Evo, končno so se planeti poravnal, da smo lahko izpeljali zadevo
Slike
https://drive.google.com/folderview?id=0B5cEwwa-dPORd1U4ZjB3WjI2M2s&usp=sharing
Plasti;
peki papir (se je izkazal za zelo pametno odločitev)
po robu alu folija
slanina
mleto meso
sir
salama/kulen
mleto meso
slanina
salama/kulen
sir
Kjer ni bilo peki papirja in folije, se je kr zažgalo in potem težko spucalo.
Pekel sem slabi 2h, tako kot je videt na slikah. Samo stranski ogenj sem bolj odmaknil
Po prvi pol uri peke sem dvignil pokrov, pokril z alufolijo in dal pokrov nazaj gor
Zadnjih 10min sem dal pa še sir, da se je lepo razstopil
Poraba za 8 ljud (4pari);
2kg mešanega mletega mesa (začinjeno po želji)
1kg slanine
slab 1kg sira
ena mala salama/kulen
7 Lidlovih baget (tist "meterski" kruh)
zelenjava (paradižnik, paprika, čebula)
majoneza
kečap
pekoča omaka (robin hot)
Jedlo se je tako, da sem kruh razrezal na 4 enake dele, ga še malo popekel, da je bil topel in hrustljav, potem pa se je z žlico na kruh nadevala tista mešanca. Prelilo s kečapom, majonezo, pekočo omako, dodalo zelenjavo oz odvisno od posameznika.
Mene osebno pa je zmotlo, da je mleto meso ratalo "zbito" kot pleskavica. Naslednjič morem to popravit. Kak nasvet??
Ja idej in možnosti za izboljšat je miljon. Jst sem šel prvič na ziherco