Kam po računalnik

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Danes mi je na prenosniku crknila matična zato sem primoran v nakup novega/rabljenega računala.

Kam iti po računalnik, da dobiš nekaj solidnega za fer ceno?

Se še pa odločam ali bi to bil prenosnik ali stacionarni.
Rabi pa se predvsem za Corel, Photoshop, Illustrator in pa manj zahtevne zadeve.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Za Corel, Illustrator, še posebej pa za Photoshop, rabiš odličen računalnik, ker zahteva veliko zmogljivost, da dela v nulo. Pretehtaj si sam kako je s prenosnikom. Če si tega imel veliko v uporabi na raznih lokacijah, pol se ti splača prenosnik kupiti, če pa si ga imel bolj kot ne doma, ga vlačil od sobe do sobe, in si z njim zelo redko kdaj šel kam ven, se ti splača kupiti namiznega. S tem, da si namiznega sestavi po svojem okusu - po delih. Ker če celo kišto kupiš, te dražje pride, kot če si iste rekvizite notri namečeš, kot prodajajo rač. v trgovini.

Jaz mam prenosnika za 1300 eur, pa roko na srce, ga čisto nič ne uporabljam. prah se nabira cel čas. Če že grem kam, si ga zelo redko kdaj s sabo vzamem, torej sem za brezveze vrgel stran denar. Ampak ga ne mislim prodati, če bi kdaj mi ta škatla crknila, bom onega imel dalje. Sem pa si namiznega sestavil skupaj po delih. Če to hočeš, malo poglej po spletnih trgovinah kaj hočeš točno kupiti, in isto stvar primerjaj po drugih trgovinah, da najdeš najnižjo ceno. Predvsem kupuj dele iz trgovin, ki jim uporabniki zaupajo, še posebej, če trgovino poznaš. Jaz sem dele za rač. kupil od Mlacoma.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

ja, za photoshop res rabiš dober pc... pa itak si kupi kišto, pa en velik ekran, da boš lahko normalno delal... ali pa laptop pa extra ekran... sam tole je pomoje dražje...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
nisi napisal kakšen prenosnik ti je sedaj zadoščal za delo v photoshopu. Tast uporablja na pol profesionalno photoshop, pa mu zadostuje PC za 400€ iz hoferja pa HP monitor isto za 400€, čist odvisno kaj delaš. Tako da, če si imel sedaj ene 4-5 let star notebook, ti bo tole v Hoferju vrh glave

https://www.hofer.si/sl/posebn...bni-racunalnik/

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Danes mi je na prenosniku crknila matična zato sem primoran v nakup novega/rabljenega računala.

Kam iti po računalnik, da dobiš nekaj solidnega za fer ceno?
Rabljenega nikjer, ker praktično kupuješ smeti. Sicer pa se na široko izogibaj diskontarjev.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
WTF
confused-1.gif

na bolhi z malo sreče dobiš za 300€ zverinco!
Ja se že dve dobil
wink-1.gif