Katastrofalno stanje v Koloseju Ljubljana

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
V soboto sem se odpravil gledati Gravity v 3D.S kolegom kupiva karte, kokice in se odpraviva v dvorano (5). Sedimo v temi, čakamo na prve oglase, prižge se projektor.... in točno na sredini platna meterska razpoka. Ne vem ali je uničeno platno, ali je uničena žarnica. kakorkoli, na sredini platna je bila meterska razpoka, ki je tam ostala do konca filma.
bonk.gif
Lahko si predstavljate kako je gledati 3D film, ko se ti vid fokusira znova in znova na razpoko na sredini platna. 3D užitka ni, vidiš efekte, pa fokusiraš razpoko, pa efekte pa razpoko....

No to ni vse. Ko so se začeli vrteti 3D oglasi, dam špegle gor in vidim da nič ne vidim čez. Si rečem, valda niso pokvarjeni. Čez 3 sekunde v kinu vstane kakih 40 ljudi in šibajo ven iz dvorane. Grem za njimi, vsi menjajo pokvarjene špegle. Dobim nove špegle, kolega reče, da mu kaže dvojne podnapise. Gre tudi on zamenjat (v drugo je šlo zamenjat špegle še kakih 20 ljudi). Koelga pride nazaj, tudi te špegli niso delali. Gre še enkrat nazaj, tokrat sproba tretje špegle na vrhu dvorane in spet ne delajo. Popizdi in gre do punce, ki tala špegle, naj mu da vse špegle, da najde končno ene delujoče. V četrto je uspelo, je pa frend zamudil prvih par minut filma.

Za piko na i, grem po filmu na wc, kjer ni delal niti en od cca 10-ih pisoarjev. Vse v okvari piše.... (me zanima koliko časa že). Gužva na skretu je bila takšna, da sem se samo obrnil in šel domov. V koloseju LJ me ne vidijo več.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Se strinjam, in WCji so generalno usrani sto na uro.

Levi kartomat v avli je tudi pokvarjen že leta, včeraj je bil fuč (sicer piska, kart pa ne sprocesira) tudi desni (na blagajni so znali samo zavzdihniti: "ja, res ne dela.").

Nekaj uničenih sedežev so menda le zamenjali, kdaj bodo porihtali pa še lučke s št. vrst v tleh, pa bog ve.

Za 3d sicer priporočam Xpand, ki je vedno skoraj prazen.
zmaga.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Kolosej je v minusu takem da glava peče. Treba skenslat nekaj dvoran pa narediti nekaj drugega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni mi jasno zakaj Tuš ni nikoli postavil centra v LJ, bogve kdo jim ni pustil gradit, ker bi se sigurno zgodilo enako kot v KP in CE. A ima Kolosej kakšne politično povezane lastnike?

Upam, da ima KR dovolj kapacitete za vse Ljubljančane.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
V soboto sem se odpravil gledati Gravity v 3D.S kolegom kupiva karte, kokice in se odpraviva v dvorano (5). Sedimo v temi, čakamo na prve oglase, prižge se projektor.... in točno na sredini platna meterska razpoka. Ne vem ali je uničeno platno, ali je uničena žarnica. kakorkoli, na sredini platna je bila meterska razpoka, ki je tam ostala do konca filma.
bonk.gif
Lahko si predstavljate kako je gledati 3D film, ko se ti vid fokusira znova in znova na razpoko na sredini platna. 3D užitka ni, vidiš efekte, pa fokusiraš razpoko, pa efekte pa razpoko....

No to ni vse. Ko so se začeli vrteti 3D oglasi, dam špegle gor in vidim da nič ne vidim čez. Si rečem, valda niso pokvarjeni. Čez 3 sekunde v kinu vstane kakih 40 ljudi in šibajo ven iz dvorane. Grem za njimi, vsi menjajo pokvarjene špegle. Dobim nove špegle, kolega reče, da mu kaže dvojne podnapise. Gre tudi on zamenjat (v drugo je šlo zamenjat špegle še kakih 20 ljudi). Koelga pride nazaj, tudi te špegli niso delali. Gre še enkrat nazaj, tokrat sproba tretje špegle na vrhu dvorane in spet ne delajo. Popizdi in gre do punce, ki tala špegle, naj mu da vse špegle, da najde končno ene delujoče. V četrto je uspelo, je pa frend zamudil prvih par minut filma.

Za piko na i, grem po filmu na wc, kjer ni delal niti en od cca 10-ih pisoarjev. Vse v okvari piše.... (me zanima koliko časa že). Gužva na skretu je bila takšna, da sem se samo obrnil in šel domov. V koloseju LJ me ne vidijo več.

Še dobr, da te ni srat prjel...

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ni mi jasno zakaj Tuš ni nikoli postavil centra v LJ, bogve kdo jim ni pustil gradit, ker bi se sigurno zgodilo enako kot v KP in CE. A ima Kolosej kakšne politično povezane lastnike?

Upam, da ima KR dovolj kapacitete za vse Ljubljančane.

Tole je standardna tajkunska zgodba. Če veš kaj je "lastnik" počel pred 10 leti ti je vse jasno...
http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/1042298666
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/racman-v-tezavah-kolosej-odpusca-place-zamujajo
http://www.finance.si/8345566/%28hiti-tedna%29-Halo-Durs-vse-bom-pla%C4%8Dal
...

Saj je logično - če mora podjetje v krizi odplačevat posojila za lasten prevzem ob tem pa sem mu zmanjšuje obisk je popolnoma jasno, da že za redno vzdrževanje zmanjka denarja. Ob tem pa gre razvoj v tem poslu tako hitro naprej da je le-ta nujen. Tega pa ni in to je pač umiranje na obroke.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/milijone-zasluzil-s-podjetjem-za-10
There's no such thing as a free lunch

Srbi vedo kako ravnat s takšnimi:
http://www.finance.si/8348096/Srbi-blokirali-Racmana

Jaz sem bil v Lj Koloseju zadnjič konec 2012. Spomnim se groznega smrada in 3 delujočih pisoarjev. Zato veliko raje skočim do Kranja in si tam ogledam kakšen film...

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.050
835
113
V MB Koloseju sem nazadnje bil pred 3 leti. Kot da prideš v mesto duhov... porazno, nikjer dobenega, vse zapuščeno... Lokali zaprti itd. Mogoče se je kaj spremenilo, ampak dvomim.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ob ponedeljkih je še kar polno, polovica pritličja je fitnes, en lokal so predelali v WC, tak da trgovin ni več, samo neko posredništvo za delo v A.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Smo bile v torek z mojimi deklinami, risanke seveda..... uf,..... me ne bodo dolgo videli. V dvorani Antena,..... mah.... sedaj vem zakaj dvorana ni osvetljena,..... sedeži strgani, številke na sedežih potrgane, platno, ph,... kaj naj rečem, dotrajano, predvajana risanka, hm.... sem si očistila prej očala, ker sem mislila, da imam umazana, ni pomagalo.... pogled na platno "zrnast" cena pa zasoljena, kokic in podobnega sranja sploh ne kupujem, ker je predrago....
Aja pa vsake pol leta iščejo računovodjo... kaj jim tako hitro odhajajo??
Smo bili letos v kinu v Zadru, mislim, da je Cinestar, kot ponavadi šli gledat risanko v 3D variant.... uh se lahko skrije Kolosej v najglobjo luknjo. Očala vsa delujoča, za otroke so imeli seveda manjše številke, zvok in slika EXELLENT.... sedeži, hm.... kako naj rečem udobni, nič ofucani, gremo drugo leto spet.
Drugače pa pravijo, da je trenutnutno najbolj tehnično dovršen in kakovosten kino v Trbovljah. Ker so dvorano pred kratkim v celoti prenovili, pa tudi cena ni pretirana.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Mene v LJ ne vidijo več!! Res beznica, da ni večje
crazy1.gif
!!

Hodim v Kranj v Kolosej ali v Cinestar - vedno je možno parkirati, dvorane so super in pa ni mularije in čapčev!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Štirje smo ti napisali, da se gre v Kranj v Tuša, ti pa si vseeno tolk posiljen, da greš v Kolosej? Ja [cenzura] prav ti je, če si pa nič ne daš dopovedat. Pa pravijo, da gre osel samo enkrat na led...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Žal nisva mogla s frendom biti ob 20:00 v kinu že, ko je bila predstava.... V koloseju je bila ob 21:40, kar je ustrezalo.

Dobro zdaj vem, da naslednjič grem raje v Kranj. Pa glupo se mi je zdelo vozit do Kranja samo zaradi enega filma. Sem si mislil " ja kok slabše pa je lahko". No veliko...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kaj je z vami, če bi jaz zagledal metersko razpoko na platnu, grem na blagajno, vrnite mi denar, nasvidenje.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Od zadnjega obiska Koloseja v Ljubljani v to fekalijo ne stopim več. Usrani in strgani sedeži, po tleh svinjarija, obenem pa mrgoli čefurjev, ki se izgleda pridejo v kino prehranjevati in preizkušati telefone.

Včeraj smo šli v Imax v Zagreb. Popolno nasprotje kakovosti, kulture in higiene.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Dvorani 5 in 6 sta še ok. Probajte it kdaj v katero manjšo. Enkrat se je en film že iztekal in je bil v 11-ki. Sedeži so bli še kar in tud flk ni najedal, samo kaj, ko je bila slika iz fokusa (ja, sem večkrat spucal očala)in temna, zvok brez vsakih basovin sam spredaj, projektor pa je bil slišen. Dejansko je doma na THX plazmi in Denon surroundu precej bolje. Škodas edino da filmi pridejo kasneje (tudi če kupiš na itunes).

BTW: na Reki je tudi soliden kino, če bo kdo kaj hodil dol (v tower centru).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sploh nisem vedel, da imajo v koloseju še vedno 3D.

Jaz grem že par let vedno v Xpand. Nimam nobenih pripomb, očala so odlična, čista, sedeži prav tako. Platno je gladko, sedeži udobni. Tehnologija je sicer slabša kot v tušu, ampak nisi za nič prikrajšan.

V koloseju pa mene že, ko stopim skozi zunanja vrata v ogromen hall, začne dušit (dobesedno) vonj po olju od pečenja kokic.
13.gif

Pa je to ogromen prostor, videti tudi zadostno zasnovan za prezračevanje. Verjetno šparajo z zračenjem, al kaj?