Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jst dam krvavice v pekač, nato pogrejem v đezvi olje (malo). Ko je olje dost vroče, kravice prelijem da zacvrči. Tako krvavica zakrkne od zunaj, in se počasi peče na 180 stopinj cca 1 uro. Vmes jih obrnem. To je to.
mmmm, bi zdele jih jedla
Da dodam se par pojasnil: jaz jih dam v stekleno posodo na peki papir, in se seveda nic ne prime. Zgoraj pokrov, da ne spricne kaj po pecici. Prej jih preluknjam po zgornji strani z zobotrebcem, da lahko mascoba stece ven in jo oblije, na dnu potem ostane na koncu peke par kapljic mascobe. Tako krvavic tudi ne raznese.
Bom poskusil tole idejo z oljem.
Jaz se jih kar ne navelicam, prakticno vsak teden morajo biti na jedilniku, potem me pa bebavo gledajo v mesariji ko jih hocem kupiti, oni jih pa nimajo "jah guspod, zdaj ni sezona" ... koji k**** ni sezona, a razen novemba pujsov sploh ne koljejo ? Vse drugo lahko dobis (kranjske klobase itd.), samo krvavic ne, raje zmecejo tisto stran, kot da bi jih se nekaj prodali, potem pa pametujejo kako "zdaj ni interesa" (jaz sem pa fikus ...). Ja menda da jih nic ne prodajo, ce jih nimajo vec v ponudbi. Ce bi jih imeli, bi jih ljudje kupovali
Zato jih zdaj kupujemo drugje.