Kako priti v zaklenjen WinRar?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Včeraj sem si s spletne strani z naše univerze potegnil Rar datoteko, ki je notri kar nekaj seminarskih na temo, ki sem jih izgubil, ko mi je zajebaval računalnik. Sem si datoteko prenesel dol, zdaj pa je problem, da je zaklenjena. Nujno bi rabil nekako priti notri.

Mislim, da obstaja. Sem nekaj iskal po yourubu pa googlu, pa nič ...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
obstaja obstaja.... ampak rabiš surovo procesorsko moč in veliiikoooo časa..... še posebaj če je za geslo več kot 5 črk :p

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ce je samo vec kot 5 crk, se gre. Ce imas pa velike/male crke, stevilke in posebne simbole, potem pa lahko kar pozabis na brute-force nacin..

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Oba programa, ki mam, ne pomagata. Sicer iščeta kode, ampak ne najdeta kode. Mam še enega RAR password recovery professional, pa išče simobole pa vse ... samo ne vem, če mi je že prišel okoli enkrat z iskanjem. Če mi že od kar sem ta post naredil, pa do zaj še vedno išče.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Sej so ti povedali, da je z bruteforce nemogoče v realnem času s povprečno mašino zlomiti geslo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Oba programa, ki mam, ne pomagata. Sicer iščeta kode, ampak ne najdeta kode. Mam še enega RAR password recovery professional, pa išče simobole pa vse ... samo ne vem, če mi je že prišel okoli enkrat z iskanjem. Če mi že od kar sem ta post naredil, pa do zaj še vedno išče.

Če si potegnil s spletne strani univerze, potem geslo ne more biti prav daleč. Z brute force boš pa z osebnim računalnikom, malo bolj zapleteno geslo lahko razbijal kakih deset tisoč let.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
hm, včeraj sem poskusil tega tazadnjega, sem si skopiral angleški slovar in iz naše mreže cuknil dol random .rar fajl iz enega računalnika na mreži, samo da poskusim. Našel geslo medtem ko sem šel na malco (se pravi max 20 min) :D
Verjetno bolj zaradi tega ker je bilo res bedno geslo (6 črk, v slovarju)...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
hm, včeraj sem poskusil tega tazadnjega, sem si skopiral angleški slovar in iz naše mreže cuknil dol random .rar fajl iz enega računalnika na mreži, samo da poskusim. Našel geslo medtem ko sem šel na malco (se pravi max 20 min) :D
Verjetno bolj zaradi tega ker je bilo res bedno geslo (6 črk, v slovarju)...

Med iskanjem po slovarju in testiranjem vseh možnih kombinacij je zelo velika razlika...