Kako pravilno shraniti rabljeno Eneloopko?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
LP! Pred časom sem za eno napravo kupil 4 nove Sanyo Eneloop NiMh baterije, po tednu dni uporabe da sem kupil novo napravo ki ima že zraven nove polnilne baterije ki jih sedaj uporabljam. Sedaj pa me zanima kako naj te praktično nove Eneloopke shranim da se ne bodo "uničile" oz. izgubile na svoji moči oz. kakorkoli že... saj veste kaj hočem povedat
smile-1.gif

Hvala! LP

Gre pa ze te baterije =>

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni daj :D
Sem jih zadnjič iskal, pa jih nimajo povsod. Imajo jih v bigbangu, conradu, še kje?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Beri, uporabil sem jih že, kak teden so bile v uporabi, če bi bile NOVE bi jih seveda pustil.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Prazne itak nikoli ne smeš shranjevati! 100% polne prav tako ni dobro shranjevati,najbolje za dolgo življensko dobo je,če so napolnjene okoli 50 do 70% kapacitete.Do konca jih spet napolniš en dan,preden jih rabiš,s tem da jih je dobro prej sprazniti pred polnjenjem.
Itak so pa Eneloopke predrage (ne trdim pa da niso najboljše). V Hofru ali Lidlu jih občasno dobiš za 3,99 eur (4 komade,precharged oz.ready to use),torej skoraj 4x cenejše,pa mi delajo odlično,tako v gripu kot v bliskavici.
Pa ne uporabljaj priloženega polnilca,ampak si nabavi polnilec IPC-1L

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Ma nimam sploh nobenega polnilca za te AAA baterije, dal jih bom v prenosen hišni telefon, malo napolnil in shranil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
to res ni znanost.

Noben ne trdi da je znanost, so pa tri opcije, prazno, polno, ali na pol polno shranit. Tako da ne pametuj če nisi koristen.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma nimam sploh nobenega polnilca za te AAA baterije, dal jih bom v prenosen hišni telefon, malo napolnil in shranil.

Aha,sem narobe prebral,da si jih kupil skupaj s polnilcem. V glavnem zadeva je taka: če jih hočeš uničiti oz.zelo skrajšati življensko dobo,jih daj kar polniti v prenosen hišni telefon
evil.gif

Po več kot 10 letih uporabe raznih polnilnih baterij in zamenjanih kar nekaj polnilcih,ti lahko za polnjenje priporočim samo IPC-1L.
Z vsemi ostalimi samo uničuješ baterije (razni hitri polnilci...pa polnilci,ki ne polnijo vsake baterije posebej...pa ne spraznijo baterije,preden jo začnejo polniti - spominski efekt ti v tem primeru po nekaj polnjenjih trajno degradira kapaciteto baterije,itd...).
Odloči se pa sam,kje jih boš polnil...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Ma dobro kompliciral zdaj res nebom, morda pa v prihodnosti nabavim kak polnilec če dobim kje poceni...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
To je sicer bedarija,ker s poceni polnilcem baterije z vsakim polnjenjem samo uničuješ,tako da poceni polnilci niso vredni da se jih sploh kupuje.
Da se na koncu ne boš čudil,ko ti bodo Eneloopke crknile po 50 polnjenjih
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Hehe pa res misliš da bom dal 50€ za polnilec za tiste 3 akomulatorske baterija ki jih imam doma?
smile-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Pa ne uporabljaj priloženega polnilca,ampak si nabavi polnilec IPC-1L

+1
Daleč najboljši polnilec, ki so ga kdajkoli naredili!
Sem kupil lansko leto od nekoga rabljenega za 25 evrov. Vreden desetkrat več od desetih drugih polnilcev (ni da ni - hitri, počasni, taki, ki ne polnejo posameznih aku-jev, ampak le po dva skupaj).

Ne razumem ljudi, ki ne razumejo, da je za malo denarja vedno malo muzike.
Ki ne razumejo, da Kitajci za 4,99 evra, celo za 9,99 evra lahko naredijo le - drek... V omenjenem primeru le UNIČEVALEC akumulatorjev, ne pa kvaliteten polnilec.

In ne razumem ljudi, ki so cele dneve na spletu, vedo vse, ampak po drugi strani pri svojih 25 ali 30-ih letih ne vedo, kako je treba ravnati s polnilnimi akumulatorji.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj bi povprečno ali celo bolj izobražen in situiran človek moral vedeti kako se ravna z akomulatorskimi baterijami? Wtf?

Numy ti je napisal,da jih pač napolni in daj v predal,pa si ga napizdil,da naj ne pametuje,če ni koristen...
Ko dobiš nekej zelo pametnih nasvetov od ljudi,ki se s tem ukvarjajo(mo),recimo kateri je najboljši polnilec,ki ti ne uniči baterij,ti to spet ni všeč....oprosti,ampak kaj bi ti sploh rad?
sprasujem se.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja on bi rad zvedel kako naj s krompirjem napolni baterijo, da ne bo dodatnih stroškov za polnilec. Vse kar ga bo kaj stalo, je kompliciranje od nas. Ne vem zakaj bukselj kupi polnilne baterije, če nima polnilca.

Podobne teme