Kakšne barve je obleka?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
vprašanje je bilo: kakšen barve je obleka. In obleka je črno-modra, pa če je to pozimi, poleti, po temi, pod uv lampo v kurcu palcu. In druge ni, vse ostalo je človeški faktor, ki pa je 100 ljudi 100 čudi ...

Isto mi pride naprej, ko iščejo osumljenca,ki ga 10 prič vidi povsem drugače. Potem pa vohaj.
Vidiš saj ni res. Obleka na sliki je takih barv kot sem napisal! Obleka v realnosti je črna in modra. Za napako je kriv fotoaparat in ne človek! Kar pa ne spremeni dejstva. Ti gledaš sliko, ne obleke v realnosti.
Če ti nekdo photoshopira rit Kim Kardashian ima na sliki veliko rit, ko pogledaš sliko veliko rit. Nekaterim pa bi, v enakem priemeru, kot je za obleko, rit izgledala manjša. Ampak to ne spremeni dejstva da je rit na sliki velika, ne glede na to kak jo nekdo vidi.
Princip je enak.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
To je mogoče razlika med nama: tudi če je fotoaparat slab ali fotošop dober, še vedno vem kakšna je resnica. Ostale pa nategnejo
wink-1.gif
.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Možgani nam očitno različno interpretirajo zadeve.

Tisti, ki vidite obleko modro-črno ste korigirali s tem, da je slika presvetljena.
Tisti, ki jo vidimo zlato-belo, pa smo to ravnotako korigirali, ampak tako, da je presvetljeno ozadje slike, torej je obleka v prvem planu zatemnjena. Čeprav je barva svetlo modra, predvidevamo, da je v normalnih pogojih bela, ostali vidite pa vse presvetljeno, zato je modra.
Še vedno mi pa ni jasno, od kje nekaterim črna barva ...

Mogoče tudi zaradi tega kot otrok za razliko od ostalih nikoli nisem risal snega z modro barvo. Konturo horizonta ja, ostalo pa ne, sem raje nebo barval.
grin1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Taki, ki ste najbolj sami v sebe prepričani, da vas se pač ne da nategnit ste ponavadi največje ovčke
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A pa obstaja samo ena slika te obleke:)?? Tist kar je linkano iz trgovin ni ista obleka.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
fak kakšni retardi....

Saj je razlaga par strani nazaj, še jutub video je in nekaj primerov.

Pol pa grejo "tabrihtni" povzemat nekaj, kar so na netu prebral, ko je že 2x prevedeno in narobe povzeto v forumih FBju ipd.
bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Sem zdajle doživel šok. Zjutraj sem sklical vse, da si ogledajo sliko, vsi so videli zlato in belo, vključno z mano. Sedajle pa sem prišel domov in....vidim črno modro!?
13.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
sej te vidiš kam mačka stopi, da je dol.

car: sožalje za fakd up možgane.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Yup, mačka se šeta per ke dol. Se lepo vidi tudi po temu, da ima rep dvignjen kot vedno kadar se spušča. Če bi šla gor pa bi imela spuščen rep. Se pa res tudi lepo vidi po drugih zadevah, da se šeta navzdol tako da.... gre res dol
grin1.gif