Kako prenesti glasbo iz iPoda?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Skratka, vso muziko na ipodu bi rad prenesel na računalnik. Kako to narediti?

Če priključim ipod na kabel, mi itunes zateži, da bo pobrisal vsebino na ipodu (OS je na novo postavljen). Temu bi se pa rad izognil.

Vem da obstaja način, da prekopiraš vsebino direktno iz ipoda ampak tam izgubiš vse podatke o izvajalcu in naslovu pesmi. Temu bi se spet rad izognil.

Obstajajo plačljivi programi, ki naredijo vse kar želim. Ampak plačilu bi se rad izognil
redface-1.gif

Torej kako bi lahko dobil vse mp3 iz ipoda na računalnik?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
To vem ja da se id3 tagi ohranijo. Ampak kaj pa če bi rad imel mp3-je tako kot so bili pri uvozu?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Čisto tako kot so bili prej ne moreš imeti, ker se imena datotek spremenijo ko preneseš na ipoda. Ti pa iTunes omogoča, da sam skrbi za poimenovanje datotek v knjižnici glede na id3. Ko mp3-je , ki si jih dobil z ipoda nazaj uvoziš v itunes, ta na disku naredi datoteke z imeni glede na id3 tage. Seveda moraš imeti v itunes vklopljeno opcijo "Keep your itunes media folder organized" in "copy new files to media folder"

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Za mene je pa to glavna prednost iTunes in glavni razlog, da ga uporabljam. Musko samo drag/dropnem v itunes, pa ta sam poskrbi, da se na disku avtomatično kreirajo ustrezne mape. Če spremenim id3, se avtomatično sinhronizira stanje na disku.

Prej sem vedno imel probleme, kako si organizirati mp3je po mapah.Pa sem zmeraj potem študiral, kje mam kako musko. Zdaj mi pa za to skrbi iTunes.