Kako se znebiti te "solate"

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vranji parkelj. Imaš alkalno zemljo. Težka in ilovnata, ... A je to-to?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam občutek, da je prej precej kisla, ker je nekaj metrov stran precej mahu. Kositi se pa ne da, ker hudič raste tik nad zemljo. V dveh letih mi je uničil vso travo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ko sem iskal kaj naj bi bil Demzov vranji parkelj (našel nisem nič
redface-1.gif
), sem naletel na tole stran

Herbinfo

V levo okence vpiši plazeči petoprstnik (tako se tej rožici reče lepo slovensko), v desnega pa travnik, pa boš dobil seznam herbicidov. Uporabna zadeva.

Drugače pa je ruša pod petoprstnikom mrtva. Torej herbicid in na novo zasejat.
Drugače pa mah nima prav veliko s kislimi tlemi. Verjetno je ta del trate bolj v senci in bolj vlažen, pa ti oba sekata (petoprstnik in mah). Ko boš izbiral novo seme pač izberi mešanico primerno za senčne lege.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Hvala. Sedaj samo še potrebujem ustrezen tečaj, da bom smel kupiti herbicid in da bom vedel, kaj pomenijo oznake v tabeli.
smile-1.gif
Se pa ta petoprstnik hitro širi in ga opažam tudi pri vseh bližnjih sosedih..

I

Izbrisan uporabnik #9334

He he
smile-1.gif
, pri nas mu rečemo nekako tako. Je pa precej zaguljen plevel, ki raste v težki ilovnati zemlji, pH alkalno.

Tudi še ga boš pošprical s selektivnim herbicidom, bi moral zemljo razrahljati in prezračiti s šoto, sicer trava ne bo hotela dobro delati in ti jo bo v parih letih zopet izpodrinil razen širokolistni plevel. Jaz osebno ne bi delal s herbicidom, raje bi spremenil strukturo zemlje. Bo potem itak trava rešila vse skupaj, ko bo imela dobre pogoje - pa še strupa nimaš.

Jaz sem samo enkrat delal s Staranom, da bi se rešil regrata, pa sem ga imel čez dve leti kpl. nazaj in še več! Potem sem pa nasul po trati za 10 cm šote in preštihal vse skupaj in je trata sedaj že vsaj 10 let tako kot mora biti.
zmaga.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
škropivo se da dobit..tratin recimo..sam letos ni delovalo..lani..odlično.

Ca. mesec dni nazaj sem poškropil s Tratinom in do včeraj, ko sem kosil ni bilo videti niti ene same "perice" solate
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
na regrat daš zajca. Regrata ni več, imaš pa potem drugo sranje, ki ga še zajc noče jest.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
škropivo se da dobit..tratin recimo..sam letos ni delovalo..lani..odlično.

Ca. mesec dni nazaj sem poškropil s Tratinom in do včeraj, ko sem kosil ni bilo videti niti ene same "perice" solate
smile-1.gif
Kaj to imaš Tratin SET v katerem je gnojilo in herbicit za plevel?