Kako prenesti slike - datoteke med telefonon in PC-jem REŠITEV

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.322
550
113
Dolga leta sem se mučil z gdrive, one drive, wetransfer, spreminjanjem IP-ja v file explorerju...

Včeraj pa se mi je prižgala lučka in sem malo raziskal in našel vrhunsko rešitev.

Imenuje se Quick Share.

Obstajata 2 verziji;
Za Samsung telefone (program je zelo izbirčen glede hardwera na pc-ju) https://apps.microsoft.com/detail/9pctgdfxvzlj?hl=en-US&gl=US (meni ne dela)
Za vse telefone/pc-je https://www.android.com/better-together/quick-share-app/

Namestiš program na pc
Se vpišeš z enakim google računom kot si na telefonu
in to je to :cheer:

Na telefonu izbereš datoteko, share, quick share, takoj ti najde pc in datoteka je v trenutku na pc-ju. IN DELUEJ TUDI OBRATNO! :eek::cheer::cheer:
Pa tudi vsi, ki so blizu ti lahko pošljejo datoteke. Dobiš obvestilo in moraš potrditi. Tako, da ni skrbi, da bi ti kdo poslal kaj čudnega...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.501
9.808
113
EU
Mi to rešujemo s File Managerjem. Imam naložen Asusov File Manager, na Samsungov telefon. Z njim označim datoteko za prenos, Vpraša "kam"? Ponavadi prenašam v mapo za skupno rabo. Ta je za to določena na USB ključu Asusovega ruterja, v LAN omrežju. Mapa je začasna shramba, in je dostopna vsem v gospodinjstvu.
Od tam prenašajo po izbiri.
Tudi tam prenesem slike s Panasonic fotoaparata, ki ima WIFI. Tako mi ni potrebno kurblati PC, zaradi tega, ker to lahko naredim ob priliki.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.322
550
113
Mi to rešujemo s File Managerjem. Imam naložen Asusov File Manager, na Samsungov telefon. Z njim označim datoteko za prenos, Vpraša "kam"? Ponavadi prenašam v mapo za skupno rabo. Ta je za to določena na USB ključu Asusovega ruterja, v LAN omrežju. Mapa je začasna shramba, in je dostopna vsem v gospodinjstvu.
Od tam prenašajo po izbiri.
Tudi tam prenesem slike s Panasonic fotoaparata, ki ima WIFI. Tako mi ni potrebno kurblati PC, zaradi tega, ker to lahko naredim ob priliki.
To je če si doma in imaš tak ruter...
Jaz pa potrebujem tudi v službi in na terenu.

Sem sedaj sprobal še če je prenosnik povezan preko hotspota na ta telefon. Tudi deluje. Samo veliko bolj počasi 4MB/s

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.322
550
113
Zakaj ne deluje več, da telefon s kablom priklopiš na računalnik, da ti ga zazna kot dodatni disk in enostavno prekopiraš?
Predvidevam, da imaš samsung telefon? Vsaj za njih vem, da moraš v menu in obkljukat. Varnostni razlogi...

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.322
550
113
A vam v službi ne morejo enga "oblaka" vzpostavit za take in podobne reči ?
Hehe. Saj dejansko Imamo server in vsak svoje folderje... in sem že večkrat uporabljal... (niso pa dostopni od zunaj. Za to imamo onedrive)

Samo v nekem trenutku mi je možgan vztrajno iskal rešitev kako kopirat direkt na prenosnik (in obratno) ter povsod in s čim manj klikanja :norec:
Našel sem rešitev, ki je točno to kar sem iskal.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.288
197
63
Običajno moraš odklenit telefon, neke vrste varnostna zaščita.
Jaz imam Win11, telefon Samsung S24 FE, deluje brez težav. Samo telefon moram odklenit in takrat explorer pokaže vse mape. Moraš pa tudi na telefonu nastavit, kaj naj se zgodi, ko ga priklopiš na PC. Po defaultu je naštimano na "samo polnjenje".

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.260
3.704
113
Jaz sem očitno ostal v kameni dobi, ker še vedno uporabljam tole:
My Phone Explorer
.
Sicer pa saj ti fotke posnete s telefonom avtomatsko spravi v Google Foto in jih od tam skopiraš v računalnik??

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.322
550
113
Jaz sem očitno ostal v kameni dobi, ker še vedno uporabljam tole:
My Phone Explorer
.
Sicer pa saj ti fotke posnete s telefonom avtomatsko spravi v Google Foto in jih od tam skopiraš v računalnik??
Na srečo, se da to neumnost izklopit. Jaz 80% slik zbrišem predno gredo v arhiv. ali pa jih dam po folderjih. pa službenih slik tudi ne želim v privat google drajvu...
za prenašat na pc pa potrebujem za vse vrste datotek.