Za Corel, Illustrator, še posebej pa za Photoshop, rabiš odličen računalnik, ker zahteva veliko zmogljivost, da dela v nulo. Pretehtaj si sam kako je s prenosnikom. Če si tega imel veliko v uporabi na raznih lokacijah, pol se ti splača prenosnik kupiti, če pa si ga imel bolj kot ne doma, ga vlačil od sobe do sobe, in si z njim zelo redko kdaj šel kam ven, se ti splača kupiti namiznega. S tem, da si namiznega sestavi po svojem okusu - po delih. Ker če celo kišto kupiš, te dražje pride, kot če si iste rekvizite notri namečeš, kot prodajajo rač. v trgovini.
Jaz mam prenosnika za 1300 eur, pa roko na srce, ga čisto nič ne uporabljam. prah se nabira cel čas. Če že grem kam, si ga zelo redko kdaj s sabo vzamem, torej sem za brezveze vrgel stran denar. Ampak ga ne mislim prodati, če bi kdaj mi ta škatla crknila, bom onega imel dalje. Sem pa si namiznega sestavil skupaj po delih. Če to hočeš, malo poglej po spletnih trgovinah kaj hočeš točno kupiti, in isto stvar primerjaj po drugih trgovinah, da najdeš najnižjo ceno. Predvsem kupuj dele iz trgovin, ki jim uporabniki zaupajo, še posebej, če trgovino poznaš. Jaz sem dele za rač. kupil od
Mlacoma.