Kako omejiti prenos podatkov v tujini?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Dodajam:

Namreč pri iphonu se simka odstrani v nekaj sekundah, ne da bi pri tem moral izklopit telefon.In v tem primeru, jo komot izstaviš, uporabljaš telefon, ne da bi te skrbel prenos podatkov-račun, nato pa jo po potrebi vstaviš in pokličeš.Pozabil sem, da androidi tega ne omogočajo.Še vedno pa jo imaš vstavljeno in telefon pripravljen za klicanje v minuti ali 2.

Pri iPhone-u, ko das DATA Roaming na OFF, 100% ne deluje prenos podatkov ... tako, da ni potrebe po odstranjevanju SIM kartice...

Sicer pa se tudi pri Androidih da odstranit SIM kartico brez, da bi telefon ugasnil... Odvisno pa je od modela... Pri nekaterih gre se precej bolj enostavno kot pri iPhone-u, in ne potrebujes nobenega dodatnega orodja ...

Recimo Huawei je ze tak ...

20120503-exfrqhxnc2adnpc5i4whwu6rm6.jpg

In sem preprican, da se najde se kaksen tak mobilnik z Androidom ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zanimivo, tega pa res nisem vedel.Huawei ha.
smile-1.gif

To za iphona vem, da če daš na OFF, pol nebo delalo. Govoril pa sem za android, zato sem pač omenil.No, sicer pa je tut že jailbrejkan iphone očitno prenašal, pa nebi smel.Nekje zgoraj zapisano. Meni osebno ni nobeden (3g, 3gs in 4ka) od jeseni lani, pa sem povsem brez jailbrejka.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Lahko daš tudi v airplane mode in ne dela prenos podatkov, vse ostalo pa lahko uporabljaš na telefonu.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Hvala vsem za odgovore. Zadevo sem uredil tako, da sem izklopil podatkovno gostovanje, za vsak slučaj pa sem si naložil še DataSwitch.

Vse je funkcioniralo super, točno tako, kot sem si zamislil.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Mene je zapora prenosa podatkov zafrknila na Kosovu, kjer kljub nastavitvam telefona zadeva misli, da je v domačem omrežju.
Rezultat: prenos podatkov v tujini sem si kar izklopil pri operaterju in ga vklopim preko SMS-a, ko ga nujno rabim. Ceneje
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na kosovem je vrjetno izjema zato, ker je lastnik enega izmed operaterjev naš telekom. Mislim, da so celo vojaki na misji imeli pogovore z domačimi po enaki ceni, kot če bi bili v sloveniji.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na kosovem je vrjetno izjema zato, ker je lastnik enega izmed operaterjev naš telekom. Mislim, da so celo vojaki na misji imeli pogovore z domačimi po enaki ceni, kot če bi bili v sloveniji.

Res je. Potem so nekega dne to ugodnost ukinili, uporabnike obvestili z obvestilom na hrbtni strani zadnjega računa, ki je prišel na dom in ne na misijo. Posledica so bili v astronomski računi v prvem mesecu po ukinitvi.