Karte in napačno vodenje

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Seveda smo zašli s teme, ampak vseeno: lahko mogoče pojasniš, zakaj potem pri nas veliko preprostih, neukih ljudi kot "šibkejša stran" v veliki večini izgubi tožbe na sodiščih in ostanejo opeharjeni, brez stanovanj itd.itd??? Pa ne mislim več polemizirati o tem, ker smo, kot sem že omenil, zašli s teme.

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Jaz nisem zašel s teme, EULA je bila omenjena in ta pač ni Sveto pismo, kjer (v EU) kar avtomatično nekaj drži, zato ker neka ameriška korporacija tako misli.

O kakšnih primerih pa ti govoriš pa na žalost ne vem (B2B, C2C ali B2C, kakšna pogodbena razmerja itd.)? Lahko, da sploh ne poznajo svojih pravic oz. še bolj verjetno, da imajo samo zanič odvetnike (ker dobrih mora biti v Sloveniji prekleto malo, ker jim sploh ni treba biti dobr, zaslužijo tako ali tako, neke uradne statistike pa ni).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ta EULA od Garmina velja tudi v EU si lahko brez skrbi in ko si se strinjal s tem se lahko obrišeš pod nosom za karkoli.
Če ne verjameš, pošlji to kakemu pravniku ali pa na EU komisijo oziroma Musarjevi in nam javi kak odgovor boš dobil.

Če EULA ne bi veljala za EU bi jo že davno umaknili oziroma spremenili da bi ustrezala EU zakonodaji.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Lej oprosti EULA velja samo toliko, dokler ni notri napisano, kaj v škodo potrošnika, predvsem je tako v EU (zaradi zakonodaje za zaščito potrošnikov)!

Imaš polno primerov, ko so sodišča v EU razveljavljala člene EULA-e (celo Microsoftu itd.).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
In kaj je not napisano v škodo potrošnika?

Lepo ti piše, da ne odgovarjajo za napačne podatke v karti torej to pomeni po domače " preden greš na pot preveri, če je cilj pravi "

p.s.
Za MS so razveljavili člene, zakaj jih pa niso za Garmin in zakaj ne najdeš niti enega primera za Garmin
sprasujem se.gif

Po tem lahko sklepaš, da ta eula velja za EU, ker drugače bi že kaj spreminjali, a ne
wink-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Kateri členi v EULA-i od Gramina so v skladu z evropsko zakonodajo itd. se izve običajno šele ko postopek pride do sodišča, redkokdaj namreč neko podjetje kar samo od sebe iz "dobrote do kupca" popravi te pogoje.

Tako da lahko je vse v redu, lahko pa tudi ni. Recimo če bi garmin moral odgovarjati za kaj takšnega (ne vem sedaj za ta konkretni primer, govorim na splošno), potem je čisto vseeno, če v EULA-p še 100x napiše kako on ne odgovarja za nič, bo vseeno odgovarjal.

Skratka problem je samo tvoja trditev, da v (neki) EULA-i kar vse 100% drži, samo zato ker je jo napisala velika "dobra" korporacija.
uf-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
EULA je napisana zato, ker je nekdo imel preveč časa in je poleg tistega kar drži, napisal še nekaj kar ne drži samo da bi tebe zajebaval.
Da se naprava lahko prodaja v EU si lahko brez skrbi, da je bilo vse pregledano in če kaj ne bi držalo bi to spremenili.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Ne, napisana je zato, da 100% zaščiti korporacijo in 0% potrošnike (kar pa kot rečeno v EU ne more priti skozi).
priden.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
To ni filozofija, ampak pravno dejstvo (snov prvih letnikov pravnih fakultet in redna praksa na sodiščih v EU)
wink-1.gif

Vendar ne me razumeti narobe, močno dvomim da bo nekdo zmagal na sodišču ker bo reku, da ga je garmin zapelu v reko
bonk.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Pred dvema tednoma nazaj iz Grčije, preklel NT 2013/30 in Garmina 2XXX, torej, razen makadama in trajektov nobeno izogibanje obkljukano, nastavljeno na najhitrejša pot - vodil me je pa po takih vukojebinah, da sem podvomilne samo v zdravo pamet ampak tudi v sprejem satelitov. da pa situacijo popestri - nisem edini, ki je lutal po teh cestah. Domačinov skoraj nič, tujcov - turistov (tudi Grkov) pa kar nekaj. Pa vsi smo nejeverno buljili v tiste ekrančke...
Naš ljubi Balkan je še čudovito pokrit - sicer boljše deluje IGO ampak tudi Garmin še kar nekako.
Aja, če ne bi vnašal koordinat hotelov bi jih sigurno 50% falil...
LPM

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo, jaz sem letos prevozil cel Peloponez in čez Gračijo, Albanijo, pa CN ni prav nikjer narobe vodil.

Nastavljena najhitrejša pot, res pa je, da sem si vmesne točke pripravil doma.

Kje po Grčiji si pa vozil?