kako se znebiti sršenov?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Prav odsotnost kakršnekoli opreme pri delavcu Zavoda me je najbolj presenetila.
Delovni kombinezon in nekoliko boljša škropilnica za sadje je bilo vse, kar je imel.
Pa več kakor zanesljivo tega ni počel prvič.
In ko je prepričanje ljudi o veliki napadalnosti sršenov označil za popolno neumnost, potem pa brez kakšnih 'ceremonij' izdatno poškropil vhod v gnezdo in njegovo okolico, mi kaj drugega kakor da mu verjamem niti ni preostalo.
Eno je, ko za šankom (ali na forumih) izveš cel kup 'resnic' o neki zadevi, popolnoma drugače pa je, ko VIDIŠ strokovnjaka na delu in poslušaš njegove izjave.
In to velja za vsa področja, ne le to o kateri teče beseda sedaj.

Vsekakor pa velja poudariti:
ne glede na to mojo izkušnjo, sedaj NE UKREPAJTE sami, za takšne posege je potreben strokovnjak in ne moj zapis na Alter-.ju, ki je le opis dogodka !!!!

LP

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.179
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Prav odsotnost kakršnekoli opreme pri delavcu Zavoda me je najbolj presenetila.
Delovni kombinezon in nekoliko boljša škropilnica za sadje je bilo vse, kar je imel.
Pa več kakor zanesljivo tega ni počel prvič.
In ko je prepričanje ljudi o veliki napadalnosti sršenov označil za popolno neumnost, potem pa brez kakšnih 'ceremonij' izdatno poškropil vhod v gnezdo in njegovo okolico, mi kaj drugega kakor da mu verjamem niti ni preostalo.
Eno je, ko za šankom (ali na forumih) izveš cel kup 'resnic' o neki zadevi, popolnoma drugače pa je, ko VIDIŠ strokovnjaka na delu in poslušaš njegove izjave.
In to velja za vsa področja, ne le to o kateri teče beseda sedaj.

Vsekakor pa velja poudariti:
ne glede na to mojo izkušnjo, sedaj NE UKREPAJTE sami, za takšne posege je potreben strokovnjak in ne moj zapis na Alter-.ju, ki je le opis dogodka !!!!

LP

hysterical-1.gif
, sam to uničim brez obleke, na lojtri, enostavno pošpricam z effectom in to je to, ko začnejo padati, jih samo še pohodim.
Drugič vam jaz naredim 20€ + pivo
priden.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm.
Rdeč zapis je bil preventiva, če pa ste Vi s svojim nasvetom pripravljeni jamčiti za uspeh in zato prevzamete tudi osebno odgovornost, v kolikor bi se komu na osnovi Vašega nasveta kaj pripetilo, je to Vaša odločitev!

Sam v največji meri poskušam svetovati le posege, za katere vem, da bodo varni in učinkoviti in še danes mi je žal za nekaj zapisov v temi o priklopu agregata ...

Pa brez zamere, gospod 8888 !

8888

8. jul 2010
33.785
6.179
113
OK se opravičujem, vikanje je bilo zaradi spoštovanja, lahko pa tudi na ti, kar se tiče garancije, ja zakaj pa ne, tako delam doma, vsekakor pa nimam nič proti zaščiti in strokovnjakom.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
ja sej fora je pri men da se gnezda ne vidi, samo vidi se kako lezejo v neko lukno za lesom, ampak bom že naciljal v tisto lukno pa bodo šli
smile-1.gif
@osiris12345: Zanima me, če si že kaj reševal / rešil s sprejem?

Danes sem ugotovil, da so se sršeni naselili tudi pri meni na podobno nedostopnem mestu in ugotovitev glede gasilcev v Ljubljani je jasna: oni tega ne delajo!
So mi pa dali številko Zavoda za zdravstveno varstvo, kjer se menda lahko dobi pomoč.
Jutri jih pokličem, pa da vidim.
So pa informacije, ki jih lahko preberem na različnih lokacijah na netu kar grozljive. Od tega, da jih lahko s sprejem le razdražiš, pa vse do obveščanja sosedov o posegu...

Če ima še kdo kakšno informacijo (poleg spreja in gasilskega aparata na CO2) bom hvaležen!

ja šel sem kupit tisti sprej ki so mi ga predlagali tukaj na forumu, sem posprical in zaenkrat ni videt nobenega več... tako da zadeva res deluje

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala za odgovor, osiris12345 !
Očitno sva problem rešila oba, ves čas pa imam občutek, da pravega problema sploh ni bilo.
Bil je le "urbani mit" o "grozni nevarnosti" sršenov...

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Danes sem ugotovil, da so se sršeni naselili tudi pri meni na podobno nedostopnem mestu in ugotovitev glede gasilcev v Ljubljani je jasna: oni tega ne delajo! So mi pa dali številko Zavoda za zdravstveno varstvo, kjer se menda lahko dobi pomoč.

Pisal sem za Gasilsko brigado Ljubljana, kako je drugje pa ne vem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
.... še posebej, če bo takšna kot lani.
grims-1.gif

PS. Če bodo letni časi obrnjeni oz. združeni v eno samo jesen, bodo morali še zaposliti eno gasilsko brigado ali celo bataljon z podporo aviacije in takovskih enot za uničevanje insektov
tongue-1.gif

8888

8. jul 2010
33.785
6.179
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Danes sem ugotovil, da so se sršeni naselili tudi pri meni na podobno nedostopnem mestu in ugotovitev glede gasilcev v Ljubljani je jasna: oni tega ne delajo! So mi pa dali številko Zavoda za zdravstveno varstvo, kjer se menda lahko dobi pomoč.

Pisal sem za Gasilsko brigado Ljubljana, kako je drugje pa ne vem.

Zato pa obstajajo tudi PGD, pa verjamem da bi prišli! Kje je tam najbližja PGD, Bizovik ali Polje?