točno meter in tudi točno na pol je ponavadi ne prebiješ. 53 cm odprtina za nalaganje vkolikor je pri katerem od modelov v ožjem izboru zna bit nekoliko zoprna v praksi. Kupljena drva seveda s tem ponavadi nimajo težav.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113

Citat:
Kakšne so pa kaj izkušnje s tem, da bi zalogovnik postavil v drug prostor

Jaz imam zalogovnik v drugem prostoru, tako da speljat se da BP (razdalja cca. 4 metre od peči). Izkušenj trenutno še ni, a izgube so, to je dejstvo. Predvsem preko priključkov na zalogovnik (več kot jih imaš več bo izgub). Poskrebti moraš tudi za dobro izolacijo pod zalogovnikom (predno se da pena okoli njega) ter izolacijo na vrhu. Priključne cevi sem sam izoliral še dodatno s 5 cm pene, ter jih ovil v blago (pa niti ne zgelda tako slabo).....preostale cevi grejo meni (med notranjostjo in zalogovnikom) v sami izolaciji (stena med drvarnico in notranjostjo hiše, ki sem jo izoiral z 12 cm stiroporjem.

Bo pa zdaj drvarnica na konto zalogovnika malo toplejša
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bom tudi tukaj napisal.
kupim staro centralno pec na drva po moznosti kpl s pumpami, cevmi, radiatorji,ekspanzijami itd.
Moc od 20-50 kw.
Naj bo zadeva se v delovnem stanju oziroma se naj ve za tocno okvaro.
hanzi77@gmail.com ali zs
Ce ne bos dobil, ti lahko eno rabljeno ekspanzijo dam jaz. Dobil sem jo skupaj z rabljeno pecjo na olje, vendar bom dal raje novo, ker ne vem v kakem stanju je (ne bi rad tvegal).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
hvala,
ze nabavil vceraj nekaj.
upam, da bo kljub nekoliko starejsemu letniku se nekaj let funkcionirala in zadovoljivo grela delavnico.
kpl z ventili za pecjo 100 evrov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Evo, v Komendi na sejmu je bilo dost peči za videt. Zdaj smo pa tam... Froling S4 turbo bi prišel le okrog 800eur dražje od KWB in ETA, s tem, da ima Froling še samodejni vžig. Ma kdo kaj izkušenj s tem?
Drugega kot da mi ni žal nakupa ne morem reči
wink-1.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
... Kaj pa Froling S3? Gospod na štantu je rekel, da ima lambdo, le komora je drugačna kot pri S4, na prospektih pa nič ne piše o kakšni lambdi.

Lambda sonda pri S3 je opcija v kombinaciji z boljšo regulacijo (€€€).

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Se pravi, si na koncu s ceno verjetno tam-tam z S4. S tem, da ima S4 veliko boljšo komoro.

Še eno vprašanje. A ima kdo izkušnje s Strojevimi pečmi? Vem samo to, da so okrogle.
grin1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Poznam 2. Kaj dosti se podrobnosti iz debate ne spomnim a oba sta izpostavila da je kurišče premajhno. Imata pa sedaj sigurno model star kakih 7-8 let. Vkolikor ni kaj spremenil je torej ključen vsakodnevni problem v praksi količina drv, ki gre v peč.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Tele Strojevi peči so se mi zdele krneki. Mogoče me je že sama oblika malo odbila, ker je peč okrogla.
grin1.gif
Kurišče se pa tudi meni ni zdelo prav veliko.

Vglavnem, naročena je Froling S4 Turbo, s samodejnim vžigom in 2200l zalogovnikom. Pomoje bo dobro špilal.
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Danes opazil
Pod pečjo se mi je nabrala majhna lužica vode, torej nekje pušča po kapljicah.
Kaj to pomeni? Da je peč za na odpad, ali se da to kako popraviti?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
in kaj misliš da ti lahko svetujemo iz tega kar si napisal?

vrzi stran peč, kljub temu da se ti je mogoče zgolj pocedil kondenz?

Če se ne ve kje se je pocedilo, kake barve je, kako peč imaš, kako je s pritiskom v peči...boš težko dobil kak konkreten odgovor oz. namig kaj bi lahko bilo.

korea

Pripravnik
31. okt 2012
56
0
6
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Danes opazil

Pleh skupaj z izolacijo odstranit iz peči in potem boš videl kje pušča.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik korea pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Danes opazil

Pleh skupaj z izolacijo odstranit iz peči in potem boš videl kje pušča.
Pri dovodih, kjer se polni in ceveh do radiatorjev je suho. pritisk v peči pa je padel, ne pa čisto na nulo.
Odstranil stranski pleh in videl, da voda priteče na stiku med pečjo in podnožjem, tako na stranski steni, kot tudi na zadnji. Peč nagnit in pogledat od spodaj pa ne morem, ker je peč še priključena. Najbrž je kje prerjavelo, pa kaplja.

zadaj:
1614757-DSC08858_resize.JPG

Priponke

• 1614757-DSC08858_resize.JPG
    1614757-DSC08858_resize.JPG
    128,7 KB · Ogledi: 943

korea

Pripravnik
31. okt 2012
56
0
6
napumpaj vodo in glej kje točno je ta problem

morda bo treba samo malo pošvasat in bo spet vse OK

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kurišče je suho?

Pri fotru je le to spustilo pred leti. Par mesecev po varjenju je bil mir, potem pa spet.

Res ne vem, zakaj se to vedno naredi na začetku kurilne sezone.
evil.gif