Kakšen plevel je to

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Prosim za pomoč. Sem googlal pa nisem nasel flance, zgleda da ni preveč problematičen ta plevel.

Torej zanima me kaksen plevel na sliki je to? podoben je regratu, vendar ima kosmate liste, ki pikajo. Problem je ker raste tako nizko da ga s kosilnico ne porežem. in kaj bi lahko uporabil proti temu plevelu?
2577634-plevel.jpg

Priponke

• 2577634-plevel.jpg
    2577634-plevel.jpg
    189,2 KB · Ogledi: 2.626

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Prosim za pomoč. Sem googlal pa nisem nasel flance, zgleda da ni preveč problematičen ta plevel.

Torej zanima me kaksen plevel na sliki je to? podoben je regratu, vendar ima kosmate liste, ki pikajo. Problem je ker raste tako nizko da ga s kosilnico ne porežem. in kaj bi lahko uporabil proti temu plevelu?

Osat je sicer videti bolj spicast.
Njivski_osat.jpg

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
To je Osat

ja jaz tudi nmislim tak, samo je nizek ker kosim prepogosto.

imas kaksno resitev za to sranje? ker se širi neverjetno hitro

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Pri nas imamo precej tega. Rešujemo s substralom gnojilo 3 v 1. Dobiš ga v Baubau... Vsak osat malo s tm popopraš in pustiš. Čez 2-3 dni začne gnit in je hin. Mi smo eno leto to z motiko ven sekali, pa ni efekta, ker ima globoko korenino in ponovno požene. Ker gnojilo ni ravno poceni, sem jaz posipaval samo tam kjer je rastel, in ne po celi zelenici, ker bi ga enostavno preveč porabil. Če pa šoldi niso problem pa fajn popopraš celo zelenico, ena 3kg škatla je za 100m2, pa bo trava zelena da je joj.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
3v1 deluje. Sem se rešil skoraj povsem regrada, detele in ostalega sranja.

Za lokalno zatiranje pa sem našel Finalsan AF Plus. Flaša je 12€. Nisem še uspel preizkusiti.
Naj bi uničilo plevel že v nekaj urah in je bolj prijazno za "uporabnike" trave.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
in 12€ imaš glih za 2m2....kaj pa če imaš 200m2 travnika pred bajto
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Če imaš sranja preveč ti itaq ne ostane kaj drugega, kot sfrezat in ponovno posejat travo.

Tole za špricat je za posamezne rastlince in po moje tudi 500m2 lahko tretiraš in ti še ostane za nekaj akcij...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. Kakšna ideja kako se rešiti bezga? Izpod cokla mi stalno zraste nazaj, odkopam vsaj 30cm in odsekam. Čez 2 meseca je že spet nov grmiček.

Ne odsekat in špricat z boom efektom ali kakšna boljša rešitev?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Pri nas imamo precej tega. Rešujemo s substralom gnojilo 3 v 1. Dobiš ga v Baubau... Vsak osat malo s tm popopraš in pustiš. Čez 2-3 dni začne gnit in je hin. Mi smo eno leto to z motiko ven sekali, pa ni efekta, ker ima globoko korenino in ponovno požene. Ker gnojilo ni ravno poceni, sem jaz posipaval samo tam kjer je rastel, in ne po celi zelenici, ker bi ga enostavno preveč porabil. Če pa šoldi niso problem pa fajn popopraš celo zelenico, ena 3kg škatla je za 100m2, pa bo trava zelena da je joj.

to sem jaz ze naredil, ker imam samo en majhen košček zelenice poraščen s tem sranjem

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
3v1 deluje. Sem se rešil skoraj povsem regrada, detele in ostalega sranja.

Za lokalno zatiranje pa sem našel Finalsan AF Plus. Flaša je 12€. Nisem še uspel preizkusiti.
Naj bi uničilo plevel že v nekaj urah in je bolj prijazno za "uporabnike" trave.

kje dobis to sprico? merkur? Bauhaus?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.772
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
ksz. Kakšna ideja kako se rešiti bezga? Izpod cokla mi stalno zraste nazaj, odkopam vsaj 30cm in odsekam. Čez 2 meseca je že spet nov grmiček.

Ne odsekat in špricat z boom efektom ali kakšna boljša rešitev?
Odreži in štor premaži s koncentriranim boom efektom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Kot so.govorili, boom efekt prime preko listov.
Torej...
Krop garantirano prime za tisto leto. Samo ga mora biti dovolj. Ne zdaj s kozarcem priti.
Ko sem kuhal snopc, sem drugo kuhanje (blino/nango) zlival po dvorišču kjer jenrastla trava. Tisto leto je ni bilo več.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Stavit bi šel, da tole ni osat. Osat se prav lepo kosi in se ga s tem da tudi izčrpati.

Karkoli že je, bo Banvel (recimo) čisto lepo poskrbel za to. Ampak potrebuješ FFS izkaznico.

Pa karkoli boš že uporabil proti temu plevelu, bo skoraj zagotovo zatrlo vse kar je širokolistnega. Torej tudi deteljico, če jo imaš v travi.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ti to iz izkušenj al kako?

Ker kolikor jaz vem glifosat deluje samo na zeleno. Torej olistan grm. Pa ponovit, ko se olista ponovno, ker hudo verjetno en odmerek ne bo uničil korenine.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Ne bi želel pametovati, ampak, zaboga svetega: WHO je lani objavil, da je jasno, da je glifosfat/boom efekt kancerogen.

Ga res gre človek polivat okrog bajte samo zato, da se bo klinčevega osata znebil?
confused-1.gif

Ni še nihče nikoli nobenega sorodnika z Onkološkega na britof odpeljal?
tongue-1.gif