Kam je izginil prostor na disku?

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
windows mapa je čist ok
Users mapa je precej večja kot bi morala bit, pri meni je 4GB recimo

čeprav so mal čudni podatki, gor piše 142GB, v tree-ju 50GB

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Če ne gre s tem programom, pa poglej to mapo RRbackups v win. explorerju. Desni klik, lastnosti, pa more napisati koliko je velika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Vedno sem prijavljena kot administrator (nimam drugega uporabnika), pa tudi če zaženem program kot skrbnik, mi isto pokaže, do določenih zadev spet nima dostopa.
Do istih kot v prvem poskusu ?

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Že bilo na forumu.
Znan problem na IBM Thinkpadu in Visti. Rešitev je, da se vzame disk ven in se ga priklopi na sistem z XPji kot zunanji disk. In to je to.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Očitno bo treba na servis.
Ja, gre za Lenovo.
Če zaženem kot skrbnik mi izpiše točno tole
433055-skrbnik.jpg

Priponke

• 433055-skrbnik.jpg
    433055-skrbnik.jpg
    31,2 KB · Ogledi: 200

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
RRBackups je Lenovo (in tudi še prej IBM) folder od Rescue & Recovery programa, ki dela backup na lokalni disk (lahko tudi drugam, ampak default nastavitev je na lokalni disk). Zadeva je skrita pred Windows raziskovalci, da ne bi slučajno kdo backupa nevede poradiral. Stvar se da urejati skozi Rescue and Recovery grafični vmesnik, ki ga najdeš med ThinkVantage (na Thinkpadih) ali pa Lenovo Care orodji (Start / Programs...). Ta backup sicer dela tudi v primeru, če Windows nehajo delat in si lahko narediš restore tako, da ob zagonu pritisneš Lenovo Care tipko ali pa F11. Zna še cel kup drugih stvari, ampak definitivno to jemlje prostor.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tale zadnji post mi je bil še v največjo pomoč. Z brskanjem po tem Rescue & Recovery programu sem ugotovila, da lahko zbrišem backupe. Zbrisala sem vse, razen prvega in dobila nazaj 60GB. O enakem problemu govorijo tudi na tem mestu, če slučajno še kdo rabi kak nasvet.
Sicer pa hvala vsem, le ne bo treba na servis.
cheer.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Od včeraj na danes se mi je spet zasedel vsaj 7 GB diska in se še vedno polni. Backup ne sumim, ker imam nastavljeno, če je večje kot 1 GB, da me opozori. Čeprav se mi zdi, da se isto dogaja, kot takrat. Sem preskenirala tudi za virusi z Avastom in ni nič našel. TreeSize tudi ne pove nič pametnega. Še kakšen pameten predlog, od kje mi jemlje disk in kako ga dobim nazaj.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Ali pa če tole backup zadevo preprosto izbrišeš? Če ga že potrebuješ pa si naloži kakšen drug program

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Kako izbrišem celotno zadevo rescue & recovery, ker mi same težave povzroča, itak pa je ne rabim? A misliš, da je spet to problem?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Zdaj sem r&r zbrisala, s tem sem dobila nazaj nekje 24 gb prostora, potem se je spet začelo zmanjševati, nakar se mi je prazen prostor na disku povečal še za 20 gb, zdaj pa se spet počasi zmanjšuje. Od nekje 140 gb, kot je velik disk, vem, da imam sama gor naloženih nekje 35 gb muske, 7 gb videov in okrog 20 gb slik, pa mogoče za kakšnih 3 gb raznih wordovih fajlov in podobno. Trenutno mi na disku kaže, da je prostega še 43,1 gb prostora. TreeSize mi napiše, 67 gb uporabljenega prostora. Kje je ostalo?

P.S. Počistila še "obnovitev sistema in senčne kopije" in sem trenutno na 56,3 prostega diska.

Nazadnje urejeno: