Kako težko je danes dobiti sužbo?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kolega ponujata 5€ na uro, kar je že zelo veliko, pa ne dobita nič pametnega.
Ljudje in tudi študentje so se razvadili. Ko jim bo šlo še bolj za nohte bodo že sprejeli. O izkoriščanju študentov pa prvič slišim. Povsod, kjer sem do sedaj delal in tudi sedaj pri meni so tretirani enako kot vsi ostali, pa še druge bonitete imajo (precej bolj prilagodljiv delavnik zaradi izpitov).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Poznam jih mnogo, vendar pričakujejo dobro plačilo. Če misliš, da jim boš plačeval po 10€ na uro jih boš pač iskal naprej.

Še nisem začel iskati
wink-1.gif

Sem bil sam dovolj dolgo v IT-ju, da vem kako se stvarem streže. Imaš osebke, ki hočejo visoko tarifo pa nimajo pojma (ker so pač v neki branži mislijo, da jim pripada), so pa taki, ki so vredni vsakega €.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Ne govori neumnosti!!! Tri mesece sem iskal natakarja preko študenta, šele pred 14 dnevi se je eden javil, ki pa je bog pomagaj! Kar pripravi napotnico in se javi preko ZS!
A si ti tudi en tistih ki ponuja 3€ ne uro pa misli da se mu bodo ljudje pod noge metal?

V lokalu kamor sem zahajal so bili že taki... pol leta so (v Ljubljani) iskali natakarico za 3€/uro (cca 500-530€ na mesec), pa nobena ni sprejela take postavke... potem pa so razočarani nad današnjo mladino oddali lokal iz upravljanja (kar je bilo verjetno edino pravilno, če niso spodobni).
In menda s to ponudbo sploh niso izstopali, samo sreče niso imeli da bi dobili tako obupano delovno silo.
Ne, jaz nisem eden takih... Ponujam spodobno in pošteno plačilo, seveda za spodobno in pošteno delo! Vsakemu takoj povem, da mu bom plačal več, kot obljubljam na študentskem, če bo priden. Ampak žal, kot sem rekel, na pridnega še nisem naletel! Ampak, pustim se presenetiti...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Ne govori neumnosti!!! Tri mesece sem iskal natakarja preko študenta, šele pred 14 dnevi se je eden javil, ki pa je bog pomagaj! Kar pripravi napotnico in se javi preko ZS!
A si ti tudi en tistih ki ponuja 3€ ne uro pa misli da se mu bodo ljudje pod noge metal?

V lokalu kamor sem zahajal so bili že taki... pol leta so (v Ljubljani) iskali natakarico za 3€/uro (cca 500-530€ na mesec), pa nobena ni sprejela take postavke... potem pa so razočarani nad današnjo mladino oddali lokal iz upravljanja (kar je bilo verjetno edino pravilno, če niso spodobni).
In menda s to ponudbo sploh niso izstopali, samo sreče niso imeli da bi dobili tako obupano delovno silo.

Optimisti!

Pri nas "na selu" ima lokalna kelnarca z malico in potnimi stroški (5km v eno stran) skoraj jurja €.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Še vedno se za študenta plačuje 2x manj kot za delavca. Pa tud če ga "velik" plačuješ. Sicer pa še vedno stojim na svojem predlogu.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jaz se za pod 4 evre ne premaknem iz stola. Dobr 3.8 bi še plo manj pa NIKAKOR NE
Jaz moram recimo iz teh 4 evrov si sam kupit malico, plačat bencin, ....brat dela za 6 evrov v gradbeništvu polni delavnik + še nadure v domačem kraju. Malico mu plača šef, bencina pa skuri 1 tank na mesec. Ja pa seveda to je NETO 6 evrov (kolk je bruto pa sigurno slabih 9-10 evrov)
Drugi brat pravtako dela za 6 evrov on pa ima študentko delo, šef plača malico, bencin sam dela v domačem kraju....

Nazadnje, ko sem klical še za eno delo sem lepo prosil, če bi mi lahko plačali malico in mi je zabila nazaj, da je 3.8 evre fiksna cena
stupid-1.gif

Sicer pa se ne zanimam za res kratkotrajna dela recimo kakšnih 1-5 ur na dan ali da traje delo par dni. Mora biti polni delavnik in najmanj čas trajanja 1 teden in več. Teh je pa še manj in seveda lokacija dela do 30km v eno smer.

Nazadnje urejeno: