Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
seveda v prejšnjem sistemu so bili vsi navajeni, da se je "po bratsko" iz firme ukradu v petek bager, naredu vse pri sebi pa pr prjatlih v ponedeljk pa nazaj... firma je bila pa itak "naša"...
še danes marsikateri tako delajo...
časi, ko so se bajte gradile "samograditeljsko" so že minili.... ljudje gradnjo prepustijo firmi, sami pa uživajo z otroci....
Tukaj se pa ne strinjam najbolj s tabo, Da so kr tako vozil med vikendi bagre iz firm, ne vem, če je res točn tako. Ne rečem pa, da se ni mogoče kdaj zgodilo. Da si med vikendom sebi in prjatlom kopal, si pri sebi imel zelo malo za narediti, da si še utegnil pr prjatlh (ne mislim tebe osebno).
Osebno sem si v bivši firmi lahko občasno posodil kakšen stroj, mašino, orodje.... Res da nisem izkoriščal in sem uporabljal izključno za sebe in svoje potrebe. Tudi naredil sem si lahko v firmi kaj. Vendar izven delovnega časa. Vse skupaj max 5x v nekaj letih da sem si posodil pa 5x da sem si kaj naredil. O nobeni kraji ni bilo govora. Vse v vednosti šefa/lastnika.
Se pa strinjam, da ni prav, da si nekdo nekaj posodi in veselo služi med vikendi z fušanjem.
Tako da ne vidim razlike glede tega v prejšnjem in sedanjem sistemu. Razen da danes firm ni več.
Se pa popolnoma strinjam s Hanzijem