Kartoteka

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Včeraj sem šla iskati izvide do zdravnice oz. do sestre in je nekdo za mano želel kartoteko dobiti v roke, da jo nese za nek zdravniški pregled. Slišala sem samo to, da je sestra nekaj norela, da kaj si model misli, da ona mu ne sme dajati kartoteke v roke, da to se pošlje zdravniku, ki za to zaprosi.

Danes sem malo razvijala debato, ali to res drži in zakaj.

Če realno pogledamo, so to moji osebni podatki, zakaj kartoteke potem ne smem dobit v roke in jo nesti kamor hočem? Kaj če bi želela kartoteko uničiti (malo hipotetično
grin1.gif
)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja kartoteke ti nesmeš dobiti v roke, lahko jo pogledaš ob prisotnosti sestre ali zdravnika. uglavnem mora biti nekdo zraaven. To pa zato, ker so si potem ljudje sami pisali raznorazne diagnoze v kartoteko in delali invalide iz sebe
smile-1.gif

Lahko naročiš kopijo ali pa če zanemjaš recimo zdravnika, jo sestra pošlje k novemu izbranemu zdravniku.... uglavnem ti je nesmeš imeti sama pri sebi.

Še kakšno vprašanje?
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

... tvoja "last" so samo informacije v tej kartoteki in lahko jo poljubno fotokopiraš, slikaš ali prepisuješ.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

... tvoja "last" so samo informacije v tej kartoteki in lahko jo poljubno fotokopiraš, slikaš ali prepisuješ.

Ja pa še to mora biti nekdo zraven. Nekje je celo tako da ti moraš naročiti kopijo, ti jo potem sestra kopira.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Eno vprašanje glede kartoteke. Če menjaš osebnega zdravnika oz. če si ga na novo izbereš... Greš do novega zdravnika, poveš kaj bi rad, te zdravnik sprejme, itd... Kartoteko pol sami zrihtajo al morem jaz kaj posredovat vmes?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Eno vprašanje glede kartoteke. Če menjaš osebnega zdravnika oz. če si ga na novo izbereš... Greš do novega zdravnika, poveš kaj bi rad, te zdravnik sprejme, itd... Kartoteko pol sami zrihtajo al morem jaz kaj posredovat vmes?

Greš k novemu zdravniku z zdravstveno kartico, podpišeš izjavo da je on tvoj novi zdravnik, ostalo vse oni uredijo (kartoteko naročijo pa to).

Se pa dogaja še kje, kjer so bolj za æasom, da moraš sam staremu zdravniku rečt za kartoteko, ampak to je zelo zelo redko
smile-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Aha, hvala. Sem bil pri novem zdravniku, pa nisem nič podpisoval. Je sestra rekla samo da me zdravnica sprejme pa da se vidimo v petek, da mi šive ven vzame.
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Listek ja, nič posebnega, zgolj formalnost.

mogoče majo kje drugače urejeno, kakšna vaška podružnica
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Aha, hvala. Sem bil pri novem zdravniku, pa nisem nič podpisoval. Je sestra rekla samo da me zdravnica sprejme pa da se vidimo v petek, da mi šive ven vzame.
confused-1.gif

Ko je karton pri novem zdravniku podpises izjavo o izbiri osebnega zdravnika.