Kakšna bo zima letos?

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Kaj vi mislite.
Famozni Zevs forum je že objavil neko infomracijo, da bo zima nadpovprečna, jaz pa sem vedno bolj pesimističen glede zime. Čeprav sam obožujem sneg in vedno ga z veseljem pričakujem, pa sem seveda potem konkretno razočaran
hysterical-1.gif

Zevs:
Citat:
Po ameriški napovedi bi naj zima v Evropi letos bila za 0,5 do 1 stopinje hladnejša od povprečja, padavinske karte kažejo, da bo najmanj padavin v severni polovici Evrope in v zahodnem delu, največ pa v Sredozemlju. Tudi pri nas kaže nekoliko več padavin od povprečja.
Nad severno in zahodno Evropo bi naj prevladoval anticiklon, ki do nas ne bi spustil toplega zraka iz Atlantika. Če bo tako, bo letošnja zima tudi po nižinah pogosto postregla z nizkimi temperaturami in snegom. Upajmo, da bo tako.

Do takrat pa še je precej daleč in še so možne velike spremembe pri napovedih, kar se je že večkrat zgodilo.

Vir:http://www.cpc.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_fcst/images/euT2mMon.gif

Predvsem me zanimajo mnenja amaterskih vremenarjev, ki jih imamo v naši skupnosti.
Da vem, ali bo investicija v novo smučarsko opremo in zimske gume sploh smiselna
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kot pravi stara zdrava kmečka pamet in glede na št. os letos, bo huda zima...

jest tud upam da bo veliko snega, in da bojo cestarji kdaj zvečer pustil kakšne 3 urce cesto pri miru!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, eno je dejstvo - tudi letos bo sneg bele barve:
grin1.gif

(s prejšnega tedna)
758122-ankogel09.jpg

Priponke

• 758122-ankogel09.jpg
    758122-ankogel09.jpg
    102,5 KB · Ogledi: 180

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
831
42
28
Indijanci so šli vprašat vrača: "Kakšna zima bo letos?"

Vrač je odgovoril: "Huda zima bo, pojdite sekat drva."

Indijanci so šli in cel mesec sekali drva.

Potem so spet vprašali vrača: "Ali bo dovolj drv?"

Vrač pa je rekel: "Še en mesec sekajte drva, huda zima bo!"

Indijanci so šli in še en mesec sekali drva.

Pa se vrač prestraši, da sploh ne bo take zime, kot jo je napovedal, zato je klical na meteorološki zavod in vprašal, kakšna bo zima.

Odgovorijo mu: "Huda zima bo, zelo huda! Indijanci že dva meseca drva sekajo!"

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Kaj vi mislite.
Famozni Zevs forum je že objavil neko infomracijo, da bo zima nadpovprečna, jaz pa sem vedno bolj pesimističen glede zime. Čeprav sam obožujem sneg in vedno ga z veseljem pričakujem, pa sem seveda potem konkretno razočaran
hysterical-1.gif

Zevs:
Citat:
Po ameriški napovedi bi naj zima v Evropi letos bila za 0,5 do 1 stopinje hladnejša od povprečja, padavinske karte kažejo, da bo najmanj padavin v severni polovici Evrope in v zahodnem delu, največ pa v Sredozemlju. Tudi pri nas kaže nekoliko več padavin od povprečja.
Nad severno in zahodno Evropo bi naj prevladoval anticiklon, ki do nas ne bi spustil toplega zraka iz Atlantika. Če bo tako, bo letošnja zima tudi po nižinah pogosto postregla z nizkimi temperaturami in snegom. Upajmo, da bo tako.

Do takrat pa še je precej daleč in še so možne velike spremembe pri napovedih, kar se je že večkrat zgodilo.

Vir:http://www.cpc.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_fcst/images/euT2mMon.gif

Predvsem me zanimajo mnenja amaterskih vremenarjev, ki jih imamo v naši skupnosti.
Da vem, ali bo investicija v novo smučarsko opremo in zimske gume sploh smiselna
grin1.gif

V P.M.

Napisal sem svoje mnenje, potem pa je zadeva izginila
jezen.gif

Skratka, mislim, da ni hujšega učinka globalnega segrevanja, prašičja gripa je 4 x blažja od sezonske, morje se ne dviguje (baje se je stalilo 30% arktičnega ledu) pa ni nič od tega, kar tudi fizikalno ne znese, nadaljnje odgovore na mnjenja pametnjakovičev bom pa še podal.

Jelenje riganje v Kanadi naj bi povzročilo ozonsko luknjo, kaj pa riganje Kitajcev?
evil.gif

Mislim, da bi bilo najbolje prepovedati fižol in ....

Zdajle se mi ne da preveč nakladat, bom pa odgovoril na pametne odgovore.

Lp

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kar naj bo sneg, me sploh ne moti. Pravzaprav ga naj bo veliko. Samo ne v Ljubljani, v hribih naj bo. Za smučat, ne za sranje delat
smile-1.gif
.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.595
113
41
Lj
Najslabši je sneg v mestu, ki po 1 dnevu rata rjav, vsi pasji dreki se vidjo, zmer maš mokre čevlje, uni spluženi rjavi kupi ob cesti se ne stopijo do pomladi, vse drevje je depresivno brez listja, sivo depresivno vreme. To je tako imenovana zima.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz tudi upam, da nam bo ful snega vrglo.........ker bi se že res rad enkrat vredi bordat naučil
smile-1.gif

ti maš pa rad zlomljene noge

no js pa upam, da ne bo velik snega
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Indijanci so šli vprašat vrača: "Kakšna zima bo letos?"

Vrač je odgovoril: "Huda zima bo, pojdite sekat drva."

Indijanci so šli in cel mesec sekali drva.

Potem so spet vprašali vrača: "Ali bo dovolj drv?"

Vrač pa je rekel: "Še en mesec sekajte drva, huda zima bo!"

Indijanci so šli in še en mesec sekali drva.

Pa se vrač prestraši, da sploh ne bo take zime, kot jo je napovedal, zato je klical na meteorološki zavod in vprašal, kakšna bo zima.

Odgovorijo mu: "Huda zima bo, zelo huda! Indijanci že dva meseca drva sekajo!"

Amaterji.
grin1.gif

Moj tast jih pripravlja že od pomladi. Sigurno bo huda zima.
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Zime ne bo. Lučka je rekla, da imamo globalno segrevanje, kar pomeni dolgo poletje, nato pa jesen in pomlad.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
az teden dni ne znajo napovedati vremena ( razen za specifične lokacije kot je severni pol, sahara in še nekaj v tem stilu ) kaj šele, da bi znali napovedati kakšna bo jesen ali pa zima
je pa res, da nekaj morajo početi in se pametne delati, odgovarjajo pa itak nič
sneg definitivno bo, barve bele do sivo bele, največ ga bo v gorah in hribih, najhladneje pa bo v gorskih kotanjah in verjetno na babinem polju , kar se slovenije tiče
v primeru jasnih noči se lahko zgodi, da bo temperatura ponekod padla tudi pod -20 st C

in če sem se slučajno zmotil ( kar pa se praktično ne more zgoditi ) pojem svoje spodnje gate
evil.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Kolikor sem govoril z vermenarji ni situacija nič kaj rožnata za nas, ljubitelje snega...

Letno običajno pade neka dokej konstantna količina padavin. In do sedaj - konec septembra - je padlo več padavin kot ponavadi do tega obdobja. Tako, da je velika verjetnost, da nam bo narava servirala precej suho zimo. Glede temperatur pa si ne upam nič reč.