Karte in napačno vodenje

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Hmm... Od kar je JCV tudi po Hrvaški, ARja nisem več vklopil. Pa nisem nikoli zgrešil željenega naslova.
Tudi po makedamu me je CN bolj pravilno vodil. AR je imel vrisane neke gozdne ceste kjer še za bicikl ni OK...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Sem ravnokar updejtal CN in bom uporabljal samo CN. Verjetno je novejša karta boljša.
smile-1.gif

Hvala za info.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Včeraj me je CN NT 2014.10 iz Kopra namesto v Ljubljano vodila kar na eno gradbišče oz. parkirišče pri Kopru, tako da bo kr AR ostala za pri nas.
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ima pa AR eno napako, ki te vodi iz Kopra v Izolo, če izbereš dve ulici ( malisale ve kateri ) 180Km okoli riti v žep.
Pelje te iz Kopra mimo Izole na Hrvaško in nato te tam obrne in pelje nazaj v Izolo.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Včeraj me je CN NT 2014.10 iz Kopra namesto v Ljubljano vodila kar na eno gradbišče oz. parkirišče pri Kopru, tako da bo kr AR ostala za pri nas.
smile-1.gif

Imel si veliko sreče, da te je le vodila iz enega na drugo parkirišče in bodi vesel, da nisi utrpel tako-rekoč nobene finančne škode. Kaj naj rečem jaz, ki nisem imel takšno srečo. Namreč danes v dopoldanskem času me je iz Kopra namesto na letališče Brnik vodila na letališče Sečovlje pri Portorožu in s tem po nepotrebnem porabil goriva v vrednosti cca. 10,00 EUR. Razmisliti je treba, če je še smiselno uporabljati GPS napravo ali pa je bolje nabaviti Veliki atlas Slovenije.

Slovenski pregovor
Sreča in pamet se nikoli ne srečata.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Malo off
cheer.gif

A ni danes taka gužva, da se sploh ne pelješ ampak laziš naprej kot polž
smile-1.gif

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Ne vem. Sam se sprašujem kako se je to sploh zgodilo ... Morda je vplival vročinski val?

sp33dy

Zelenc'
13. maj 2013
22
0
1
Ptuj
Kaj vi nikoli ne pogledate kje vas bo navigacija vodila? Jaz vsakič, ko vnesem nek naslov, na hitro pogledam kakšno pot je Garmin izbral, da ne pride do nekih nevšečnosti, kot tista na primer z letališčem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Genius3 pravi:
Ne vem. Sam se sprašujem kako se je to sploh zgodilo ... Morda je vplival vročinski val?

Malomarnosti uporabnika :)

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Najmanj, kar je treba napraviti, je preveriti predvideno dolžino poti ali predviden čas do cilja. Potem ni možna takšna neumnost, kot je zamenjati letališče Portorož za letališče Brnik. Navigacija namreč ni namenjena zamenjavi človeških možganov! Pa logiko(ali pa zdravo kmečko pamet) je potrebno imeti vedno vklopljeno!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za relacijo Koper in Izola je nekdo res naredil nek presneti kiks očitno tako v AR kot v CN.
Glede napake v AR ko te je peljalo namesto direktno v Izolo prvo na Hrvaško in nato nazaj v Izolo je bil posredovan popravek.
Za CN 2014.10 pa že od vsega začetka opozarjamo, da je isti šmorn kot 2013.40 in da je bolj pametno uporabljat 2013.41 dokler ne bo uradno zunaj CN 2014.20, ki ima te napake po Slo odpravljene.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Do nedolgo od tega sem imel nameščeno stabilno različico 2013.30. Sedaj imam nameščeno 2014.10. Različice 2013.40, 2013.41 in 2014.10 so takšne kot je rekel g. @popotnik, da je isti šmorn (isto sranje samo drugo pa-kovanje). Upam, da bo verzija 2014.20 stabilna.
Ne vem, če ste slišali za to zgodbo. Pred kratkim se je ena družina iz Nemčije odpravila na počitnice v Francijo. Namesto v Francijo navigacija jih je vodila čisto v drugo smer tako da so prispeli v Zagreba na Hrvaško. To ni nobena izmišljotina. To je živa resnica saj je to zgodbo predvajala tudi HTV1. Prizadeti so izjavili, da bodo zoper družbo Garmin vložili tožbo in od nje zahtevali primerno odškodnino. Kako se je ta zgodba odvijala naprej mi ni znano. Sedaj se bo zopet nekdo našel, ki bo to družino kritiziral in jih imel za bolne?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če bodo tožili Garmin ne bodo nič dosegli in to iz dveh razlogov.

1.) V Eula je zapisano, da je Garmin pripomoček ali nekaj podobnega in če uporabniku zdrava pamet in table ob cesti ne dajo mislit, da gre v narobno stran, potem jim ni pomoči.

Citat:
Brez jamstva. Ta izdelek (vključno s podatki) vam je zagotovljen "kot je". Strinjate se , da ga uporabljate na lastno odgovornost. Garmin in njegovi dajalci licenc (in njihovi dajalci licenc in dobavitelji) ne dajejo nikakršnih garancij, zastopanj ali jamstev, izraženih ali nakazanih, ki izhajajo iz zakonov ali iz drugje in vključujejo, vendar niso omejeni na, vsebino, kakovost, natančnost , celovitost, učinkovitost, zanesljivost , trženje in primernost za določen namen, koristnost, uporabo ali rezultate, ki jih dobite iz izdelka ali da bodo podatki ali strežnik delovali nemoteno ali brez napak .

2.) Garmin karte kupuje od Navteq, torej če bi že radi koga tožili potem bodo morali Navteq.

Citat:
Lastnik programske opreme, ki je vdelana v Garminov izdelek ("programska oprema") je Garmin Ltd. ali njegove podružnice ("Garmin"). Lastnik podatkov zemljevidov tretjih oseb, ki so vdelani v Garminov izdelek ali ga dobite skupaj z njim, ("podatki zemljevida") je NAVTEQ North America LLC in/ali z njim povezane družbe ("NAVTEQ") in so licencirani za družbo Garmin.

Torej v istem momentu ko so ti Nemci stisnili, da se strinjajo z EULA so sprejeli vse posledice in se lahko žalijo samo še na sončni upravi.
Je pa res, da vsak samo stisne DA gumb in sploh ne prečita kaj je potrdil.

Kot jih je že kar nekaj reklo v tej temi " na prvem mestu je gledanje tabel in uporabljanje možganov, saj je navigacija le pripomoček tako kot v straih časih papirnati zemljevid " če pa slepo zaupaš škatli elektronike pa imaš kar lep izlet po EU
evil.gif

p.s.
V priponki je EULA za vse tiste, ki je niste nikoli prečitali, najdete jo pa tudi na svoji napravi.

Priponke

• 1828509-NAVTEQ.zip
    6,3 KB · Ogledi: 263
5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Za to zgodbo sem slišal, vendar se mi zdi malce preveč enostranska. Ne verjamem, da je voznik pravilno vnesel podatke o cilju. Skoraj ne morem verjeti, da je nekdo tako neumen, da prečka meje nekaj držav, ki jih na svoji poti sploh ne bi smel prečkati. Tretja stvar pa je tole (sem že enkrat omenil): Garmin NE MORE zamenjati človeških možganov!!! Zdrava kmečka pamet te mora vseeno opozoriti na nelogičnosti. In uporaba Garmina je smiselna le, če je človek USPOSOBLJEN za uporabo naprave, tako kot mora biti usposobljen za sleherno stvar. Če ne znaš držati noža, se boš nujno porezal!!! Ljudje, ki niso za tehniko, naj se držijo starih, dobrih papirnatih avtokart!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Genius3 pravi:
Do nedolgo od tega sem imel nameščeno stabilno različico 2013.30. Sedaj imam nameščeno 2014.10. Različice 2013.40, 2013.41 in 2014.10 so takšne kot je rekel g. @popotnik, da je isti šmorn (isto sranje samo drugo pa-kovanje). Upam, da bo verzija 2014.20 stabilna.
Ne vem, če ste slišali za to zgodbo. Pred kratkim se je ena družina iz Nemčije odpravila na počitnice v Francijo. Namesto v Francijo navigacija jih je vodila čisto v drugo smer tako da so prispeli v Zagreba na Hrvaško. To ni nobena izmišljotina. To je živa resnica saj je to zgodbo predvajala tudi HTV1. Prizadeti so izjavili, da bodo zoper družbo Garmin vložili tožbo in od nje zahtevali primerno odškodnino. Kako se je ta zgodba odvijala naprej mi ni znano. Sedaj se bo zopet nekdo našel, ki bo to družino kritiziral in jih imel za bolne?

To je nemogoče, to je bil kriv uporabnik, napravo je treba uporabiti s pametjo.

http://www.rtvslo.si/zabava/za...v-zagreb/300094

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Možno, da je imel še kakšno karto vklopljeno poleg CN. Pred leti, pred potjo na Nizozemsko je garmin po CN lepo in pravilno zračunal pot. Nato sem vklopil še AR. V amsterdam je zračunal, preko zagreba, varaždina na madžarsko, nato nazaj v slo do maribora in nato v smeri amsterdama. Lahk da je blo kej takšnega.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
... To je nemogoče, to je bil kriv uporabnik, napravo je treba uporabiti s pametjo.

Jeb**a kaj moreš niso vsi pametni tako kot si ti.