Kam se pri Opeljnu z cenami zaganjajo?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
GTI ima 7 Airbagov, Astra pa samo 6, kaj pa zdaj? Aja, in pelje se po tvojem verjetno tale Astra enako ali boljše kot GTI oz. celo RS 265 Trophy? Ali to ni pomembno po tvoji logiki?
crazy1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Glede na to da je cena v prid astri več kot 5000 EUR.... pa naj ma en airbag manj.... pa tudi, če se pelje manj trdo oz. malenkost slabše (kar roko na srce na ve še nobeden od nas) kot GTi je zame to le plus... Ne rabim gokarda za vsakdanjo vožnjo
smile-1.gif
Zdej, če bi se šlo za drugi ali še raje tretji avto pri hiši potem ne rečem.. za daly-driverja pa mislim da je bolše, če ni preveč trdo podvozje...

Pa da ne bo preveč prerekanja... Vozil sem že novega GTi-ja in pa BMW serijo 1 z M podvozjem (primerjava se mi zdi na mestu) in sta za moje pojme oba za vsakdanjo vožnjo pretrda.

LP

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za vsakdanjo vožnjo tudi "ne rabiš" Astre za 28k, ker dobiš za tak denar dosti boljši stroj za prevažanje od točke a do b, če tudi na račun kakšne kljukice manj pri opremi. Z tega vidika se meni zdi tale Astra predraga, ker gre pač za navaden avto z malo močnejšim motorjem, ki se pa za svoje konje vsaj v 5v različici zelo slabo premakne, dvomim, da je pri GTC kaj drugače.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vbistvu je Golf z 1.4 TSI, ki ima 20 konjev manj res nekoliko hitrejši.
smile-1.gif

Za TDI pa nevem, ker sem mnenja, da dizel ni za v osebni avto.
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če se ne motim ima 1.4 TSI 160 km 1.6 Turbo pa 180 KM. Zdaj mi trdiš, da je Golf hitrejši?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ja,te razumem, ampak sam si privlekel primerjavo z GTi-jem. Če bi moral izbirat med tema dvema glede na razliko v ceni in obliko sam raje vzamem astro. Je tko... Vsak zase ve, kaj mu paše
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Če se ne motim ima 1.4 TSI 160 km 1.6 Turbo pa 180 KM. Zdaj mi trdiš, da je Golf hitrejši?

Malenkost hitrejši je ja.
zmaga.gif

Končna hitrost je nekje tu-tu, pospeški pa nekoliko v prid Golfu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Težko verjamem, razen, če je s tem motorjem podobna zgodba kot je 1.2 TSI, ki ima več konjev kot je deklariano.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To pa lahko SJTV1 pove iz prve roke, ker je v testu Golfa 1.4 TSI zapisal, "za športnega voznika odičen motor", pri testu oz. vozili smo Astre GTC, pa so zapisali, da prav športna ni z svojo motorno ponudbo. No kakorkoli, važno, da je dosti kljukic pri opremi.
crazy1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Težko verjamem, razen, če je s tem motorjem podobna zgodba kot je 1.2 TSI, ki ima več konjev kot je deklariano.

Nevem, po mojem tehnični podatki in testi ne lažejo kaj dosti. Je pa dejstvo, da se TSI-ji za svoje konje odlično premikajo.
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:

A konji so vse? Gleda se razmerja moč/teža, prenos moči na cesto (menjalnik, izgube) in eno je 19 col obrnt kot pa 17.

Pa btw: nehajmo gledat uradne cenike. Če je taka cena na avto.net z tako opremo pol je to "tržna" ponudba. In če ima več opreme, ne pomen da ni pol krame neuporabne, ki samo spet nabije ceno u pm.

Boli me k. če Golf oz bilo ker nima kot dodatne opreme 19 col, me vsaj glava ne boli ker rabim 19 col da za silo zgleda, pol me pa glava boli k gume menjam.

Pa BTW: včasih tega ni bilo, sedaj pa rata smešno ko v avto z neko srednjo opremo in motorjem nabiješ dodatno opremo in prideš na ceno top variante ki ima to že vse serijsko in še kaj več (sedeži, materiali) in je tudi z večjimi zavorami, bolj športnim podvozjem tudi v praksi bolj "varen".

Edini minus je trda vožnja in mal več €tankanje
grin1.gif
Dobiš pa na koncu več. Raj šus u glavo kot da nabavim Golfa TSI 1.8 z ful opreme za 25.000€ , GTI-ja pa takoj vzamem za isti denar.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No sej zdaj mi je približno jasno zakaj. Astra je tudi dobrih 100 kg težja.

Še vedno mi je bolj všečna od Golfa. Tudi, če ima vse LED žarnice, bixenon itd.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
To pa lahko SJTV1 pove iz prve roke, ker je v testu Golfa 1.4 TSI zapisal, "za športnega voznika odičen motor", pri testu oz. vozili smo Astre GTC, pa so zapisali, da prav športna ni z svojo motorno ponudbo. No kakorkoli, važno, da je dosti kljukic pri opremi.
crazy1.gif

Lej, greata priblizno enako. Kako sportno podvozje si kdo zeli, je stvar osebnih preferenc - kar je tebi zanic in premehko, je nekomu drugemu fajn. Zato o tem nima smisla govorit. In nekateri imajo radi tudi kup opreme v avtu. Takim so namenjeni tako naloadani avto. In ko gledas take avte, je taka astra par jurjev cenejsa od enako opremljenega golfa tsi 160. To je vse, kar je trebba vedet. Vprasanje je bilo cena take astre in odgovor je, da je podobno motoriziran in opremljen golf par jurjev drazji, za ostalo konkurenco pac nisem gledal (pri renoju recimo kupa opreme iz te astre sploh ni v konfiguratorju, pa se vsaj priblizno podobenga motorja ni).

Osebne preference glede opreme, motorja, podvozja ... s to debato nimajo prav nikakrsne zveze.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Čakaj malo, če greta približno enako me zanima zakaj je potem motor v golfu odličen za športnega voznika v astri pa ne, sodeč po vaši reviji?
confused-1.gif

Upam, da nebo pri testu GTC-jke pod grajamo pisalo; "cena testnega modela", tako kot piše pri eni dizelski različici 5v...

In kot ti je že nekdo napisal, nehaj se ozirati na konfiguratorje, ker cena v konfiguratorju še zdaleč ni relevantna. In tudi ta astra bi bila po konfiguratorju krepko dražja kot je cena na avto.net.
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Čakaj malo, če greta približno enako me zanima zakaj je potem motor v golfu odličen za športnega voznika v astri pa ne, sodeč po vaši reviji?
confused-1.gif

Teste ne pise Avto Magazin ampak neka oseba... in tako kot je ze SJTV napisal... za nekoga je nekaj lahko dobro, drugemu pa ne bo vsec... Tako kot je lahko flaša na pol polna ali na pol prazna... obe trditvi sta točni
grims-1.gif

Pod testom Volkswagen Golf 1.4 TSI (118 kW) DSG Highline je podpisan Dušan Lukič, pod testom oz. "vozili smo" Opel Astra GTC pa je podpisan Vinko Kernc ...

In cena po konfiguratorju JE relevantna... Saj v oglasu na bolhi tudi pise, koliko je cena po ceniku brez popustov ...