Kako zakleniti računalnik?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sploh nevem, zakaj obsojate zaklep računalnika. Fak no, mora že imet zadosten razlog, da si želi zaklent PC. In glede na to, da ne živi pri njemu (predvidevam, da sta starša ločena in hči živi pri mati), stara tud tolk še ni, ker drugače bi s seboj nosila svoj prenosnik je že to zadosten razlog za zaklep.
Predpostavljam : Mati malo pumpa tmalo, tmala se spravi na računalnik in prešnova maile, slike, etc,etc. Fadil, 30letnik, na 20 let podlage, pa vrjetno ja ne mislte, da bo vsakič vtipkaval geslo za mail in mapo za slike nebo imel direkt na namizju. Simpl je pač comfort
wink-1.gif

Fadil : sej imaš postopek, ti kar zakleni.. Vem, kako je. Ti iz prve roke povem. Jaz sem bil tud firbčen otrok.. Nažalost (ali srečo ) preveč firbčen
rolleyes-1.gif

p.s. V zgornjih sestavkih ni bil namen kogarkoli kakorkoli užalit...
wink-1.gif
!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Na zadnji strani računalnika izklopi stikalo na napajalniku, ta mala ne bo znala v čem je fora.
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
S pomocjo forumskega kolega ngc2392 je zadeva urejena. Sam tega ne bi uspel, saj sem izgleda imel izklopljeno moznost zaklepanja racunalnika. Hvala vsem za nasvete, tudi pedagogom.
smile-1.gif

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
ne pozabi zakleniti "default" uporabnika Administrator.
Ko prides na okno za vpis gesla pritisni CTRL+ALT+2xDELETE. uporabnik vpises Administrator, geslo je ponavadi prazno. Tako da priporocam da gres med uporabnike in na Administratorju naredis "nastavi geslo" in vpises nekaj.

lp

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
jaz mam pa en problem. Sem si prenosnik zaklenil dol, ker sem v tujini še zdaj dva dni. Sem si bios zaklenil. Pač, ko vklopim prenosnika, takoj na začetku pokaže logotip oz. sliko ASUS, potem pa modro okence, kjer zahteva geslo, ki sem si ga nastavil v biosu.
Zdaj pa ga ne znam izsklopiti, ker ne mislim to geslo vedno vpišavati notri.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pojdi v biosove nastavitve, kjer si vpisal geslo, pusti polje za vpis prazno in pritisni OK ali pač kar je za potrditev.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
če ne veš kaj delaš, je hudič...tale bios boš odklenil le če veš geslo. če ga ne veš, boš moral izklopiti baterijo za nekaj minut in potem ponovno vklopiti in nastaviti ponovno tudi bios. ali če probaš s kakšnim cedejem za odklepanje gesel v biosu (brute force)...