Kater email program?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kater email program uporabljate?

Trenutno imam naložen Thunderbird, pa bi potreboval še za sodelovca enega. V svojega mu njegov email naslov nebom dajal, ker se lahko hitro zameša uporabnik (2 uporabljata 1 prenosnik za službo). MS officev nimamo naloženih, ker je to strošek (
evil.gif
), tako da MS Outlook ne pride v poštev... Kaj še ostane?

Aja, pa še eno vprašanje glede Thunderbirda-se ga da kako zaklent? Da ti recimo drugi nemorjo gledat mailov in bi mogu prej vpisat kako geslo... Je to možno?

Hvala za info.

Lp, Ovca

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Najprej na Windowsih kreiraj še enega uporabnika za sodelavca in mu v njegov profil nainštaliraj Thunderbirda. Tako bosta lepo ločena, ločeno bo tudi vse ostalo. Sicer pa ima sam Thunderbird neke možnosti profilov, samo jih nisem nikoli uporabljal.

Za zaklepanje lahko uporabiš Profile Password. Dela čisto OK, ima samo eno slabost - lahko se ga zaobide z zagonom Thunderbirda v Safe Modu.

Sam uporabljam MS Outlook v službi in Thunderbirda doma. Prej sem uporabljal Calypsota, ki je bil super, samo ga je čas malo povozil.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Vem, sem ga na koncu tudi uporabljal namesto Calypsota, ampak je v praksi popolnoma isti. In šumnikov še vedno niso zrihtali tako, da bi delovali BP.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Thunderbird
Profile Manager ( pomoč tule )
Create new profile (ne na Delete kliknit
wink-1.gif
)
Pol pa v vsak profil daš lasten Master Password *

Lahko pa ločene userje v Windows narediš, kar je (ponavadi, ne nujno vedno) najbolj pametno.

* - How can I access/change the Master Password?

Go to Tools > Options... (Edit > Preferences... under Linux), select the Privacy section, click the Passwords tab and finally click the Set Master Password... button.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pogledaš, če je mapa s profili še na disku.
Če ni, pa še enkrat pogledaš, tokrat s programm za iskanje zbrisanih fajlov (PhotoRec je popularen, v FAQ so še drugi omenjeni)

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
tudi jst uporabljam gmail, sam programi so res funkcionalni ...

sam kakšno knjigo več je treba prebrat, pa mal poskušat, pa seveda ... ga uporabljat!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam uporabljam Thunderbird 3, bi uporabljal gmail, ampak imam 2 + služben mail, pa moram uporabljat program.

Pred tem sem uporabljal Windows Live Mail, ampak je ful resourcov porabil, sicer pa super program.

BTW - se da Thunderbird kak minimizirat v tray k uri?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
amm....ker sem čisti lajik na področju teh programčkov za pregledovat mejle bi prosil za pomoč.

V Thunderbirdu mi je nekako uspelo naštiamati račun za gmail, sedaj me pa zanima kako naštimati za hotmail in email.
Vedno mi javi, da povezava s strežnikom ni uspela.

Pa še to, ko bom imel naštimano za hotmail in email, kam se bodo sporočila prenašala? V lokalni imenik?

ah nič jasno
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sporočila se bodo prenašala in zbrisala v predalu ali pa bo tam ostala kopija.

Zdaj pa je treba pri enih nastavit to v programu (pri veliki večini), pri enih ponudnikih pa je treba to na njihovi strani nastavit. Išči ''Leave a copy on server'' oz. ''Pusti kopijo sporočila na strežniku''.