Kater in-ear slušalke?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Do 30 EUR je po mojem popolnoma vseeno, kaj vzameš. Verjetno tiste, ki ti bodo vizuelno najbolj všeč. O kakšni kvaliteti zvoka je v tem cenovnem razponu težko govoriti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tiste, ki so za ta denar "najbolj udobne".

A poznaš kakšno trgovino, kjer lahko in-ear slušalke preizkusiš pred nakupom?

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Danes sem gledal na Discovery Science test in ear slušalk! Imeli so jih okoli 20 različnih proizvajalcev. Testirali so udobje, zvok in samo izoliranost pred okolico. Zmagala je meni neznana znamka, vendar je tudi cena bila astronomska, tam okoli 300 evrov. No zapomnil sem si samo to, da so na tretjem mestu pristale Senheizer za pičlih 20 evrov! Mislim,da z njimi nemoreš zgrešiti.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem nad in-ear uradno obupal in jih ne sljivim vec.

Sedaj uporabljam Sennheiser PX200-IIi in sem zaenkrat zadovoljen.

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Do 30 EUR je po mojem popolnoma vseeno, kaj vzameš. Verjetno tiste, ki ti bodo vizuelno najbolj všeč. O kakšni kvaliteti zvoka je v tem cenovnem razponu težko govoriti.
To ni res. Neglede na budget, dobis bistveno vec, ce kupis slusalke firme, ki se dejansko bavi z zvokom in ne kaksne dizajnerske firme tipa Skullcandy. Ajde ne recem, da tud taksni niso sposobni kaksnih dobrih slusalk skupaj spravit, samo je to bolj izjema, kot pravilo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Super, povej ko ti bojo crknle zaradi uhajanja svica v notranjost, posebej na crnem modelu
smile-1.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Citat:
Uporabnik origin pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

To ni res. Neglede na budget, dobis bistveno vec, ce kupis slusalke firme, ki se dejansko bavi z zvokom in ne kaksne dizajnerske firme tipa Skullcandy. Ajde ne recem, da tud taksni niso sposobni kaksnih dobrih slusalk skupaj spravit, samo je to bolj izjema, kot pravilo.

Do 30 € je pa res vseeno . Tu se morem strinjat z Jernejem.

Tu ni nekega know-howa pretiranega vloženega v razvoj, v zvok, v klaviteto. So trije pricipi po katerih so lahko ti ear-.budi narejeni, to je pa tudi to. vprašanje pa je res marž naših uvoznikov in trgovcev kasneje :D Da niso mogoče slušalke z normalno ceno pri nas 30 €. ajde tam je mal razlike. :D

Drugače sm pa sam naredil največjo napako z Shure E3C. Sicer precizne, mehke, detajlne in glasne slušalke na ojačevalcu , ko pa priklopiš direkt na Ipoda se ja tema.... tako da če koga zanima :D ... rabim nekaj za direkt v Ipoda prklopit. Drugače pa za mene

in-ear
ne-ne-1.gif

on-ear
ne-ne-1.gif

over-ear
aplauz.gif

trenutno na K701
zmaga.gif
!

P.S.: je pa res, da bi blo mal smešno laufat z njimi
hysterical-1.gif

LP M ..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Za iPhone-a ti lahko svetujem Etymotic Research HF3. Jih imam že pol leta in so super. Bojda primerljive s profi ER-4, samo za manj denarja in z daljincem.

0639ST_EtymoticHF3Blk_01.jpg

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Če kupujete Sennheiser slušalke prek ebay-a bodite previdni, ker je veliko izdelkov ponaredkov. Posebej pri tistih prodajalcih, kjer so cene nižje. Gre pa za dober ponaredek in se težko opazi razliko. Drugače pa obstajajo predvsem na youtubeu posnetki, ki prikazujejo razliko med originalom in ponaredkom.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
@Jernej : Kako se ti obnesejo glede udobnosti ?

Zelo dobro. Prej sem imel neke prastare Sonyeve in pa S-Jays. Etymotic mi precej lepše sede v ušesni kanal in tudi tesnenje je boljše. Je pa to dejansko zelo odvisno od človeka do človeka.

Še vedno pa imaš možnost (vsaj pri Etymoticu) stopit do nekoga, ki se ukvarja s slušnimi aparati, da ti naredi kalup sluhovoda in potem to pošlješ po pošti in dobiš nazaj (pride še okoli 100 EUR menda) custom nastavke za slušalke.

http://www.macworld.com/article/155617/2010/11/etymotic_custom_fit.html

Do sedaj sem našel samo en minus. Pri nizkih temperaturah (pod nulo recimo) preskakovanje komadov malce slabše deluje (dvoklik zazna kot en sam klik). That's it. Sicer pa zelo zadovoljen. Dobil sem jih preko ebaya v eni akciji za 99 funtov + 5 funtov poštnine.