Kakšno bi kaj bilo življenje v Abu Dhabiju?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Ja njim k zvijo dol nc ne manjka
smile-1.gif
Kaj bi pa pocel ? Pa za kolk dnarja. Mors vedt da raj najamejo 2 indijca za pu evropejske place.

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Zdravo,

a ima kdo kaj izkušenj z življenjem v Združenih Arabskih emiratih, točjene v Abu Dhabiju?

Kako je kaj tam dol?

LP, Matjaž

sem se vrnil nazaj domov po 2 letih in pol. Jaz sem sicer zivel v Dubaju, mi je pa Abu Dhabi tudi dosti poznan. Kaj konkretno te zanima?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Heh najbrž ga nič več ne zanima, si vse povedal s tem če si se vrnil nazaj v našo "indijo koromandijo"
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
V Dubaj se gre itak samo za par let in zaslužit na polno.

Kdo bo pa gledal tam lene Arabce, pa hodil po šoping centrih cele dneve
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prvo, plačilo je bruto za neto, torej dobiš vse. Če hoče še kaj zaslužiti se izpod 10k USD / mesečno nima kaj pogovarjati.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Svoj CV ponavadi pošlješ firmi, ki išče kader in razpiše delovno mesto v Emiratih. Če pa misliš, da imajo tam kaj podobnega kot naš zavod... Well, so zelo zadrti in ne sprejemajo tujcev. Dol lahko prideš delat, ko ti poteče pogodba/viza, pa hvala lepa za sodelovanje in pojdi domov.

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prvo, plačilo je bruto za neto, torej dobiš vse. Če hoče še kaj zaslužiti se izpod 10k USD / mesečno nima kaj pogovarjati.

Tak denar dobijo kaki genaeralni direktorji in pa direktorji sektorjev. Prikazujes kot da vsak dobi tak denar, kar sploh ni res.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Koliko je to; 7500 EUR? Tak denar kasirajo presales in tehnical support inženirji pri večjih IT vendorjih (IBM, EMC, Symantec...) na globalnih pozicijah oz. regijskih pozicijah. A bo šel tja taxi vozit oz. ceste pometat? Za to imajo Pakije, so cenejši...

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zanimiva debata...

Malo na splošno me zanima, kako je kaj dol, pa recimo kako so kaj musliji zadrgnjeni recimo glede porok, pa pokritih žensk ipd.
Glede dnarja in ostalih bonusov smo se že začeli pogajati in zdaj bom videl, koliko sem jim vreden
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kolega je pripovedoval, da imajo t.i. versko policijo. Ob 17ih po lokalnem času je molitev k Alahu, ne glede kje si in kaj počneš. Ta policija hodi naokoli in to preverja. Jih ne zanima alio si muslič ali nisi. Se lahko znajdeš v kehi za dolge mesece brez pravega razloga.
Kristjan se lahko poroči z muslimanko samo, če prestopi v njihovo vero (muslimanka se ne sme poročiti s kristjanom, obratno se lahko). Domačinke morajo spoštovati tradicijo.. vešča style...

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kolega je pripovedoval, da imajo t.i. versko policijo. Ob 17ih po lokalnem času je molitev k Alahu, ne glede kje si in kaj počneš. Ta policija hodi naokoli in to preverja. Jih ne zanima alio si muslič ali nisi. Se lahko znajdeš v kehi za dolge mesece brez pravega razloga.
Kristjan se lahko poroči z muslimanko samo, če prestopi v njihovo vero (muslimanka se ne sme poročiti s kristjanom, obratno se lahko). Domačinke morajo spoštovati tradicijo.. vešča style...

ma ti nimas pojma o cem govoris

to velja za Savdsko Arabijo, sem bil tudi tam, za ZAE pa to niti slucajno ni res

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Čaki no, pa on je to slišal od svojega kolega bratranca sina hčerke ljubimca žene...
evil.gif

To mora biti res...
cool-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od človeka, ki je tam izvajal Citrix treninge. O RL imenih pa ne bi.

Sicer pa, go for it, ti verjetno tam drugače kot s prstom po zemljevidu še nisi bil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za versko policijo lahko da to velja za SA. Glede ostalih dveh trditev ti pa priporočam, da si malo po wikipediji pobrskaš. Velja kar za celoten muslimanski svet oz. vernike.
Verjetno so toliko plehki da ne spoštujejo tradicije (glede alkota, mesa in podobno). Lahko pa da zahodnjakom nemuslimanom pogledajo čez prste...