Kako pravilno shraniti rabljeno Eneloopko?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Poslušaj, jaz sem hotel samo oz. zgolj korekten nasvet in ne vašega pametovanja. Če misliš/mislite da ste požrli svet če znate pravilno nafilat baterije ste pač v zmoti. Razni komentarji "to ni znanost" in podobni me ne zanimajo in pač niso zaželjeni in zato sem rekel da ti ni potrebno pametovat. Kar se tiče strokovnosti verjamem da si expert za baterije in akomulatorje (zakaj pa ne) ampak očitno ti svetovanje ne gre dobro od rok saj svetuješ nekomu (v tem primeru meni) ki ima doma nekaj baterij nakup profi polnilca. Razumeš zdaj kaj ti hočem povedat? Da toliko akku baterij kot jih imam jaz doma jih lahko za ceno polnilca kupujem do smrti. Skratka se mi investicija ne povrne. In še enkrat da boš lažje razumel ker vidim da imaš težave z razumevanjem, moje vprašanje je bilo kako shraniti rabljene akku baterije da bodo približno čez čas ostale v dobri kondiciji. Jaz sem dobil svoj odgovor, ti pa še kar dalje nabijaš o polnilcih in o tem kaj se mi bo zgodilo če ne bom imel specialnega polnilca
smile-1.gif
Me razumeš zdaj? Ni problem v meni, problem je očitno v tebi in v aroganci nekaterih tukaj gori.

Lp

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja on bi rad zvedel kako naj s krompirjem napolni baterijo, da ne bo dodatnih stroškov za polnilec. Vse kar ga bo kaj stalo, je kompliciranje od nas. Ne vem zakaj bukselj kupi polnilne baterije, če nima polnilca.

Saj bo kupil polnilec....morda...nekoč....v prihodnosti...prvega,ki ga bo dobil zelo poceni
evil.gif

Do takrat jih bo polnil v svojem domačem hišnem telefonu
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma dobro kompliciral zdaj res nebom, morda pa v prihodnosti nabavim kak polnilec če dobim kje poceni...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Seveda, ampak res za drobiž
smile-1.gif

PS:. pa svetujem ti da si v SSKJ-ju ogledaš pomen besede "morda", tudi pomen besede v frazi. Da ti namignem, ker vidim da ti ne potegne veliko stvari, te pokličejo domov na telefon in ti ponudijo knjigo o XYZ. Se zahvališ, odkloniš in rečeš da te ne zanima, "morda" kdaj drugič. No ta "morda" pomeni da najbrž knjige ne boš nikoli kupil. Razen v primeru da jo dobiš za nekaj centov in te kurjava pride manj kot si plačal knjigo. Tako bo v mojem primeru, če mi "slučajno" kje prileti kak tak pameten polnilec za drobiž da seveda kupim, "morda" ga pa bom kdaj potreboval če se slučajno ojačam s temi baterijami
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...
eneloopke se napolni do konca, vrže na polico in pozabi nanje, dokler se jih ne rabi. Če so na polici več kot 3 leta, jih je smiselno s polnilcem ipc-1l
evil.gif
, se jih uporabi recimo za uro na nočni omarici ali pa odvrže v za to primeren koš za odpadke (imajo v vsaki malo večji trgovini s hrano, benz pumpah itd)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Kako je potem možno da mi po 12 letih se delajo moje prve gp1800,ipc so videle samo enkrat. Ostalo večino časa nek GP polnilec, zadnje čase tudi sanyo(eneloop).
Če imaš nek " občutljiv aparat" potem mi ga požene samo enelopka. Skupaj imam ene 8 setov po 4kom. Od hoferja, lidla (ki so predebele), leclerca (najslabše od nizkocenovnih), 3 sete enellopk. Zaenkrat se nobenih nisem vrgel stran, vse se nekako životarijo. Je pa res da ni več taka potrošnja v igračah.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Da ne bo pomote.
IPC je odličen polnilec, samo stane 30 hoferjevih polnilnih baterij, ali pa kakšnih 10 enelopk. Nekdo ki ima 4 polnilne baterije, katere polni 3x letno se mu bolj "splača" uporabljat alkalne kot pa polnilne. Kaj šele da bi IPC nabavil.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.872
-8.606
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
ampak očitno ti svetovanje ne gre dobro od rok saj svetuješ nekomu (v tem primeru meni) ki ima doma nekaj baterij nakup profi polnilca.
btw, profi polnilci so kar lepo preko 100€. Večkrat omenjeni polnilc(in njegovi kloni) je čisto obična roba. Je pa eden od cenejših, ki dejansko pravilno polne baterije.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj bi povprečno ali celo bolj izobražen in situiran človek moral vedeti kako se ravna z akomulatorskimi baterijami? Wtf?

ZATO, da bi mu aku baterije trajale 6, 8 ali 10 let, ne pa le eno, ali dve.

Pa tudi zato, ker je to vedenje dosti koristnejše, kot da vsak dan na FB spremljaš 10 prijateljic, ali so na profil prilepile kakšno fotko, kjer se vidijo joške.

Ampak kaj, ko je biti butelj zadnjih 10 let človekova pravica. Neodtujljiva pravica.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj bi povprečno ali celo bolj izobražen in situiran človek moral vedeti kako se ravna z akomulatorskimi baterijami? Wtf?

ZATO, da bi mu aku baterije trajale 6, 8 ali 10 let, ne pa le eno, ali dve.

Pa tudi zato, ker je to vedenje dosti koristnejše, kot da vsak dan na FB spremljaš 10 prijateljic, ali so na profil prilepile kakšno fotko, kjer se vidijo joške.

Ampak kaj, ko je biti butelj zadnjih 10 let človekova pravica. Neodtujljiva pravica.
aplauz.gif

Dobra!!!
smile-1.gif

Podobne teme