Kam z iglami od đanksov?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
potem pa naj tudi uvedejo šnopc in pivo na recept
aplauz.gif

je narkoman kaj več vreden od alkoholika?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
aplauz.gif

Lahko tudi obrneš vprašanje. Je alkoholik kaj več vreden od narkomana? Glede na odobravanje prekomernega pijančevanja in hvaljenje v stilu "stari, sem 30 malih pirof spil v eni uri in sn bil čist trezn" bi rekel, da se imajo alkoholiki za precej več vredne.

Dokler bo tako mišljenje prevladovalo, da se takoj kakšni drugi skupini očita privilegije, se itak ne bo nič premaknilo. V primerjavi s stroški, ki jih povzročijo alkoholiki, bi bile take varne sobe za narkomane finančno pljunek v morje, efekt pa precej dober. Ampak na žalost je preveč balkanskega razmišljanja v Sloveniji in bi predlagatelja take zadeve živega požrli....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
Živjo,

morda bom malce zašel s teme, ampak vseeno bi repliciral na nekaj uporabnikov ki so na začetku teme kot rešitev predlagali naj človek ki najde igle pokliče policijo. In kaj naj naredi policija? V končni fazi niso tu zato da pospravljajo za komerkoli. Res je da so takle igle potencialna grožnja za otroke. Za ostale ljudi pač ne, ker če se greš prostovoljno s temi iglami malce špikat nekaj ni v redu v tvoji betici. Ampak zato imamo druge službe. kot je nekdo omenil je tu v prvi vrsti zavod za zdravstveno varstvo, prostovoljno pa te zadeve odstranjujejo tudi nekatera društva ki se ukvarjajo s tematiko prepovedanih drog. Verjamem da marsikdo meni: " če me lahko buzerirajo na cesti ko nisem pripet pa naj še to spucajo" ampak vseeno - policije je že itak premalo in se ukvarja z vsem drugim razen s svojim osnovnim poslanstvom. Če bodo začeli za tele igre skrbet bodo čez 10 let morda še smeti odvažali (karikiram ampak vseeno).

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
aplauz.gif

Lahko tudi obrneš vprašanje. Je alkoholik kaj več vreden od narkomana? Glede na odobravanje prekomernega pijančevanja in hvaljenje v stilu "stari, sem 30 malih pirof spil v eni uri in sn bil čist trezn" bi rekel, da se imajo alkoholiki za precej več vredne.

Dokler bo tako mišljenje prevladovalo, da se takoj kakšni drugi skupini očita privilegije, se itak ne bo nič premaknilo. V primerjavi s stroški, ki jih povzročijo alkoholiki, bi bile take varne sobe za narkomane finančno pljunek v morje, efekt pa precej dober. Ampak na žalost je preveč balkanskega razmišljanja v Sloveniji in bi predlagatelja take zadeve živega požrli....
ej stari,ti tega ne razumeš...pijančevanja so nacionalni šport slovencev (planica,himna,tudi sam presvitli slomšek)
kar se cene tiče imaš popolnoma prav,stroški proizvodnje heroina so cenejši od recimo izdelave aspirina