Kako umirit staro mamco da ne meša štren ?????

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Čim prej stran.

Sam že za manj nagajanja, kar je za tvoj opis dogajanja zelo mil opis, načrtujem odhod iz taščine hiše. Tudi vložil sem v to stanovanje precej več kot ti, pa vseeno ni vredno tega prenašati. Samo da našparam toliko, da bom lahko vzel dovolj velik kredit, pa šibamo na svoje. V tvojem primeru pa bi šel takoj, pa čeprav v najemniško stanovanje. Ne pravi pregovor zaman, da naj bo tašča (v tvojem primeru tašča tašče? = tašča na kvadrat) vsaj toliko stran, da mora montl gor dat, da pride k tebi. Le zakaj ga nisem že takoj upošteval.
bonk.gif

Najbolj pomembno je, da se s svojo dobro pogovoriš in da bosta držala skupaj, brez tega sledi ... žalost.
Ne obupuj, raje razmisli kako čim bolj ugodno rešiti situacijo. Da mi ne bi slučajno res začel pit!
10.gif

Domnevam, da na vaju ni nič zapisano, zato se v tem trenutku se ne oziraj na vloženi denar, ker po mojih izkušnjah gre dolgoročno samo na slabše, kaj boš imel po dediščini od vložka je pa itak v popolni megli. Naj bo pa to opomin bralcem te teme, ki bi mislili biti taki naivneži, kot sva bila midva, ki sva vlagala v tisto kar ni bilo najino črno na belem. Ni pa treba popolnoma pozabiti na vložek. Skrbno shrani vse račune vlaganj in po odselitvi vloži zahtevek za izplačilo vložka, ki je povečal vrednost nepremičnine - posvetuj se z odvetnikom.

Kot so že povedali, ne bi bilo slabo dokumentirati obnašanje in grožnje mamce. Morda kar s kakšnim mobilcem, ki ima dobro snemanje zvoka - če najdeš kakšen primeren in ugoden model, povej tukaj, morda ga bom tudi sam potreboval. Je pa lahko to problematično kot morebitni dokaz na sodišču. Še najbolje bi bilo, da bi grožnje, če bodo izrečene v prisotnosti tretje osebe, kar prijavil na policijo - samo toliko, da jih zapišejo, da se lahko sklicuješ na to po potrebi. Je pa to hoja po robu. Lahko bi ji to celo dalo misliti za nekaj časa ali pa bi bilo takoj trikrat huje. Poskusi najti način, da obrneš njena dejanja proti njej sami, konkretnih napotkov tu žal nimam.

Drži se.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Ja, ampak za to rabiš dohtarja, oziroma povedano drugače: rabiš veze pri dohtarju, ker povprečen slo zdravnik se bo v takem primeru izgovoril na odgovornost, ki je ne prevzema, in začel kriliti z rokami...
tongue-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Bejži vstran, bolje 10 čukov izgubljenih kot še kaj več, plus partner in čas. Pa tvoji jih tudi pošteno napni v kaki drek vaju je zvlekla
bonk.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
572
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tale zna bit pa težka. Upam, da ima avtor teme vsaj svoje stanovanje v hiši. Drugače ga je nasrkal do konca. Prva zadeva, ki bi jo jaz naredil je striktno zaklepanje svojega stanovanja v bajti. Po mojih osebnih stvareh nima kaj brskat. To pomaga vsaj v toliko, da kaj ne izgine in da ni kontrol in inšpekcij, ko te ni doma.
Načeloma je s takimi ljudmi težko. Sam imam precej manj hudo izkušnjo, pa so bili vseeno problemi, čeprav je pokojna stara mama živela v sosednji hiši. Pri meni je šlo tako, da je registrirala, kdaj pridem domov, ura ni bila pomembna, tudi kako inšpekcijo sem preživel, ko so bili starši in sestra na dopustu. Vmes je bila tudi telefonska kontrola, kako to da nas še ni ob devetih zvečer doma, ...

Pri takih ljudeh je potrebno pazit na ozadje njihovih travm. Pri moji stari mami je bila finta, da ko je zbolela je bila vedno nekako po nejnem kriva njena snaha, ki je živela pod njo. So bili tudi kaki hujši zapleti, vedno je bila kriva ena in ista oseba, ker nekaj ni naredila kar si je stara mama zamislila. Tukaj je potrebno pazit, da nisi po nedolžnem kriv, ker je nisi pravočasno spravil do zdravnikov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik maggio pravi:danes sem šel do župnika pa ga ni blo doma, jutri grem spet in poročam o zadevi
Ko gre za žlehtnobo, taki ljudje navadno tudi vero pozabijo... Ne imej prevelikega upanja, lahko pa poskusiš. Mogoče pa se župnik niti ne bo hotel v to vpletati, kar bi bilo zanj itak najbolje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz sem imel podoben problem, pa sem stari materi kupil stanovanje in jo tja preselil
če ti jo uspe spraviti v dom ima tam rok trajnosti v povprečju manj kot leto dni, seveda pa proti njeni volji ne bos naredil nič, razen, da uspeš doseči, da se jo opredeli kot opravilno nesposobno.

druga varianta je, da jo vsako nedeljo ti osebno pelješ k maši in za vesrke praznike na romanje, da se ji nekak prikupiš

proti njej boš sicer teško kaj ukrepal, ker si priseljen tja, bajta je njena in bo rekla, da ji jo hočeh ukrast in seveda drži da bodo njej verjeli in ne tebi ( tako se je meni dogajalo )

drugače pa lahko samo upaš, da jo bo kap

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:če ti jo uspe spraviti v dom ima tam rok trajnosti v povprečju manj kot leto dni

Malo morgen, saj so Črni les že zdavnaj zaprli...
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ko gre za žlehtnobo, taki ljudje navadno tudi vero pozabijo...

Ta najbolj žleht (pokvarjeni, hinavski,....) so v cervki v prvi klopi..od nekdaj bili, vedno bojo (pa najglasneje molijo).

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Mislim, da je namesto doma za ostarele bolje razmišljati o norišnici, si predstavljam, da tja tudi spada, hkrati pa za to verjetno ni potrebno njeno soglasje. Snemanje je dobra ideja - najprej jo snemaj na skrivaj, da zbereš dovolj uporabnega materiala. Kasneje ji lahko daš vedeti, da jo snemaš, in ji malo razkažeš, kako deluje diktafon, ter omeniš, da tako pač ne moreš živeti in da se boš z dokazi obrnil na kakšnega psihiatra, če ne bo nehala. Potem to res storiš. Takšni dokazi morda na sodišču ne pomenijo nič, psihiatru pa verjetno lahko pomagajo pri tem, da si ustvari mnenje o duševnem stanju neke osebe. Če bo kak psihiater hodil k njej na tedenske seanse, bo hitro pokazala svoj pravi obraz, ne glede na to, kako ga bo skrivala. Vredno poskusa.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Sam to ti lahko rečem, da sem tud sam nekaj takega doživljal pred 15 leti in tudi kmalu bo spet zgleda prišlo nazaj.
NIč ne boš mogu narest. Tastar alde so vedno na kmetih žleht jest jih sploh ne morem prenašat. Pr nas je šla stara mama kr enkrat od bajte, ko je mela okol 70 let pa se ni vrnila nikol več nazaj. Sej potem je po 15-ih letih umrla k sem jaz bil star dobrih 10 let.
Poslušat jo boš mogu dokler bo živa, ko bo pa anpol invalid te bo pa prosila, d aji pomagaš.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Kako umirit staro mamco da ne meša štren in ne pošlje vseh v polje (norišnico)?????

preselil sem se na kmetijo, ker je od moje stara mama kao "nesposobna za rihtat se" prej je jaukala da naj prideva zdaj pa *****, da morava it in še meša štrene (skor sem se z mojo že skregal) , zarad nje bom po moje začel pit (ker drugač ne zdržim) pluva skoz po obema teži, laže, in tudi denar je že ukradla mojemu bratu, ko je prespal pri nas. (svašta)

kaj z takimi babam ima 86 let, rekla je da se bo vrgla po štengah in bo doktorju naložila da jo kao tepemo - itak " kao" da bo njej verjel ker je že tolk stara.

Na pompč meša se že meni moji in njenemu bratu - pa prosim, da ne prodajate buč tisti, ki nimate pojma o tem - rad bi slišal mnenje od ljudi, ki so to že skoz dali.

Aja pa ne gledat slovničnih napak ker pišem iz OBUPA..
uf-1.gif
.

Si gledal film "Throw Momma from the Train"?
grin1.gif