zaustavljanje z električno ročno sprobano na octavii 4x4 dsg 2.0 bencinar pri cca 120 km/h. Občutek je čuden, ampak avta ne zanaša iz smeri, se čuti, kako ga ABS popravlja.
Slabo gledaš, ker debata je kako sovoznik ustavi avto, če voznik postane onesposobljen.Gledam te štiri strani "zanimivih idej"...
A res ne znate ustavit avta?
Vrnite vozniško...
Variant je ohoho, pa nobena ni bila omenjena...
Ah, sovoznik samo stegne roko, naredi, kar je treba in mir...Slabo gledaš, ker debata je kako sovoznik ustavi avto, če voznik postane onesposobljen.
Če imaš pa kaj pametnega za dodati, pa kar.
Ja, ker vsovozniki so v rellyu. V vsakdanjem prometu so pa sopotniki. Ti so pa različnih starosti, sposobnosti.....Ah, sovoznik samo stegne roko, naredi, kar je treba in mir...
Uf, Teška...
Moj reno izklopi tempomat, če pritisnem bremzo ali sklopko ali potegnem ročno.
Debata je o tem "kar je treba". Kar pa sploh ni samoumevno in kot si zasledil imaš X vozil, Y sistemov, in Z sovoznikov.Ah, sovoznik samo stegne roko, naredi, kar je treba in mir...
Uf, Teška...
Ja, elektronske vse izklopijo takoj. Okoli navadne se pa sedaj krešejo mnenja. Jaz imam še tako in ne radarski tempomat.No meni (včeraj) stestirano med vožnjo izkjuči (aktivni) tempomat PREDEN ročna sploh prime (izpiše tudi na armaturki da ga je izkjučilo in zapiska), torej takoj ko potegneš tipko nazaj. Ne zavira pa še vsaj 1-2 sec ker kot pri vseh elektronskih ročnah moraš med vožnjo držat da sploh začne. Pri nizkih hitrostih (tam 30km/h) ni opazit da bi posegal vmes bilokakšen asistenčni sistem, ker sem včera na novozapadlem snegu testiral klasičen "ročna" obrat in ga izvede normalno preko zadnjih koles. Kot sem pa tudi že napisal razno driftanje na tak način odpade, ker aktivacija ročne tudi izkjuči (e)gas in ko ročna enkrat prime, sploh speljat ne moreš brez da nebi pritisnil zavore da jo deaktiviraš.
Je pa tipka ročne na mestu kjer jo sovoznik niti pod razno nebi dosegel (desno, nižje od volana), tako da v sklopu debate sosovznik v mojem primeru ne more ustavit avta z ročno.
sovoznik stegne, cukne volan v desno in se prisebni v avtu prekrižajo, pa je. Ostalo naredijo gasilci in ostali first responderji.Ah, sovoznik samo stegne roko, naredi, kar je treba in mir...
Uf, Teška...
Pri mehjanski je itak edini "digitalni indikator" stikalo na ročni (ki ti vključi lučko na armaturki) in tisto je pomojem en od pogojev za izklop tempomata. Tako da v teoriji bi se moral tudi pri mehanski tempomat izkjučit še preden začne avto dejansko zavirat.Ja, elektronske vse izklopijo takoj. Okoli navadne se pa sedaj krešejo mnenja. Jaz imam še tako in ne radarski tempomat.