No in prišel je dan, ko sem v lokalni železnini nabavil vse potrebno za nadgradnjo operacijskega sistema WM5 v zgoraj navedenem telefonu.
S polic sem pobral:
- diskimg.rar (40,6 Mb) (1)
- Cabs.rar (843 Kb) (2)
- pda-hack.net_rw68xx_ExtROM_emul.cab (3,97 Mb) (3)
- SdkCerts.cab (4,59 Kb) (4)
- pda-hack.net_hp_rw6815_camera_patch_wwe.rar (594 Kb, english interface) (5)
Vzel za vsak slučaj še šestorček Uniona, nov Olfa nož in izolirni trak (joke), ter jo veselo odmahal domov.
SD mini kartica kakršno ima ta telefon ne sme biti večja od 1 GB zato sem mimogrede še eno tako ubodel pri A Ena.com ( manj kot 8 evrov
Najprej sem vzel v delo SD kartico.
V koren (root) kartice sem naložil datoteko 1 (glej zgornjo označbo)
nato sem prekopiral mapo Cabs (2) z vsebino poleg prve datoteke, torej v koren, ravno tako (4).
V mapo Cabs pa še (3).
In to je vse kar je potrebno za začetek.
NA NAPRAVI SEM SI NAREDIL VSE MOŽNE BACKUPE ter jih varno shranil na PC.
Tako. Sedaj pa rokavice gor, zapreti polkna in izžebrati eno Zdravo Marijo za vsak slučaj in veselo na delo.
HARD RESET naprave
Naprej sem pritisnil in držal tipko za vklop/izklop, nato še spodnji dve (glej slike), nato pa vtaknil stilus v reset odprtino. Kako to narediti z dvemi rokami me ne vprašajte. Vaja dela mojstra, mojster dela vaje. Itak je potrebno postopek ponavljati kakšnih 5-6 x da prime.
Uspelo je šele takrat, ko se pojavi logo HP in spodaj napis PBL1.0.5.
Imel sem notri SD kartico, baterija je bila zvrhano napolnjena .... sedaj pa prihaja najbolj napet trenutek.
Naprava potrebuje cca 10-15 minut da prepiše Rom, ko je končala se je sama resetirala in kot zagonska slika se je pojavil napis HP WM6 .... nice ....I like it.
Vmes so mi strogo zabičali naj ničesar ne priklapljam, odpkapljam, prižigam, ugašam, skratka napravo je potrebno PUSTITI na MIRU dokler ne rodi novega OS. Kaj lahko se dogodi, da ali naprava postane podstavek za rože ali obiskovalka servisa ali pa brskanje po internetu za rešitvami in down grejdanje naprave na primarni OS.
No meni je uspelo. Bogovi me imajo radi, ker sem fant od fare.
Tako, sedaj imam WM6
Pa poglejmo kako sedaj tole izgleda?
Personal
System
Connection
Nice. A bo delalo tudi?
Naložim stare programe, ki sem jih uporabljal na WM5. Kar delajo. Yuppi!
GPS
Ročno vržem gor še Mio Map 3.2 za PDA, poženem program, povežem in voila ...
INTERNET
WLAN
WI-FI
TELEFON
Uporabil sem iPhone skin
Skratka vse, razen fotoaparata, dela kot prej. Za fotoaparat pa še raziskujejo kako ga usposobiti. Itak ni bil bog ve kakšen in sem ga sila malo uporabljal.
MOJE MNENJE
Vedno se človek vpraša ali je bilo vredno tega. Lahko rečem da je. Naprava se mi zdi hitrejša, odzivnejša. Kako bo pa čez teden, dva pa ne morem reči. Če bo vse ok, pustim, drugače pa napišem nov priročnik kako sem vrnil WM6 nazaj na WM5. Upam pa, da ne bo treba.
S polic sem pobral:
- diskimg.rar (40,6 Mb) (1)
- Cabs.rar (843 Kb) (2)
- pda-hack.net_rw68xx_ExtROM_emul.cab (3,97 Mb) (3)
- SdkCerts.cab (4,59 Kb) (4)
- pda-hack.net_hp_rw6815_camera_patch_wwe.rar (594 Kb, english interface) (5)
Vzel za vsak slučaj še šestorček Uniona, nov Olfa nož in izolirni trak (joke), ter jo veselo odmahal domov.
SD mini kartica kakršno ima ta telefon ne sme biti večja od 1 GB zato sem mimogrede še eno tako ubodel pri A Ena.com ( manj kot 8 evrov
Najprej sem vzel v delo SD kartico.
V koren (root) kartice sem naložil datoteko 1 (glej zgornjo označbo)
nato sem prekopiral mapo Cabs (2) z vsebino poleg prve datoteke, torej v koren, ravno tako (4).
V mapo Cabs pa še (3).
In to je vse kar je potrebno za začetek.
NA NAPRAVI SEM SI NAREDIL VSE MOŽNE BACKUPE ter jih varno shranil na PC.
Tako. Sedaj pa rokavice gor, zapreti polkna in izžebrati eno Zdravo Marijo za vsak slučaj in veselo na delo.
HARD RESET naprave
Naprej sem pritisnil in držal tipko za vklop/izklop, nato še spodnji dve (glej slike), nato pa vtaknil stilus v reset odprtino. Kako to narediti z dvemi rokami me ne vprašajte. Vaja dela mojstra, mojster dela vaje. Itak je potrebno postopek ponavljati kakšnih 5-6 x da prime.
Uspelo je šele takrat, ko se pojavi logo HP in spodaj napis PBL1.0.5.
Imel sem notri SD kartico, baterija je bila zvrhano napolnjena .... sedaj pa prihaja najbolj napet trenutek.
Naprava potrebuje cca 10-15 minut da prepiše Rom, ko je končala se je sama resetirala in kot zagonska slika se je pojavil napis HP WM6 .... nice ....I like it.
Vmes so mi strogo zabičali naj ničesar ne priklapljam, odpkapljam, prižigam, ugašam, skratka napravo je potrebno PUSTITI na MIRU dokler ne rodi novega OS. Kaj lahko se dogodi, da ali naprava postane podstavek za rože ali obiskovalka servisa ali pa brskanje po internetu za rešitvami in down grejdanje naprave na primarni OS.
No meni je uspelo. Bogovi me imajo radi, ker sem fant od fare.
Tako, sedaj imam WM6
Pa poglejmo kako sedaj tole izgleda?
Personal
System
Connection
Nice. A bo delalo tudi?
Naložim stare programe, ki sem jih uporabljal na WM5. Kar delajo. Yuppi!
GPS
Ročno vržem gor še Mio Map 3.2 za PDA, poženem program, povežem in voila ...
INTERNET
WLAN
WI-FI
TELEFON
Uporabil sem iPhone skin
Skratka vse, razen fotoaparata, dela kot prej. Za fotoaparat pa še raziskujejo kako ga usposobiti. Itak ni bil bog ve kakšen in sem ga sila malo uporabljal.
MOJE MNENJE
Vedno se človek vpraša ali je bilo vredno tega. Lahko rečem da je. Naprava se mi zdi hitrejša, odzivnejša. Kako bo pa čez teden, dva pa ne morem reči. Če bo vse ok, pustim, drugače pa napišem nov priročnik kako sem vrnil WM6 nazaj na WM5. Upam pa, da ne bo treba.