Kalibracija Nikon objektiva

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Pozdravljeni,

Na mojo žalost opažam, da je moj Nikon 70-300mm VR, kar problematičen (mehak, backfocus), v nekaterih primerih mi sicer celo rata kakšen posnetek ampak vem da to ni to. Zanima me, če je mogoče kdo tu že nesel Nikon objektiv na kalibracijo (pri nas mislim, da to počne samo Beseničar) in kakšne so kaj cene tega? Edini objektiv katerega nisem kupil pri nas v Slo., sedaj pa imam občutek, da se mi bo to mal maščevalo
uf-1.gif

Hvala in LP
Andrej

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj ga nisi vrnil, ko si ga kupil in ugotovil, da je slab primerek? (predvidevam, da je tuja spletna trgovina).

btw: A EU garancija ne velja?

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Ker se mi je na začetku vse zdelo super, sedaj pa opažam, ko slikam proti 300mm je prevečkrat vse skupaj mehko. Je pa tako, da še vedno je kakšna tretjina posnetkov super in se nekaj časa za tiste motne nisem obremenjeval, počasi pa me rahlo začenja motiti to.

Glede EU garancije je pa tako, da sem objektiv kupil iz druge roke (nov) in nimam računa, le požigosan garancijsi list (iz strani FOKE) brez ostalih podatkov (datum nakupa npr.). Če bo garancija veljala, če bo garancijski list izpolnjen oz priložen račun, bom šel v lov za računom
smile-1.gif