kam zdaj?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolikor opažam je to ljudem popolnoma neznan pojem - namreč vzet naročnino brez vezave. Potem pa kot praviš dobiš na Bolhi mobilnik za enako ceno (ali do nekje 50€ več). Najboljši so pa tisti, ki vzamejo 3x dražji paket, kot ga potrebujejo, zato da potem dobijo telefon za 1€
bonk.gif
Sicer pa kak kdo hoče, jaz od tega nimam nič.

Ontopic: Tušmobil je s novimi paketi precej zanimiv, sam bom tudi verjetno šel k njim. Malo me edino skrbi zanič signal v Ormožu, kjer sem par dni na teden.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ja pravkar gledam brezmejni 2000, se pravi za 29€, lohk govorim 2000min v bilokatero omrežje? oz 2000 sms/mms/gb, nekaj od tega
Omejitev je le, da lahko v druga omrežja porabiš največ 1000 min.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
no tudi jaz imam podobno dilemo za en paket.

Prehod na Tuš brezmejni 200 ali Mobitel mini povezani

Po izračunu na tarife.si, je razlike nekje 2€ mesec, vendar pa v izračunu ni zajeto dejstvo, da je Tuš slabše pokrit, in potem padeš pod Mobitelovo omrežje, kjer pa je obračunski interval 180s (namesto 30s), kar pomeni, da za vsak klic vzamejo 3 minute (3 enote).
A si prav razlagam?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Zemljevid pokritosti obeh operaterjev imaš tukaj:
GSM: http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/80-pokritost-gsm.html
UMTS: http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/80-pokritost-umts.html

Za brezmejne pakete:
Iz zakupljenih količin na mobitelovem omrežju gre 180 sekund (če se pogovarjaš 5 sekund obračuna cele 3 minute, če se pogovarjaš 5 minut pa se obračuna kot 6 minut) (pa na m@ omrežju nimaš zakupljenih SMS, MMS, prenos podatkov). Po zakupljenih količinah na m@ omrežju je 60 sekundni takt.

Na paket brezmejnih 200 lahko vežeš dodatni paket BONUS 200 (za 5 €) ter BONUS 1000 (za 10 €) => torej brezmejnih 200 + bonus 200: 400 enot za 14 eur, ali brezmejnih 200 + bonus 1000: 1200 enot za 19 eur. => vklop in izklop dodatnega paketa brezplačno prek portala Tuškabina.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ontopic: Malo me edino skrbi zanič signal v Ormožu, kjer sem par dni na teden.

To je edini razlog zakaj ne zapustimo M@ .

Periferija je slabo pokrita.
Ampak zgolj od tušmobilovega signala si odvisen predvsem pri uporabi mobilnega interneta, kjer se prenos posebej obračunava iz Mobitel omrežja. Avtor teme potrebuje predvsem storitve telefonije.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
no tudi jaz imam podobno dilemo za en paket.

Prehod na Tuš brezmejni 200 ali Mobitel mini povezani

Po izračunu na tarife.si, je razlike nekje 2€ mesec, vendar pa v izračunu ni zajeto dejstvo, da je Tuš slabše pokrit, in potem padeš pod Mobitelovo omrežje, kjer pa je obračunski interval 180s (namesto 30s), kar pomeni, da za vsak klic vzamejo 3 minute (3 enote).
A si prav razlagam?

Da bi prejel popolni odgovor na svoje zastavljeno vprašanje, si je potrebno najprej odgovoriti in sicer kolikšna je verjetnost, da na lokaciji kjer se stalno giblješ, boš primoran uporabljati m@... signal?

Drugo, kar je dobro vedeti je to, da v kolikor si narave, da se dlje časa pogovarjaš s sogovornikom, te dejansko obračunski interval v tem primeru pride lahko 1 sekundo
wink-1.gif
, čeprav si na m@... omrežju tako, da niti ni nujno nek pretirani bav bav s tem intervalom. Vendar vsekakor drži, da za m@... omrežje velja pravilo, "če že moraš..." .

Dobro je vedeti še, da lahko pri Tušmobil-u, če ne potrebuješ vezave še takoj na nov telefon, vzameš popust na naročnino v višini 25% in te ogledan paket pride na mesec 6,75€ namesto 9€, kdaj kasneje pa brez stroškov zamenjša za vezavo za telefon recimo.

Lp.