Kakšen Prenosnik?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz imam tudi eno vprašanje.. kateri prenosniki, poleg IBM/Lenovo, imajo na sredi tipkovnice tisti rdeči knofek, ki služi kot miš?

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Rdečega samo IBM/Lenovo. Potem pa imajo nekateri ostali svojo verzijo v neki drugi barvi. Najdeš pa jo predvsem na modelih višjega ranga pri HPju, Dellu, Toshibi, Fujitsu-Siemensu, mogoče še kje. Bo pa treba poseči bo dražjih modelih. Lenovo ima ta gumbek na vseh Thinkpadih, pri seriji 3000 je samo touchpad.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Pyzdarija, pa ravno iščem prenosnik nižjega cenovnega razreda z tem gumbkom.. ker meni osebno je zakon in prekaša touchpad.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ta gumb sredi tipkovnice je zanič. Z njim zelo težko kontroliraš kurzor, da o levem in desnem kliku ne govori, zamudno je s tem vse skupaj, pa še pri tipkanju se večkrat zadaneš ob njega. Miška še vedno zmaga.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ni zanič. Zanič je mogoče tebi.

Jaz sem se ga navadil in mi je delo z njim 10x hitrejše kot z touchpadom. Je natančen, lahko vodljiv in hitrost premikanja kurzorja se spreminja glede na moč pritiska.. in ko rabim na hitro kaj z miško naredit, imam ta gumbek lepo na sredi tipkovnice in mi ni treba it z dlanjo "pod" tipkovnico.

Se pa strinjam, da je usb miška najboljša.. ampak ni vedno pri roki.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Se popolnoma strinjam. Zame touchpad nima za burek proti TrackPoint-u aka rdečemu gumbu. 100× lepše je delat z njim.

Seveda govorim v primeru, ko prenosnik uporabljamo tam, kjer ni mogoča uporaba miške.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Se popravljam, meni je zanič. Sploh ne morem z njim nič delati, že samo klikanje med stranmi mi žre živce. Še dobro, da je miška (skoraj) vedno zraven.
Verjetno pa ko se enkrat navadiš nanj, delo teče kot namazano.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Sam sem ga do sedaj imel 2,5 leta, sedaj sem kupil Lenovota in ga zeloooooooooooo pogrešam. Touchpad je čisto sranje. Da ne omenim, da mi serje, ker med pisanjem po njem letam...

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
moj HP ima ščegija in je jajc....sploh če primerjam z maleckyjevim lenovom

tko, da če hočeš ščegija potem lenovo

Nazadnje urejeno:

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Thinkpad R61i ni ravno med najdražjimi, bi ti znal kakšen model pasti v predviden budget. In ima trackpoint :)

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Fantje kupil sem lenovo z tem ščegijam in me zanima par stvari, premikat kurzor znam s tem ščegijam, da bi pa kaj pritisnil z njim oziroma menjal stran ali kar koli drugega označil pa ne gre, sem jest štorast al kaj...Fora tega ščegija je, da se znjim lahko dela vse tudi klikam??? Mi lahko kdo pove kako se z njim klikne, ker nisem še ugotovil;)

Aha ok sem si na youtubu ogledal zadevo, ščegi je samo kurzor klikam pa z tipkama nad touchpadu;) Sem prvič na ščegiju in mi je trenutno težka uporaba se bo treba navadit, touch pad mi je zaenkrat še primarni, vaja dela mojstra tudi s ščegijam;)

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ščegi ima ponavadi lastne tipke, med preslednico in touchpadom. Touchpad pa ima tipke spodaj.

Torej , po vrsti od oddaljenega konca do uporabnika:
- tipkovnica (s ščegijem nekje vmes)
- preslednica (zadnja vrstica tipkovnice)
- tipke ščegija (leva, desna, včasih tudi srednja, na boljših modelih)
- touchpad
- tipke touchpada
- rob laptopa
wink-1.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja tako kot si razložil, mogoče sem se prej narobe izrazil in nisem mislil touchpada kot samega ampak zgornje tipke nad oziroma na touchpadu...Imam tri ja...sedaj se moram navaditi kobinacijo prstov ščegi+ leva in desna tipka....s sredinjsko se mi pa pomika stran gor dol kakorkoli zanimiva zadeva bi mi bilo pa bolj praktično, da bi še s ščegijam lahko klikal;)

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Ja tako kot si razložil, mogoče sem se prej narobe izrazil in nisem mislil touchpada kot samega ampak zgornje tipke nad oziroma na touchpadu...Imam tri ja...sedaj se moram navaditi kobinacijo prstov ščegi+ leva in desna tipka....s sredinjsko se mi pa pomika stran gor dol kakorkoli zanimiva zadeva bi mi bilo pa bolj praktično, da bi še s ščegijam lahko klikal;)

Moj Dell ima dvoklik na način da dvakrat hitreje potrkaš na "ščegija"...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kazalec na ščegiju, palec na gumbih.

Tako moraš za tipkanje desno roko premaknit samo 2-3cm višje in imaš palec na preslednici, ostale štiri prste pa pripravljene za slepo tipkanje.

Kar se ergonomije tiče, veliko bolje kot touchpad.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Pozdravljeni!

Pri iskanju prenosnika za svoje potrebe sem prišel do dveh 'favoritov', med katerima se ne morem odločiti. Prosim za vašo pomoč oz. mnenje glede na izbiro med HP in ASUS.

Kriteriji pri iskanju so bili:
- procesor i7 Q
- RAM: 6GB +
- resolucija: 1920 x 1080
- zaslon: 17'
- disk: 500 GB +

Kaj bi izbrali med tema dvema in predvsem zakaj (spreglejte razliko v ceni)?

HP
ASUS

Kakšne so kaj izkušnje z ASUSi? Sedaj imam HPja in sem zaenkrat zadovoljen.

Hvala...

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Besede "17 inč" in "prenosnik" ni smiselno uporabljat v istem stavku.
smirk-1.gif

Dobil boš 4 kilogramsko pošast, katere ne boš mogel nikamor nest. Moje mnenje je, da je škoda denarja za to.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
No je precej odvisno za kaj se prenosnik uporablja... Na "terenu" je mogoče 17" res neroden, ampak če prenašaš prenosnik med parimi lokacijami, mogoče strankam kaj pokažeš, pa je 17" čisto smiselna izbira, sploh ker se dobijo tudi lažji od 3kg... Glede na dobre specifikacije verjetno išče bolj desktop replacement, ki je pač pogojno prenosljiv, tudi baterija je sploh pri asusu bolj boga. So pa to hitre mašine...

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Res je, prenosnik bo bolj 'desktop replacement', tako da mi teža in velikost ne predstavljata velike ovire. Kako bi se vi odločili v tem primeru?