Kamena/Himalajska/Alpska sol

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tega še nisem kupoval, lahko kdo svetuje kje se mi jo najbolj splača kupit? Gre se za uporabo v kuhinji.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Sol. Katerokoli
wink-1.gif

Če se že hočeš preseravati, potem solni cvet.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nisem spraševal tega, hvala lepa za tak odgovor. Za povrhu vsega pa še ponudiš alternativo, ki to sploh ni. Drugič če nimaš nič pametnega za povedati o tistem kar sprašujem, potem niti ne odgovarjaj.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pred časom je zveza potrošnikov objavljala teste teh soli,malo si poglej.kolikor se spomnim himalasjka ki velikokrat to sploh ni ne upravičuje svoje cene.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
kaj pa alpska ali kakšna druga kamena sol? ni nobenega članka?

Citat:
Bolnišnični dietetik Jože Lavrinec pravi....

torej cel članek bazira na nekem dietetiku.... kaj pa kemična analiza? Meni se zdi že ogabno to, da bom jedel olje in ostale "dodatke" ki se nabirajo v soli. Sploh pa v temi sprašujem nekaj konkretnega, vi mi pa ponujate odgovore o hruškah.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pejt v soline enkat na morju, pa reč za dve lopati in je to to, en mlinček sol in maš za neki časa mir
wink-1.gif
Drgač se pa tud tm kup neke žakle se mi zdi? Kamene pa ne upurablam, je fajn sicer k se zmleta en sprime tok, k nima tok vlage k ta k jo tm uzamem, sam mi je preostra, sem zdi bl slana, da kr zapeče jezik.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Nisem spraševal tega, hvala lepa za tak odgovor. Za povrhu vsega pa še ponudiš alternativo, ki to sploh ni. Drugič če nimaš nič pametnega za povedati o tistem kar sprašujem, potem niti ne odgovarjaj.

Kupi kameno sol iz Tuzle ali pa v Tušu neko češko. Cena enaka ali nižja kot morska sol. Himalajska sol je pa navaden nateg. Še nihče ni slišal za kak solni rudnik v Himalaji.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Okej no, sem popravil naslov, ker ste se vsi zapičili v besedo Himalajska.... potem pa govorimo o alpski soli, recimo taki ki so jo kopali v Salzburgu ampak je žal ne več i think. To pa ni mit, vemo da obstaja rudnik, je slana in celo zbita skupaj.

Torej kakšna sol iz Alp?

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Okej no, sem popravil naslov, ker ste se vsi zapičili v besedo Himalajska.... potem pa govorimo o alpski soli, recimo taki ki so jo kopali v Salzburgu ampak je žal ne več i think. To pa ni mit, vemo da obstaja rudnik, je slana in celo zbita skupaj.

Torej kakšna sol iz Alp?

Sol 7001. Kopljejo jo v Hallstattu, pakirajo v Ljubljani.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To je že komentiral, baje je morska sol "umazana" od vsega olja, etc in zato išče kameno
wink-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja no koliko soli pa poješ da se ti umazanjia pozna...itak je sol nezdrava, japonci pa jejo morsko in živijo dolgo let...
pa vrjetno tudi kameno jodirajo - lahko da dajo še kaj drugega vmes (če vrjameš zarotam) potem si na istem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Mja morska sol je "umazana", tale z rudnikov je pa "radioaktivna". Na splošna pa nobena ni dobra v količinah kot jo konzumira razviti svet oz. glede na vse kar pojemo ne rabimo kupit niti g soli v življenju posebej pa jo je še preveč.