Kako undelete file,ki pri brisanju niso šle v koš?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,

v Raziskovalcu spremenil povezavo dofotografij iz C:\users\xxx na d:\fotografije.
Fotke sem iz C prekopiral na D, v raziskovalcu pa sta ostala 2 linka do slik. Pobrisal sem tistega, ki je bil prazen in je kazal na C

Ampak računalnik mi je pobrisal vse slike na C.

Zadevo je pobrisalo v trenutku, nič kaj spraševalo, sedaj pa slik ni niti v košu, niti kje drugje.

Vmes mi je nekaj napisalo, da obnavlja, ampak je bilo tako hitro, da nisem uspel videt.

Ima kdo kašno rešitev? Ker durgač me bo mama ferdirbala
frown-1.gif

Hvala in LP, M.

PS. Ja, sej jutri grem takoj kupit prenosni disk, samo zdaj rabim te slike dobit nazaj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sožalje
frown-1.gif
.

1. Disk je najbolje fizično priklopit na drug računalnik. Glede na to, da gre za C:\ particijo, jo Windowsi med delovanjem non-stop prepisujejo in medtem ko bereš tole sporočilo, lahko fotke počasi polzijo v e-nebesa. Sicer lahko poizkusiš kar na tem računalniku, ampak več kot delaš nanj, slabše bo.

2. Uporabi poljuben file recovery program. Meni je Recuva (http://www.piriform.com/recuva) našla kar precej (90%+) stvari, ko sem po pomoti na removable disku kliknil delete, potem pa iskal stvari v košu.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
offtopic;

zakaj pa je pobrisal slike, če niso bile označene??? oz. če si brisal le link, pa še ta je kazal na prazno mapo? a to je kakšna muha windowsov?