Kaj vi mislite.
Famozni Zevs forum je že objavil neko infomracijo, da bo zima nadpovprečna, jaz pa sem vedno bolj pesimističen glede zime. Čeprav sam obožujem sneg in vedno ga z veseljem pričakujem, pa sem seveda potem konkretno razočaran
Zevs:
Predvsem me zanimajo mnenja amaterskih vremenarjev, ki jih imamo v naši skupnosti.
Da vem, ali bo investicija v novo smučarsko opremo in zimske gume sploh smiselna
Famozni Zevs forum je že objavil neko infomracijo, da bo zima nadpovprečna, jaz pa sem vedno bolj pesimističen glede zime. Čeprav sam obožujem sneg in vedno ga z veseljem pričakujem, pa sem seveda potem konkretno razočaran
Zevs:
Citat:
Po ameriški napovedi bi naj zima v Evropi letos bila za 0,5 do 1 stopinje hladnejša od povprečja, padavinske karte kažejo, da bo najmanj padavin v severni polovici Evrope in v zahodnem delu, največ pa v Sredozemlju. Tudi pri nas kaže nekoliko več padavin od povprečja.
Nad severno in zahodno Evropo bi naj prevladoval anticiklon, ki do nas ne bi spustil toplega zraka iz Atlantika. Če bo tako, bo letošnja zima tudi po nižinah pogosto postregla z nizkimi temperaturami in snegom. Upajmo, da bo tako.
Do takrat pa še je precej daleč in še so možne velike spremembe pri napovedih, kar se je že večkrat zgodilo.
Vir:http://www.cpc.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_fcst/images/euT2mMon.gif
Predvsem me zanimajo mnenja amaterskih vremenarjev, ki jih imamo v naši skupnosti.
Da vem, ali bo investicija v novo smučarsko opremo in zimske gume sploh smiselna