si ga pa molo vsral ! samo grobi material ki si ga naštel te pride 2170 € če se ne motim kje pa je še vse ostalo ? mešalni ventili ,pogoni avtomatika ,daj ga no srat !! ?? sem v tem poslu zato vem cene in ves material ki sodi zravem ;pa še to kdo ti je je preračunal zalogovnik glede na kw peči ?Citat:
Uporabnik sumikoko pravi:
L.p.
No končno en, ki hoče imet nekaj enostavnega, pa evo ti informacije iz prve roke.V septembru sem montiral kotel Sarkany 30-35 kw na trda goriva ( cca 950 € ), zalogovnik 800 l. (cca 820 € ),laddomat, cevi,termostati in ostalo (cca 400€ ), vse z 20 % ddv-jem. Vse skupaj z montažo me je prišlo okrog 2500 €. Segrevam približno 250 m2, skurim povprečno 2-3 košare drv na dan ( do zdaj približno 5m). Za primerjavo, sem lansko leto pokuril 27m drv v stadlerci stari 20 let brez zalogovnika. V tej peči gori vse kar vržeš vanjo ( mislim na mokra drva in podobno).
Upam, da sem ti vsaj malo pomagal.
Pa fajn se grejte!
Citat:
L.p.
No končno en, ki hoče imet nekaj enostavnega, pa evo ti informacije iz prve roke.V septembru sem montiral kotel Sarkany 30-35 kw na trda goriva ( cca 950 € ), zalogovnik 800 l. (cca 820 € ),laddomat, cevi,termostati in ostalo (cca 400€ ), vse z 20 % ddv-jem. Vse skupaj z montažo me je prišlo okrog 2500 €. Segrevam približno 250 m2, skurim povprečno 2-3 košare drv na dan ( do zdaj približno 5m). Za primerjavo, sem lansko leto pokuril 27m drv v stadlerci stari 20 let brez zalogovnika. V tej peči gori vse kar vržeš vanjo ( mislim na mokra drva in podobno).
Pa fajn se grejte!
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
L.p.
Pa fajn se grejte!
Prosim za kontakt monterja ki je vse skupaj zmontiral za 330€.
Pozabil si ekspanzijo.
Kako greješ sanitarno vodo?
Edit: edini zadetek za "Sarkany" najde google v povezavi s stricem iz LendaveSumljivo? Pomoje da. Zelo.
Aja: pa pozdravi mi @Thorensa
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Fino je če ma peč SESALNI ventilator spet zarad xyz razlogov. Ne vem pa zakaj bi kupoval en cenen šrot, ker je to stvar ki se jo zmontira za 20 let+ in ti v tej dobi privarčuje 50k€ recimo. Imaš tudi subvencije ekosklada in dobiš še tam denar, samo njihovih "pravil" se držiš kar pa ni problem.
Kje si zvedel za peči Sarkany? Obstaja kjerkoli (tudi tuje strani) kakršnekoli "review" teh peči.Citat:
Ja Jurga in ostali ( monterji), nikjer nisem omenil, da sem plačal montažo. Namreč pri nekaterih se še vedno obnese prijateljstvo in ne samo faušija in pohlep. No zato je ddv 20%. Kot sem opisal zgoraj, nisem delal na novo, ampak sem menjal peč, zato je marsikatera stvar ostala od prej.Glede zalogovnika, nisi ti edini, ki je všoli imel pozitivno oceno iz matematike in vemo ,da je premajhen, ampak večjega nismo uspeli spravit v kurilnico. Zaradi ( po tvojem ne realnih cen), pa samo za primerjavo, atmosova peč, ki pri nas stane cca 3700 € je samo kakih 200 km stran ( EU ) 2200 €. Verjetno je ista pesem pri monterjih, ker če imate tolko časa bit na forumih, potem v tistih nekaj urah mastno kasirate.
Citat:
Ja Jurga in ostali ( monterji), nikjer nisem omenil, da sem plačal montažo. Namreč pri nekaterih se še vedno obnese prijateljstvo in ne samo faušija in pohlep. No zato je ddv 20%. Kot sem opisal zgoraj, nisem delal na novo, ampak sem menjal peč, zato je marsikatera stvar ostala od prej.Glede zalogovnika, nisi ti edini, ki je všoli imel pozitivno oceno iz matematike in vemo ,da je premajhen, ampak večjega nismo uspeli spravit v kurilnico. Zaradi ( po tvojem ne realnih cen), pa samo za primerjavo, atmosova peč, ki pri nas stane cca 3700 € je samo kakih 200 km stran ( EU ) 2200 €. Verjetno je ista pesem pri monterjih, ker če imate tolko časa bit na forumih, potem v tistih nekaj urah mastno kasirate.
Citat:
Ja Romzi, res imajo računalnike pa še kaj zraven. Ampak, če greš kaj v civilizacijo, boš ugotovil, da recimo v intersparu prodajajo kruh, meso.... pa avtomobilske pnevmatike, ki smrdijo ko hudič, pa nič se ni treba čudit,če bojo še peči. No jest sem jo kupu na Madžarskem, pa je skorajda ista cena in še po njo sem moral, tile ti pa koker vidim brezplačno dostavijo.
lp
Sumi
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sicer pa če misliš da so drva iz lastne gmajne zastonj in je vseeno kok se jih pokuri....dvomim, da si jih že kdaj pripravljal od začetka do peči.