Kako preveriti, če gre za SLO vozilo

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Kako preveriti, če gre za SLO vozilo pri nakupu?
Koliko mora preprodajalec dat garancije če kupiš pri njemu rabljen avto?
Kako je s skritimi napakami?

PL

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Najbolj ziher je da pogledaš homologacijo...če je prva črka (pred številkami) A,potem je slovensko vozilo,če pa je B ali C,potem je bila homologacija izdana kasneje,se pravi je bilo vozilo prvič registrirano v tujini.
Garancija mislim da je 1 mesec,na motor in menjalnik. Garancija na ostalo pa je stvar dogovora s prodajalcem.
Skrite napake? To je zelo težko definirati....ponavadi je skrita napaka to,da ti prodajalec pisno garantira,da avto ni bil zaleten,potem pa ugotoviš da je bil skoraj totalka. Ali pa pisno garantirani kilometri,potem pa ugotoviš da so nazaj prevrteni (to ti je prodjalec zamolčal). Ni pa skrita napaka če ti recimo crkne alternator po dveh mesecih (ker to prodajalec res ne more vedeti,torej ti nič ni skril).

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
hvala

Jutri grem gledat Suzuku Swift 1.3 bencinar l 2006 4x4 (Made in Japan)

Je treba na kaj posebej pazit

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
Ja, da tablice niso CE.

umru
hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.532
2.662
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Najbolj ziher je da pogledaš homologacijo...če je prva črka (pred številkami) A,potem je slovensko vozilo,če pa je B ali C,potem je bila homologacija izdana kasneje,se pravi je bilo vozilo prvič registrirano v tujini.

C oznaka pomeni, da je bila homologacija izdana naknadno za vozilo z A homologacijo. C v glavnem pomeni vozilo prvič registrirano v Sloveniji a je homologacija izdana naknadno zaradi raznih predelav, če je izdana nova homologacija ali pa če je bila zamenjana mala z veliko(ja prej so bile homologacije na mahnem kosu papirja v velikosti prometne), ......Če se izda naknadna homologacija za uvoženo vozilo je oznaka D.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V prometni piše 'država prve registracije'.

Piše samo datum prve registracije v RS:
Datum prve registracije (brez države )
evil.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja zelo vpadljiv je. Si ga šel pogledat, kakšen je, kaj pa trgovec ali spada v rubriko nategun ?
Oglasa ni več, si ga kupil?

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
sem ga rezerviral ja? Drug dan ob 5h zjutraj pa mi napiše mail, da je po pomoti kolega prodal
smile-1.gif

Je bil pa res take barve da se v trenutku odločiš, ali je full dober, ali pa nagravžen
smile-1.gif

firma je Gama vozila ali Gama avto nekaj podobnega, na celovški pri Generali. A pozna kdo tega?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Evo johan,avto je v garaži. če ti povem da te je trgovec na suho nategnil bo to milo povedano. OK upam da ni tud mene ker ta avto je naša kupila, ti pa mirno pojdi nazaj in zahtevaj od nateguna trojni avans....

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
sej če dobro premislim je tako zame še boljše. V glavnem je prodajalec zmutil na polno.

Sedaj prodaja 4x4 svift sive barve. Je rekel da mi za enako ceno naredi še servis in zamenja gume
smile-1.gif

zakaj že. Kr tko za dobro voljo.

Sem mu rekel da bi to raje naredil sam, pa ni bil zato (pa da mi da 300eur popusta)

LP

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Res je omenil da bo tisti ženski iz Celja (tebi)zrihtal drugega, aja pa na lizing ga je kupovala
hysterical-1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
zdej ne vem ali se zajebavaš ali ne. V glavnem nismo iz celja in nebi kupili na lizing

V glavnem tip je nategun

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj to ti govorim. Nategun prve sorte, tisto se pa ne zajebavam, vse kar sem napisal mi je natvezil, pika na i je pa to da si najbrž ti prej dal aro kot naša, ker je mene potem še klical ali bo vzela avto ali ne, ker drugače bi ga tebi dal, ali kot se je on izrazil ženski iz celja.