Kam oddati neuporabljena zdravila?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Na srečo večina zdravil ni problematična...

Waw lepo da priznaš
priden.gif

In če že omenjaš, nisem sestra, sploh pa nevem zakaj to "sestro" omenjaš
bonk.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kam pa oddaš zdravila, ki so že rabljena?
Primer sirup Calpol za otroke. Pri 3 meseecih starem otroku ga ne ponucaš v tistih parih dneh kot traja vročina.
V WC školjko ne paše, lekarna ga noče. So kje kakšna zbirališča za takšna zdravila?

Samo so pa čudni zakoni glede tega. Baterije in žarnice vzamejo povsod kjer jih prodajajo, zdravil pa ne.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
A žarnico, ki crkne in jo ekološko osveščeno prinesem v zbiralnik tudi kdo uporabi???? Morda jo rabi kdo za dnevno?????

To se imenuje ekologija in ekološka osveščenost. Ločevanje odpadkov zame ni samo beseda in dejanje, ki ga izvajajo neki kreteni, ki rabijo 5 minut da razvrtijo smeti iz vreče.

Sem spadajo tudi zdravila, ki so v primeru napačnega uničenja lahko zelo nevarna. Ampak pusmo moralke eni pač nimate tega in žal se tega neda kupiti je privzgojeno.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Imaš prav!

Raje mi povej vzamejo zdravila, ki so še v celoti nerabljena ali lahko tudi tablete, ki so en del že rabljene a še v datumu uporabe.
Oče ima namreč težave z gostoto krvi in včasim mu napišejo cel kup Marivarina potem pa na naslednjem pregledu rečejo, da nerabi jemati skoraj nič. Te tablete so pravilno shranjene samo iz škatle je vzetih ene par.
Mi lahko izdaš še točen naslov te ambulante.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
@Jebach za zdravstveno ambulanto za ljudi brez zavarovanja sem spraševal za Marivaren (hvala Krava za popravek).

Sirupa pa še vedno nevem kam ga dati, da se bo ekološko uničil.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Saj večina še vedno uporablja staro ime. Jaz pa, ki sem ravno na novo postal uporabnik te zadeve, sem že navajen na novo ime
evil.gif