Kandidat v avtošoli ubil motorista

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.424
2.377
113
Pomurje
Napisal sem, kar sem prebral na 24kur, pod komentarji.

Nekateri so bili priče, zato upam, da ga ne serjejo.
Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pa ti ves kolk gre 250ccm motor ? Bi rekel da ne...namreč z njim se da prekleto dobro divjati če to hočes.

Sorry,ampak tukaj je kriv instruktor oz. kandidat.
nihce drug.
Kdo je kriv je odvisno od tega, kako hitro je motorist pripeljal ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Kar se bo dalo najbrž precej nedvoumno dokazat.
Slik nisem videl nekdo je pisal da je ravna cesta in 50 omejitev.
Če je motorist peljal 50 in če sta ga inšturktor in kandidat spregledala potem vsaj nekaj leži ob avtu in avto ne preveč poškodovan. (je pač imel prekleto smolo da je nekje kak vrat ali kaj podobnega zlomil)
Če pa je motorist bil "projektil" (beri100+) obležal nekaj 10 metrov stran od avta pa verjemite da boste težko sodnega izvedenca, sodnika policaje in še koga prepričal da je pripeljal 50 (pa ob tem imel še kakšnih 20m zavorne poti po možnosti).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ne poznam primera bom pa rekel nekaj na splošno:

Vsake smrti je škoda...

...ampak pri 30k+ km letno vidim OGROMNO idiotov na motorjih in si pri vsaki takšni nesreči rečem: bmk.

Mogoče jih 10% vozi po omejitvah, ostali najmanj kar je se ne znajo upret prehitevanju avtomobila pred seboj, čeprav le-ta vozi nad omejitvijo. Kolona, strnjena ali ne, ne igra vloge.

Ne obsojam nikogar, vsi smo krvavi pod kožo, ampak če si žestoki frajer z ninđo, ki riše kroge, špara prednjo gumo (drugače si ne znam razložit vožnje po zadnjem kolesu pri 100+ na uro), vzemi v račun posledice. Isto velja tudi za ostale, ki potem jokajo za Rossi-wannabeji. In bodite pošteni do sebe in drugih: takšnih ljudi ni škoda.

B.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Havba odbijač luč če prov vidm.

Škoda k niso bolj kvalitetne slikce....ampak konec je vseeno isti.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Ma ja seveda se je peljal 50. Zato pa se toliko postarjev, "traktoristov" in ostalih uporabnikov motorjev razbije.
Upam si trdit, da je v 80% procnetih neserc to "plasticar" z preveliko hitrostjo. Zakaj sploh tako tezki motor ce se voti 50 ?
Malo poglejte cez okno kako se vozijo.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
jz imam cestni motor, a to pomeni da skos divjam?
Skoz? A pol včasih pa divjaš?
Drugače pa telim prepotentnim mulčkom (kdor jim že kupuje te zverine), jih sigurno ne zato, da bodo za poštarji kruzali. Rezultat je pa viden, zato je to vaše tarnanje nad moto usodami, na ketere sami seveda nimate nobenega vpliva, že smešno.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vprašanje na vprasanje ni odgovor.

Sprasujem,glede na to da ocenjujes temu tako.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
... in baje je kolono na pune prehiteval...pol ni cudno da se je razlimal.

Tale tvoja teorija ima luknjo. Če bi prehiteval kolono, potem bi snel tudi katerega izmed avtov v koloni (pa še dvomim, da avtošolar zavijal levo).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
... in baje je kolono na pune prehiteval...pol ni cudno da se je razlimal.

Če bi prehiteval kolono, potem bi snel tudi katerega izmed avtov v koloni.

Tole nima nobenega pomena...
17758-icon_confused.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Sem res malo preveč površno napisal. Če bi motorist prehiteval kolono, potem bi kandidat za voznika trčil tudi v katerega izmed avtomobilov v koloni (zaprl bi pot tudi voznikom v koloni).

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
jz imam cestni motor, a to pomeni da skos divjam?

Ze vprasanje si postavil taksno, dalahko sklepamo, da vcasih divjas.
Ze 1x je dovolj. Ne recem, da za avto ne velja isto, ampak motor "je namenjen" divjanju, drugace nebi nebi imel taksnih specifikacij.
Tudi avti z 200+ konji so prej kot za na cesto za na dirkalisce.
Ce ni temu tako pa predvidevam, da vozis kaj lazjega.

Motoristi, nehajte si metat pesek v oci, ker je vsem znano zakaj se kupi cestaš. Ce ni za dirkat, si alhko umislite APN6.

PS. Zelo dosti smrtnih primerov je med Čoperaši aka. traktoristi. NOT

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
No poglej, imam motor ki stegne 270km/h.

A sem divjak zdej?

Zresni se no, to nikakor ni merilo, divja folk 100km/h folk iz 50ccm skuterji , tako da cestni motor nikakor ni merilo za to. Imam ga zato ker so mi vsec, ker se rad zapeljem z njim in to je to.

Tudi M3 je namenjena divjanju,pa to ne pomeni da je voznik divjak.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem prav razumel!!!

Sprašujem zaradi vsebine. Predvidevam. Avtomobili v koloni so avtošolo videli, prav tako sta jih videla učenec in inštruktor. Če je motorist res prehiteval pred križiščem, ni mogel ne motorist ne inštruktor videti enega in drugega, saj je bil motorist skrit za vzporedno postavljenimi avti. Zakaj bi avtomobili morali biti udeleženi v nesreči. Pri 50 km/h se ni težko ustavit.
zmaga.gif

Ne gre se samo za motoriste, poznam avtomobiliste, ki veselo prehitevajo pred križiščem, pol so pa izsiljevanja itd.

Da je bila kriva avtošola, pa nič takega. Koliko je nesreč vsakdan. Avtošole so še malokrat udeležene. Inštruktor pa tudi nima čarobne palice v trenutkih nesreč.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
avtošola je vzela prednost motoristu.
oljševalna okoliščina je lahko prevelika hitrost.
če bi motorist prehiteval avto, se to ne bi zgodilo, ker avtošola ne bi skakala pred avto. pa čeprav ta vozi po omejitvah, motorist pa 3 krat hitreje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
To, da je bil (če je bil) motorist prehiter, ni le lajševalna okoliščina. To lahko pomeni tudi, da je za nesrečo kriv motorist. Malo si ZVCP preberi, tam čisto na začetku ...
Namig: sodna praksa pravi, da se stvari začnejo spreminjat, ko je dovoljena hitrost presežena za recimo faktor 1.5 ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako je bilo v primeru celovške pri obrtni zbornici in nadzvočnega vr6 v srečanju z vectro polno mladcev?

verjetno je še kje kak zapis o tem. mogoče un beli golf in kranjčana brez čelad na izstrelku

mogoče bo branje ponovno pomagalo.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
No poglej, imam motor ki stegne 270km/h.

A sem divjak zdej?

Zresni se no, to nikakor ni merilo, divja folk 100km/h folk iz 50ccm skuterji , tako da cestni motor nikakor ni merilo za to. Imam ga zato ker so mi vsec, ker se rad zapeljem z njim in to je to.

Tudi M3 je namenjena divjanju,pa to ne pomeni da je voznik divjak.

Seveda nisi divijak, a verjamem, da vcasih tud "stegnes" tam kjer nebi smel ? A si si kupil motor zatož, da ga vozis na dirkalsicu, oz kje ga lahko sploh izkoristis ? Na autobanu v DE ? Se vedno trim da je taka masina za dirkanje, tudi tisti z M3 dirka, ker ima dirkalnik. Predvidevam da ce si folk kupi neko stvar jo potem tud uporablja zaradi njenega pervonega namena, torej dirkalnik za dirkanje, tv za geldanje, vibrator za .... Ce mas pa ti doma motor za gledat al pa zato, da ga furas 50 do 100 potem pa ga menjaj za skuter.

Nazadnje urejeno: