Karcher K5 - pumpa?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
442
5
18
Zdravo,

cca 5 let ga imam in je izven garancije. Težava je v tem da se pumpa vklopi, pritiska ne naredi... voda teče čez. Ko spustiš pištolo, se pumpa ne ugasne, ga je potrebno ugasiti ročno.

Sem klical na 2 servisa in mi niso znali oceniti okvirnega stroška popravila. Ga je treba peljati na servis.

Kakšne mate izkušnje s tem.. ker če je servis 200€ rajši kupim novega (Bosch?)... Že od novega mi ni bil najbolj ušeč, imel je dokaj čuden zvok, amapk je delal. Tudi sistem za navijanje kabla je faljen in se težko navije. Tako da bi mogoče rajši pogledal po čem drugem, če bi bila cena popravila pre visoka.

hvala za menenje!

1755808014677.png

luciano

Guru
3. okt 2011
1.894
932
113
MB
Zdravo,

cca 5 let ga imam in je izven garancije. Težava je v tem da se pumpa vklopi, pritiska ne naredi... voda teče čez. Ko spustiš pištolo, se pumpa ne ugasne, ga je potrebno ugasiti ročno.

Sem klical na 2 servisa in mi niso znali oceniti okvirnega stroška popravila. Ga je treba peljati na servis.

Kakšne mate izkušnje s tem.. ker če je servis 200€ rajši kupim novega (Bosch?)... Že od novega mi ni bil najbolj ušeč, imel je dokaj čuden zvok, amapk je delal. Tudi sistem za navijanje kabla je faljen in se težko navije. Tako da bi mogoče rajši pogledal po čem drugem, če bi bila cena popravila pre visoka.

hvala za menenje!

Servis ti bo ocenil strošek popravila ( pa ne po telefonu ). Ocenitev stroška popravila je potrebno plačati, ker servis je vložil delo/material za ocenitev.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.905
10.399
113
EU
Ne ugasne, ko izklopiš pištolo.
Tlačni ventil je v okvari.
Poišči ga na ohišju, odvij in poglej, če se mogoče zatika. Na netu preveri ceno stikala.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.980
10.275
113
Če piše, da ni pritiska, pol itak tlačno stikalo ne izklopi pumpe. Zna bit pumpa. Zato pa jest ne šljivim teh čip Karcherjev, ampak vzamem v Kineza za 120 EUR. Ko, če crkne po petih letih v smeti in po novega. Sem glih v 15 letih na ceni K5.