Kam s slikami iz androida

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Torej, morda je že bila tema, ne najdem, me pa zanima kam s slikami, Dropbox, Google Photos, Drive, Flicker, ...nič še nisem sprobaval, nisem zahteven, le nekam bi zložil in, da se mi sinhronizira, ker na računalniku imam če dajem vedno dvojne slike(stare+nove), zato bi nekaj, da je urejeno in shranjeno tudi, če se telefon zgubi/crkne.

Kaj je ok?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Sem sprobal za slike ze vse mozno in je vse bilo tak tak. Dokler nisem prisel do g photos. To je to

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
problem google photos je v tem, da se slike sinhronizirajo samo v oblak, ne pa tudi na tvoj računalnik. zato sem poleg g photos začel uporabljati še dropbox, tako da imam slike že takoj na računalniku. slabost dropboxa je le v tem, da ti bo slej ko prej zmanjkalo prostora, rešitve so nakup več prostora, ali pa kak mega, owncloud ali resilio sync

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sass pravi:
problem google photos je v tem, da se slike sinhronizirajo samo v oblak, ne pa tudi na tvoj računalnik. zato sem poleg g photos začel uporabljati še dropbox, tako da imam slike že takoj na računalniku. slabost dropboxa je le v tem, da ti bo slej ko prej zmanjkalo prostora, rešitve so nakup več prostora, ali pa kak mega, owncloud ali resilio sync

kaj pa če bi slike najprej kopiral na pc in potem s pc-ja v google oblak? https://photos.google.com/apps

recimo ta app namestiš na telefon in nastaviš, da ko se doma povežeš se ti skopirajo na pc
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bv.wifisync

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Sam syncam z opcijo "visoka kakovost" in imaš neomejen prostor. Za fotke iz telefona za moje pojme čisto ok.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
jest prsegam na Flicker.....1TB prostora.....sinhronizacija takoj.....ma ni da ni....

sploh ne vem zakaj sem se kdaj zajebaval z dropboxom in podobno....
bonk.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz uporabljam Flickr in Google photos.
Kvaliteta na Google photos je več kot odlična, tudi če jih kompresira. Govorim tudi za fotke v 24MP iz dslrja, pa potem iz PCja upload na photos. špila u piko.
Flickr imam pa še od prej pa za deljenje albumov se mi zdi mnogo bolj user friendli oz lepši vmesnik in podobno. Tako izberem fotke, ki bi jih rad delil z drugimi, kreiraš privanti album, sheraš link in je prav lična online galerija slik.
Skratka kot rečeno, oboje hkrati in je super.
Dropbox sem pa zaprl že kakšno leto nazaj.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
confused-1.gif

v dropboxu nastaviš, naj vse slike (datoteke) iz mape Camera sinhronizira na oblak in če imaš desktop clienta, ti jih sinhronizira že na računalnik. kaj je tu zanič?

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Res je, dropbox je kar dober, jaz delam tudi tako. Potem pa občasno iz dropboxove mape na notebooku prenesem slike v drugo mapo v arhivo ter jih nato v dropbox mapi zbrišem, nakar se potem samodejno zbrišejo še na oblaku. Tako ohranjam prostor na oblaku za nove slike, stare pa so lepo na varnem na disku nota.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
confused-1.gif

v dropboxu nastaviš, naj vse slike (datoteke) iz mape Camera sinhronizira na oblak in če imaš desktop clienta, ti jih sinhronizira že na računalnik. kaj je tu zanič?

ja osnovno sinhronizacijo verjetno omogoča res čisto vsak servis, saj je to bistvo vsega skupaj. Razlike potem nastanejo kako servis dela s slikami, kako jih sam, ali uporabnik sam ureja, organizira ipd. Tukaj dropbox pogori, ker ne dela s slikami nič. Predvidevam da google photos še nisi sprobal?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
dobro, to so zdaj osebne preference posameznikov. meni je recimo najbolj pomembno, da se mi slike sinhronizirajo na računalnik, ne pa da jih moram gledati v nekem oblaku in tu google photos pogori, zato ga imam le za sekundarni backup. po drugi strani pa verjamem, da je organizacija slik boljša na googlu, samo ker jaz naredim relativno malo slik (okoli 500 na leto), se tudi dropbox obnese. v bistvu edina stvar, ki bi mi še recimo koristila, je to, da bi se mi slike avtomatsko sortirale v dve ločeni mapi (dom, služba) glede na čas in dan posnetka.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
jah...pač kakor se navadiš....

dropbox je meni bil čist OK v času samsnga S3 in free povečanega prostora....

danes ko aparat slika slike 5+ MB, pa mi tistih 10GB fre prostora enostavno ni dovolj...ne mislim pa plačevat, če imam flickr, ki mi da free 1TB....in kot je že pred mano nekdo napisal....narediš album in šeraš....če želiš, če ne ni treba....

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Tako kot si namestiš Dropbox na računalnik, si lahko namestiš Google Drive. In sedaj prihaja čudež:
vse slike sinhronizirane v Google Photos najdeš v Google Drive v mapi Google Photos. S tem imaš Backup v oblaku in še lokalno na domačem PC-ju. Ko ti začne primanjkovat prostora v pomnilniku telefona jih s telefona enostavno zbrišeš, a slike ostanejo v oblaku in v Google Drive na PC. Slike v Google Drive so shranjene v mape po letnicah in podmape z meseci. Na telefonu lahko v Google Photos določiš, a naj sinhronizira še slike ustvarjene v drugih programih (npr. Instagram), screenshote narejene na telefonu,...
Dropbox tu nima za burek, prostora neomejeno in še brezplačno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
V bistvu sta drive in photos nepovezana. Torej drive ne shranjuje slik od photos, tisto je samo link na photos. Lahko na pc instaliras tudi photos in jih iz pcja tja meces

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
V bistvu sta drive in photos nepovezana. Torej drive ne shranjuje slik od photos, tisto je samo link na photos. Lahko na pc instaliras tudi photos in jih iz pcja tja meces
Google Photos in Google Drive povežeš tako:
-na telefonu odpreš Google Drive in pod nastavitvami nastaviš naj dodaja slike iz Google Photos avtomatsko v svojo mapo v Google Drive. Ko instaliraš Google Drive še na PC imaš backup slik v Drive tudi če si offline.
Druga zadeva (ki jo opisuješ) je namestitev programa Google Photos Desktop uploader na PC, kjer nastaviš katere mape iz PC naj sinhronizira v Google Photos (to uporabljam za avtomatski upload slik narejenih s fotoaparatom, ki jih iz SD kartice prenesem na PC).
Tako imam tudi te slike avtomatsko backupirane v oblaku.

Podobne teme