Kam s slikami iz androida

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
samno v google drive nimaš neomejeno prostora, razen če se ti slike, ki so v drive, ne štejejo v skupno kvoto?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
če daš slike direktno v drive, se šteje v kvoto. Če pa jih daš v photos pa ne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Pa zaupage družinske slike Googlu?
Pa recimo da ni ravno opolzkih slik , ampak nikdar ne veš kdaj bo kakšna komu prav prišla da se bo maščeval, zajeabaval....

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
V kvoto se šteje, če so slike v originalni velikosti. Če pustiš Googlu da slike "obdela", se potem te ne štejejo v kvoto.Če imaš telefon Google Pixel, se slike shranjujejo v original kvaliteti in ne štejejo v kvoto.

Citat:
Choose a storage size
You can choose between 2 storage sizes to back up your photos and videos to your Google Photos library.

High quality
Unlimited free storage.
Regular cameras: Recommended for phones or point-and-shoot cameras that are 16 megapixels (MP) or less.
Uses: Good for typical printing and sharing.
Size: Saves high-quality photos and videos while reducing size.
Original
Limited free storage: Uses storage in your Google Account, regardless of photo or video size.
DSLR cameras: Recommended if you take photos with a DSLR camera and want to maintain the exact original quality.
Uses: Recommended for printing large banners or to store original files.
Size: Stores your photos and videos exactly as you captured them.
If you use a Pixel phone, you get free unlimited storage at original quality. You won't be able to back up your photos and videos in high quality.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa recimo da ni ravno opolzkih slik , ampak nikdar ne veš kdaj bo kakšna komu prav prišla da se bo maščeval, zajeabaval....
Mi bolj odtehtajo prednosti-enostavnost dostopa od kjer koli in varnostna kopija na strežniku kot pa skrb za popolno anonimnost
wink-1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
-a zaupaš policaju, ki te ob trej ponoči sprašuje kdo si, kam greš, kje si bil, si kaj pil.....
-a zaupaš dohtaju da te odpre
-a zaupaš trgovinam katerim posreduješ svoje kartice
-a zaupaš svojemu računalniku , si prepričan da te noben ne preverja
-a zaupaš svojemu telefonu, si prepričan da te noben ne prisloškuje
-a zaupaš svoji ženi, si prepričan da te ne vara...
...

manj se sprašuješ take stvari, lažje živiš.....;)...če te kdo hoče zajebat....glej mu ne uideš....verjemi mi....
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ja saj, se bom lotil enkrat tega photosa. Je že čas....
Bom kar otrokom račune odprl, da bodo otroške slike na njihovih računih.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Jaz sem odprl posebni "družinski račun" in imava z ženo oba naštimano sinhronizacijo na ta račun. Tako imava oba dostop takoj do vseh novih slik, kjer koli smo bili, slike tamalih,... plus tega sem uploadal celotno zgodovino slik od leta 2004. Gor imam preko 35000 slik. Men je to super, prej sem imel slike povsod razdrobljene, pogledali jih pa itak nismo nikoli. Zdej je pa to super, takoj imaš na dosegi vse slike.
Npr zadnjič sem bil na servisu in sem hotel pokazati sliko luči, ki se mi je lupila in se je videlo le na soncu.
V photos samo napišem luč in takoj najdem to sliko.
Zakon!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Zaupas al pa ne. Saj ze vse vedo o tebi!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ja saj to. Kdo pa garantira, da nimajo dostopa do diska v laptopu, dovoljenja do slik v telefonu damo pa kar sami v vsaki drugi app.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Pa zaupage družinske slike Googlu?
Vsekakor precej bolj kot ostalim manjšim tukaj naštetim ponudnikom.
Zavedati pa se je treba, da vse, kar nekje hranimo, lahko nekdo vzame. V oblaku lahko pride do buga, ki bo za nekaj časa vsem odprl vrata. Če imaš stvar doma v sefu, kriptirano, bodo tatovi fizično odnesli tudi sef, medije in slej ko prej bo dekripcija tudi možna.
Absolutne varnosti ni. Kar misliš, da praktično nihče ne bi smel videti, niti ne posnemi. Ampak mogoče bo posnel nekdo drug
smile-1.gif

Podobne teme