Kako stestirat....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Berem, poslušam teste avtomobilov....nekako imam občutek, da tudi novinarji ne vedo točno, kako stestirat šasijo avtomobila....

Torej...kakšen je najbojši test za to?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Zapelji z enim kolesom na visok robnik ali izboklino in poizkusi odpret in zapret vrata.
cool-1.gif

Sicer pa tudi meni ni jasno kaj te zanima. Bi rad togo šasijo pri plezanju čez terenske ovire, čim manj zvijanja med radiranjem skozi ovinke ali kaj tretjega?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Berem, poslušam teste avtomobilov....nekako imam občutek, da tudi novinarji ne vedo točno, kako stestirat šasijo avtomobila....

Hja, glede na to, da avto s šasijo vidim enkrat na 100 let, res ne vem, še posebej, ker ne vem, kaj bi ti rad testiral? Togost? Katero togost? Ali kaj?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vidim, da sem se zatipkal, angleško chassis, pomeni podvozje, karoserijo in ne šasijo
smile-1.gif

V bistvu je vprašanje retorično. Razumem, da togost karoserije igra veliko vlogo pri športnih avtomobilih, kjer so materijali obremenjeni bolj, kot pri vsakodnevni vožnji. No, le ti so prilagojeni....

Berem teste i40...hvalijo togost karoserije; torej, kako so to stestirali; so avto peljali po progi in na strmem delu navzdol, pred ovinkom se izkaže za i40 boljše, kot njegova konkurenca...?

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zapelji z enim kolesom na visok robnik ali izboklino in poizkusi odpret in zapret vrata.
cool-1.gif

Sicer pa tudi meni ni jasno kaj te zanima. Bi rad togo šasijo pri plezanju čez terenske ovire, čim manj zvijanja med radiranjem skozi ovinke ali kaj tretjega?

Se spomnim cca 10 let nazaj, ko je kolega kupil novega puntota Cabrio. Tako, kot si rekel; eno kolo na robnik in vrat nisi mogel več zapret...
Glede testiranja karoserije ( ne šasije, sem se zmotil ) me zanima, kaj in koliko ima to vlogo pri vsakodnevni uporabi ( to, da ne morš zapret vrata je jasno...
evil.gif