Citat:
Ni čutil podpore s tribun Ljudskega vrta
"Imeli smo dve težki tekmi, tako da igrati na tri dni brez priprave za samo drugo tekmo je zelo težko. Olajšanje neko je, seveda, sploh zato, ker se po prvi tekmi v Švici, kjer so fantje dejansko odigrali dobro tekmo, ustvarja neko ozračje, ki meni absolutno ni všeč. Dejansko ne vem, kaj nam ni jasno. Danes je bilo treba fante podpreti, jih dvigniti zaradi tega, ker so si to zaslužili, česar sam ravno nisem čutil," je v pogovoru za TV Slovenija Katanec dal vedeti, da ga je zmotila slaba podpora s tribun Ljudskega vrta, kjer se je zbralo samo 6.068 navijačev, ki so ob odmoru jalovo premoč Slovencev nagradili z žvižgi.
Smo tretji, kjer nam je mesto
"Čestitke fantom, mi smo predvidevali, da bo točno takšna tekma. Estonija je izredno izkušena ekipa, kar smo povedali že pred tekmo, fantje so morali biti potrpežljivi, dali smo gol. Žvižgi ob polčasu pa mi niso bili najbolj všeč. Zmagali smo, to je pomembno, spet smo tretji in tam smo, kjer nam je mesto," je bistveni dosežek torkovega večera v Mariboru poudaril Katanec, ki pa je nato pogovor z Anžetom Bašljem izkoristil za medijski dvoboj s televizijskimi strokovnimi komentatorji.
Na kavču je vsak najboljši trener
"Nisem jaz nič zadel z Ljubijankiæem (kot menjavo). Strokovnjaki, predvsem tisti, ki imajo trenerske licence in hodijo v studie, naj rajši doma sedijo in ... Jaz sem najboljši trener, ko gledam doma Barcelona - Real Madrid in točno vem, kaj naredi trener nasprotne ekipe narobe. Take kritike, ki niso prave, absolutno nimajo nobene zveze ... Če se ekipa brani z desetimi in napada kvečjemu z enim ali dvema, je tako, da ena zamenjava ali dve absolutno ne moreta v takšni meri vplivati, kot naj bi, denimo, v Švici," je bil oster 52-letni Ljubljančan, ki je vodil Slovenijo na 70. tekmi.
"Ustvarjala se je klima, ker bi bilo nekomu zelo všeč, da bi mi danes izgubili. To mi ni všeč. Tisti vsi, ki so zdaj malce spet jezni in bodo spet rekli, da je Katanec takšen in drugačen ... To ni v redu. Fantje so sicer super! Jaz že vem, kaj in kako," je slovenski nogometni selektor prepričan, da je del javnosti navijal za njegov neuspeh.