Kako vedno isti IP na napravah?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
do včeraj je vse delovalo ok (4x pc, 2x telefon, 2x tv, 1x radio), vmes sta dva switcha. Ampak kot sem rekel, do včeraj je vse delovalo ok.

Potem sem se začel igrat in je šlo vse skup v maloro:(

Vse naprave imajo avtomatsko pridobivanje ip-jev.
dhcp na ruterju je na ON
vse sem že 100x on/off
čudi me, da se mi noben telefon noče več povezat na wlan. sem danes zjutraj še probal in restartal ruter pa še vedno nič.
Sej pravim, vse sem nastavil nazaj kot je bilo, pa samo ne pc ne dela pa wlan je viden, samo povezat se noče.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1 net + switch +2x pc + switch +1x pc (ja iz switcha gre naprej na switch)
2 tv
3 net + 1x pc
4 tv

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Po poglej se, kako imas nastavljene izhode na routerju...

V navodilih je to na strani 42 (2.9. Konfiguriranje portov (vhodov ETH) na komunikacijskem prehodu) ...

Na sliki sta recimo prva in druga vticnica nastavljeni za priklop racunalnikov, tretja in cetrta pa za SiOL TV (video) ...

20111025-xyge7jx65n47ciwwakbd1hdpy4.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
do včeraj je vse delovalo ok (4x pc, 2x telefon, 2x tv, 1x radio), vmes sta dva switcha. Ampak kot sem rekel, do včeraj je vse delovalo ok.

Potem sem se začel igrat in je šlo vse skup v maloro:(
Zakaj preprosto, če lahko komplicirano, kajne mojstri?

Fusion, ko ti rata spet nazaj vse postavit, pa (po želji, brez prisile) lahko probaš moj predlog.

A se gre za kake posebne naprave ali Windows PC-je?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Samo res,@Jest tako kot si ti zakompliciral,svaka ti čast,do polovice teme sem še vedel zakaj se gre potem pa si me izgubil.

@Fusion kako za vraga si pa na začetku nastavil,da sedaj več ne znaš?
Pred vsakim igranjem se naredi backup konfiguracije modem/router,to je zlato pravilo.
Če sam ne znaš vsega nazaj nastavit pa pokliči tistega,ki ti je prvič nastavljal naj ti tudi sedaj.
Ne vem zakaj za vraga toliko switchev,še nisi slišal za WIFI?
Če bi rad samo prenašal datoteke med računalniki si pa naredi tako kot ti je svetoval stein.
Da pa ne bosta toliko komplicirala tukaj pa raje pokliči tistega ki ti je prvič naredil skupaj ali pa nekoga,ki ve o čem se gre da ti vse poštima,ker bo drugače še tukaj 10 strani,ti pa še vedno ne boš imel blage veze kaj ti @Jest razlaga.

Stari pregovori,ki kar sami skačejo v ta post:

Za goske ni seno

Nije žvaka za seljaka

itd.....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pa pojdimo lepo počasi:)
- ip-je potrebujem zato, ker v programu do katerega dostopam, ne morem napisat ime računalnika ampak samo ip. Tako, da ko se ip spremeni, ne morem več dostopat do njega. (navadne pc mašine in telefoni)

-switchi so zato, ker je cenej kot wifi kartice, ker je bolj stabilno, ker do najbolj oddaljenega računalnika wifi ne nese (kje je težava, če pa vse deluje tudi preko dveh switchev?)

- predno se kdo vžge, naj povem, da se je tist dan, ko sem nastavljal modemu nekaj sfuzlalo in še na 080 niso vedli kaj je narobe. So mogli posodobit FW, da je začelo delat. Jst niti do njega nisem mogel dostopat. Pomagala ni niti tipka resete na njemu.

- sedaj vse dela kot je treba (vsaj včeraj je). IP-je sem nastavil, kot je predlagal @Jest in včeraj so imeli vsi pravilne ip-je.

Še kake nejasnosti?