Kako speci krvavice ?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.787
549
113
42
povsod malo
So tudi brezkontaktni termometri jaz sem ga imel (je padel po tleh in je crknu) in je meril od 0 do 500 skozi tri šipe v pečici je izmeril za 10 c v minus.
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
probal že n-tič načinov pečenje krvavic in najboljše so domače pečene v hosti. Suha drevja, ogenj, žerjavca, mrežca in pa lepo krvavice gor. Take so najboljše, verjamite mi. Smo jih glih prejšn tedn v hosti jedl. Sicer pa mam še nekje fotke na mobiju, prilepim k bo cajt, da se bote mal slinil
grims-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jst dam krvavice v pekač, nato pogrejem v đezvi olje (malo). Ko je olje dost vroče, kravice prelijem da zacvrči. Tako krvavica zakrkne od zunaj, in se počasi peče na 180 stopinj cca 1 uro. Vmes jih obrnem. To je to.

mmmm, bi zdele jih jedla
grin1.gif

Da dodam se par pojasnil: jaz jih dam v stekleno posodo na peki papir, in se seveda nic ne prime. Zgoraj pokrov, da ne spricne kaj po pecici. Prej jih preluknjam po zgornji strani z zobotrebcem, da lahko mascoba stece ven in jo oblije, na dnu potem ostane na koncu peke par kapljic mascobe. Tako krvavic tudi ne raznese.

Bom poskusil tole idejo z oljem.

Jaz se jih kar ne navelicam, prakticno vsak teden morajo biti na jedilniku, potem me pa bebavo gledajo v mesariji ko jih hocem kupiti, oni jih pa nimajo "jah guspod, zdaj ni sezona" ... koji k**** ni sezona, a razen novemba pujsov sploh ne koljejo ? Vse drugo lahko dobis (kranjske klobase itd.), samo krvavic ne, raje zmecejo tisto stran, kot da bi jih se nekaj prodali, potem pa pametujejo kako "zdaj ni interesa" (jaz sem pa fikus ...). Ja menda da jih nic ne prodajo, ce jih nimajo vec v ponudbi. Ce bi jih imeli, bi jih ljudje kupovali
stupid-1.gif


Zato jih zdaj kupujemo drugje.
 

zmuc

Zelenc'
18. feb 2010
5
0
1
www.hov-hov.si
Bolj kot pečenje krvavic se mi zdi pomembno, kakšne so. Se mi je že neštetokrat zgodilo, da je imel mesar enkrat res odlične, naslednjič ko sem jih kupil pa neke čisto druge, ki se niso dobro spekle.

Najraje imam zapečeno skorjo, notri pa morajo biti še vedno sočne.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Bemtiš so se mi zaluštale zdele krvavice!

Speku jih bom že, zanima pa me kako se znebit vonja po peki krvavic, k tist pa pol še en cajt ostane.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne vem o kaksnem vonju govorite, meni samo malenkost lepo disi, to je pa vse. Sosedi cmarijo cebulo skoraj vsak dan, tako da moram prezraciti, obcasno imajo se kaksne smrdljive vampe, moje krvavice so milina proti temu
smile-1.gif
Obcutek imam, da drugo meso (npr. peceni kosi piscanca, ali omaka za makarone ali kaksni zrezki z omako) disi enako mocno, edino ribe so precej mocnejse, njih pa res vohas se cel dan.

Gre pa seveda posoda v pranje takoj, ko se dovolj ohladi, peki papir pa v smeti in te v kanto. Ce bi imel to notri, bi najbrz bil vonj mocnejsi.