Kako popolnoma ugasnit PC

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ko ugasnem PC, mi na usb še vedno spušča napetost. Moti me ker mi na usb zvočni gori lučka
tongue-1.gif

1. Se da kako popolnoma izklopit pc in hkrati porabo, razen s fizičnim izklopom kabla?

2. Ali lahko na to stkialo (6A/250V) priklopim razdelilno letev v kateri je 1x pc, 2x monitor, 1x ledice, pa še kak prenosni disk občasno?
http://www.ebay.co.uk/itm/2pcs...ME:L:OU:GB:3160

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. hvala. imam pdoobno matičo, tko da bo zgleda šlo:)
2. ker bo letev skrita in kabli pospravljeni;), tko bi samo stikalo imel na dosegu roke.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
USB porti so napajani, da lahko filaš telefone in podobno tudi ob izklopljeni mašini.

Navadno so ti porti tudi označeni z drugo barvo (v mojem primeru rdečo), daj zvočno na kak drug usb port pa bo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala še enkrat. Mi je uspelo ugasnit lučko:))

za asus matične;
"Enabled from the Power Menu in BIOS the Energy Saver 4.0C Support"

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz imam razdelilec na daljinca, pa ugasnem vse od monitorja, zvočnikov...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst bom imel na isto foro;)

@numy
sprejemnik v razdelilcu še vedno dela;) res pa vrjetno bistveno manj, kot vsi ostali skupaj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Zakaj pa vsi tako vestno izklapljate elektriko? Ne bi raje pustili PC v standby in koristili sleep? Poraba energije je minimalna, zagon pa je takojšen.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zakaj pa vsi tako vestno izklapljate elektriko? Ne bi raje pustili PC v standby in koristili sleep? Poraba energije je minimalna, zagon pa je takojšen.

Pozabljaš, da imajo mnogi probleme v času neviht.
V tem slučaju pa je najbolje kable iztakniti.

Tisti pa ki hočejo nekaj privarčevati pri elektriki se pa potrudijo za zmanšanje porabe z nastavitvami naprav ali s popolnim izklapljanjem iz vtičnice. Pri tem pa lahko kasneje nastane tudi kak problem z nedelovanjem naprave.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst bom imel na isto foro;)

@numy
sprejemnik v razdelilcu še vedno dela;) res pa vrjetno bistveno manj, kot vsi ostali skupaj.

Jaz sem to dal ker sicer zvočniki komaj zaznavno šumijo ponoči, oziroma toliko krame imam gor priklopljene, da se pač bolje počutim če vso to elektrarno ugasnem ponoči.

Seveda sprejemnik v razdelilcu dela, ampak zakaj to omenjaš?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@philips
sleep funkcija je zakon in sem jo dolgočasa koristil;) Ker pa sem sedaj en pc predelal na dva uporabnika, pa ta program tega več ne podpira. Sem spraševal že v drugi temi za alternativo. Tko, da je pač treba vedno ugasnit pc. Zakaj bi rad čist ikzlopil, paččist kr tako, ker lahko:) Spomnil sem se, da imam viška stikalo itak bom neki preurejal, pa bom še to dodal:)

@zakon
zato bom jst dal manjše stikalo, da ga ne morem z nogo rukent;)

@Frenckie
res je, ob nevihtah gre kabel iz vtičnice. Ko sem mal pogledal slike po netu kaj naredi strela in da sem že izkusil njeno moč sem že ob rahlem grmenju ko prestrašen pes:)

@Numy
porabo sprejemnika sem omenil, ker je debata šla v smer nične porabe ob ugasnjenem pc-ju.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Pozabljaš, da imajo mnogi probleme v času neviht.
V tem slučaju pa je najbolje kable iztakniti.

Tisti pa ki hočejo nekaj privarčevati pri elektriki se pa potrudijo za zmanšanje porabe z nastavitvami naprav ali s popolnim izklapljanjem iz vtičnice. Pri tem pa lahko kasneje nastane tudi kak problem z nedelovanjem naprave.

Samo govora je o uporabi stikala, kar pa je pri nevihti še vedno lahko kritično. Torej bi ob nevihti v vsakem primeru moral kabel izklopiti.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ob nevihti moraš nujno izklopiti kabel iz omrežja, saj v stikalu prebije tisto majhno razdaljo kot za šalo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Potem, pa sredi največjega dela po pomoti z nogo ugasneš stikalo
evil.gif

Ja, sem to naredil enkrat, sedaj sem se že navadil
evil.gif

Stikalo izklopi fazo in nulo, tako nima galvanskega stika z električno instalacijo.
Za stikalom je tistin Slave/master razdelilec od Iskre, ki ob ugasnitvi računalnika sam odklopi monitor, napajalnik zunanjega trdega diska (Medion), napajalnik zvočnikov.. Prej je celo printer odklopil iz stendbaja. Sedaj to imam prevezano na ženin prenosnik, ki to samodejno izklaplja, ker žena več printa.