Odvetnik. Bo kar prodajalec (ugibam, da je šlo za pravno osebo) moral odgovarjat, potem naj se pa on za nazaj matra.
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
) Se pa strinjam , da je nekako temu potrebno naredit konec.
Lp M .
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ravno vceraj sem na Mercedesu A odkril da so iz skoraj 190.000 znizali na 130.000. Ker sem zaposlen na Mercedes servisu imam upogled v statistike po katerih se ni dalo nic razbrati ker so se servisi delali pri popoldancih.Ko sem priklopil Star Diagnosis ( Mercedesova diagnostika ) sem v zgodovini servisov v KI enoti videl da je zadnji servis bil opravljen na 187.000 ,ti avti namrec shranjujejo stanje zadnjih 5 servisov.Na stevcu pa jih sedaj prikazuje 130.000 za kolikor je tudi bil kupljen.
Ker se gre za znanca in ker me dejstvo da so ga barabe naplahtale jezi , me zanima kje naj postopek zacnemo. Kako je v Sloveniji to obravnavano ? Ali prvo k odvetniku ali takoj tozba ?
Vse podatke iz testa z Star diagnosis sem stiskal, vse je dokumentirano in zelo lepo razvidno.
V italiji je to obravnavano kot hud prekrsek in kazni so astronomske ce se stvar dokaze.
Na sreco se pri Mercedesih da lepo odkriti te poneverbe.
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Da se na teh starejsih modelih,na novejsih modelih jih imas zapisane na KI,na EZS na CR na modulu rocke menjalnika.....ne bom trdil da se ne da niti na teh ampak zelo zelo tezko,ravno zaradi tega pricakujem tudi v tem balkanskem delu €U zakon z tezkimi posledicami za poneverbe.
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ravno vceraj sem na Mercedesu A odkril da so iz skoraj 190.000 znizali na 130.000. Ker sem zaposlen na Mercedes servisu imam upogled v statistike po katerih se ni dalo nic razbrati ker so se servisi delali pri popoldancih.Ko sem priklopil Star Diagnosis ( Mercedesova diagnostika ) sem v zgodovini servisov v KI enoti videl da je zadnji servis bil opravljen na 187.000 ,ti avti namrec shranjujejo stanje zadnjih 5 servisov.Na stevcu pa jih sedaj prikazuje 130.000 za kolikor je tudi bil kupljen.
Ker se gre za znanca in ker me dejstvo da so ga barabe naplahtale jezi , me zanima kje naj postopek zacnemo. Kako je v Sloveniji to obravnavano ? Ali prvo k odvetniku ali takoj tozba ?
Vse podatke iz testa z Star diagnosis sem stiskal, vse je dokumentirano in zelo lepo razvidno.
V italiji je to obravnavano kot hud prekrsek in kazni so astronomske ce se stvar dokaze.
Na sreco se pri Mercedesih da lepo odkriti te poneverbe.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Povsod, kjer je zapisano, se da spremenit. Je pa res, da se velikokrat pri Mercedesih prevrti samo števec in vgradi CAN filter, ki blokira posredovanje podatkov o kilometrih drugim modulom na CAN vodilu.
Citat:
Zelo dobro poznam te tehnologije, ne skrbi. Povem pa ti samo eno - nobena stvar ni s stališča varnosti 100% zanesljiva, vse je samo vprašanje časa in denarja. Seveda bi se dalo naresti super varnega, kar bi stalo trikratno ceno samega avtomobila ... obenem pa se bi s petdesetkratno ceno dalo isto stvar razbiti v primernem času. Začaran krog.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Zelo dobro poznam te tehnologije, ne skrbi. Povem pa ti samo eno - nobena stvar ni s stališča varnosti 100% zanesljiva, vse je samo vprašanje časa in denarja. Seveda bi se dalo naresti super varnega, kar bi stalo trikratno ceno samega avtomobila ... obenem pa se bi s petdesetkratno ceno dalo isto stvar razbiti v primernem času. Začaran krog.
Glej, to so fluskule. Ti meni razlozi kako bi to prepisal tako, da bi bila vrednost prevozenih km nizja, kot je bila prej, oziroma ce ne bi prepisal, kako bi zamenjal s takim, ki bi imel ujemajovo-se kodo, ce bi lahko to dobil samo od mene (= tovarne).
Ne trdim, da je 100% zanesljivo (servisi bi narocali nadomeste primerke, ker da so originalni bili uniceni v "nesrecah", in bi potem to menjali, ampak tudi vsako zamenjavo lahko tovarna evidentira in vpise v centralno servisno knjigo, kjer jo lahko vidi vsak servis), ampak v primerjavi z obstojecimi sistemi stane enako (par evrov pri celem avtu) in drasticno otezi goljufanje.